Ústí n/L – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Olomouc 3:0 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:1 (kon.)
Opava – Znojmo 3:1 (kon.) | Plzeň – Sparta 2:7 (kon.) | Havířov – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Třinec – Pardubice 7:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:4 (0:0, 3:2, 0:2)
HC Dukla Jihlava
Pondělí 01.11.2010, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Dukla Jihlava v závěrečném dějství nepříznivý vývoj utkání otočili a strhli zápas na svou stranu. V derby tak zvítězili 4:3 a připisují si cenné 3 body do extraligové tabulky. Děkuji vám za pozornost, z havlíčkobrodké Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. (20:01:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Rebelové se sami vyhnali z útočného pásma.
     
    59:30
    Pešek zůstal na střídačce, Rebelvé hrají v šesti bez gólmana!
     
    59:30
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas a zřejmě sáhne k závěrečné power-play.
     
    59:12
    Hosté vytlačili havlíčkobrodské mladíky z útočného pásma až k brankáři Peškovi, který byl již v půlce cesty ze své branky, když do jeho míst letěl vyhozený kotouč.
     
    58:41
    Rebelové jsou stále v útočném pásmu a drží svého jihlavského soupeře pod mohutným tlakem. Do zakončení se ale tlačí zatím marně.
     
    57:50
    Rebelové se usadili v přesilovkových pozicích, z nichž se ke střele odhodlal na modré čáře Vác. Němec, trefil ale jen před sebou nastavenou Pometlovu hůl, od níž puk skončil v ochranné síti.
     
    57:12
    Hostům se daří držet hru v uctivé vzdálenosti od svého gólmana Jíry, čímž ukrajují cenné vteřinky z Kasalého dvouminutového trestu.
     
    56:31
    Jihlava je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Kasalý (JIH).
     
    56:30
    V samostatném úniku se ocitl Zohorna, neměl však rychlost a jihlavská obrana mu dala minimum času na zakončení. Nastřelil tak jen gólmana Jíru.
     
    55:44
    Rebelové se tlačí do útoku ze všech sil a snaží se dosáhnout kýženého vyrovnání. Brankář Jíra musí čelit spršce nebezpečných střel prakticky ze všech pozic.
     
    54:49
    Havlíčkobrodský brankář následně notně podržel svůj tým, když v kleče zneškodnil několik nepříjemných dorážek z bezprostřední blízkosti. Následně zalehl puk svým tělem a přerušil hru.
     
    54:28
    Vysloužil se chopil kotouče v útočném pásmu a z prostoru mezi kruhy vyslal ostrou ránu, jež jen těsně minule levou tyčku Peškovy svatyně!
     
    53:39
    Gólman Jíra se vydal na výlet ze svého brankoviště a před dojíždějícími havlíčkobrodskými útočníky přikryl na chvilku kotouč pod svou lapačkou, čímž vzápětí přerušil hru.
     
    53:06
    Po krátké odmlce se probila do útočného postavení také Dukla, přes Rebely se ale neprosadila do nebezpečnějšího zakončení či souvislejší kombinace v blízkosti gólmana Peška.
     
    51:59
    Hosté jsou v plném počtu a v oslabení uhájili těsné vedení jen s vypětím všech sil. Děkovat mohou také špatné havlíčkobrodské koncovce. Pokračuje se ve hře 5 proti 5.
     
    51:24
    Po vyhraném vhazování se ocitl s pukem na holi zády k jihlavské brance Zohorna, bleskově se ale otočil a poslal nádhený pas na osamoceného Ondráčka, jenž zblízka bez přípravy pálil těsně nad horní tyčku!
     
    50:36
    Domácí sevřeli svého oupeře pod tlak a dvakrát rychlou kombinací v útočném pásmu zcela vyšachovali jeho obranný čtverec, jenže neprotlačili zblízka kotouč za brankovou čáru.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 26. Zohorna (Hadrava, Ondráček), 28. Hadrava (Zohorna), 35. Zohorna (Hadrava) - 29. Protasenja (Pometlo, Kuřítko), 32. Zeman, 43. Protasenja, 47. Protasenja (Pometlo)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Dukla Jihlava:
    thejrc.org