Poprad – Martin 6:2 (kon.) | Nitra – Skalica 2:7 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 0:0 (odl.)
Košice – HC Slovan 5:4 (po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HK Poprad
6:2 (2:0, 2:2, 2:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 26.11.2010, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Domáci hráči môžu byť spokojní s výsledkom i výkonom, na svojom ľade opäť dominovali, v tretej tretine ešte skrášlili výsledok o dva góly (44. Kledrowetz, 52. Škovira) a hosťom z Martina toho veľa nedovolili. (19:13:54)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Stretnutie sa dohrá v obrannom pásme Popradu, kde si domáci užijú skandovaný potlesk svojich spokojných fanúšikov.
     
    59:09
    Paločko vyzvŕtal obranu Martina, hostia už radšej iba posielajú puk Melicherčíkovi.
     
    58:40
    Totálna dominancia domácich v závere stretnutia, hostia z Martina už iba čakajú na záverečný hvizd.
     
    57:33
    Lapšanský si všimol cez šírku klziska Jána Brejčáka pýtajúceho si puk pohybom a domáci obranca napriahol na bombu, ktorá letela priamo do pravej žŕdky Dzubinovej bránky.
     
    57:00
    Domácim sa pohrávanie so súperom v útočnom pásme takmer nevyplatilo, pretože Galamboš im ukradol puk po nepresnej prihrávke ešte v útočnom pásme Popradu a pri nedôslednej obrane mohol Melicherčíka ohroziť dva krát.
     
    55:39
    Hostia sa pri strate puku vo vlastnom pásme znova oslabujú, Ďatelinka si musí ísť oddýchnuť na trestnú lavicu za podrazenie a zostane tam až do konca zápasu kvôli osobnému desaťminútovému trestu.
     
    55:33
    Daniel Brejčák našiel úplne voľného Škoviru. Popradský skúsený útočník nepochopiteľne zaváhal a samostatný nájazd zakončil ľahkovážne pod Dzubinov betón.
     
    55:22
    Tentoraz to cez Kledrowtza vyšlo a hostia sa v pásme usadili. Martin však pochybil v dôraze za Melicherčíkovou bránkou a Daniel Brejčák posiela puk von z pásma.
     
    55:00
    Klepáč musí puk vyvážať až spoza Dzubinu, keďže Ján Brejčák nahodený puk vybojoval.
     
    54:20
    Popradčania postavili na obrannej modrej stenu, cez ktorú sa hostia z Martina skúšajú presadiť nahadzovaním puku.
     
    53:47
    Vylúčený Kasík pri obrannom zákroku, na lavicu hanby odchádza za hákovanie.
     
    52:40
    Kloudova formácia predvádza útočné kombinácie, záver však nebol úplne dotiahnutý, pretože Kopecký na puk medzi kruhmi takmer nedočiahol a vyvedený z rovnováhy nemieril ani do priestoru bránky.
     
    52:16
    Faith zaviezol puk do pásma a pri Beranovej strele z pravého kruhu sa ešte snažil cloniť pred domácim brankárom, Melicherčík ale takmer flegmaticky siahol po puku lapačkou.
     
    51:16
    Poprad dal gól! MIROSLAV ŠKOVIRA sa dostal opäť do svojej typickej pozície na pravej strane a tentoraz náprahom prestrelil betóny Michala Dzubinu. Kanadský bod za vysunutie si pripíše Radoslav Suchý.
     
    50:53
    Kledrowetz, ktorý nastúpil po zranení ešte musí odohrať pár zápasov, aby sa dostal do rytmu, teraz totiž nestíhal puk, ktorý si sám posunul a musel ho vyhodiť cez všetky čiary, aby sa k nemu nedostal útočiaci protihráč.
     
    50:20
    Útočné variácie Faitha s Appelom pri mantineli zastavil až Kmiť bodyčekom na druhého menovaného.
     
    Hostia v plnom počte.
     
    48:40
    Domáci sa zatiaľ zmohli iba k Škovirovej strele priamo do stredu bránky, naopak Jabrocký teraz vyzvŕtal obranu Popradu a šetrí sekundy prihrávkou do vlastných obranných radov.

    Marián Handzuš

    Branky a nahrávky: 5. Lundberg (Suchý), 7. Bartečko (Kroták, Kledrowetz), 24. Bartečko (Škovira, Lundberg), 25. Klouda (Nádašdi), 44. Kledrowetz (Kroták, Nagy), 52. Škovira (Suchý) - 24. Faith (Macejka, Appel), 26. Themár (Važan)


    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Nádašdi, Ficko - Škovira, Lundberg, Bartečko - Nagy, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Lapšanský - Paločko, Mlynarovič, Svitana. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.
    HK VITAR Martin: Križan (Dzubina) - Matejka, Novotný, Drgoň, Klepáč, Velebný, Ďatelinka - Uram, Beran, Jabrocký - Appel, Faith, Macejka - Rechtorík, Galamboš, Markovič - Themár, Važan, Mikula. Tréner - Husár Jaroslav, asistent - Stolárik Branislav.

    Rozhodčí: Grečko - Korba, Tornay

    Diváci: 3908
    thejrc.org