Vsetín – Hr. Králové 4:1 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Chomutov 6:3 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Třinec – Litvínov 2:0 (kon.)
Havlíčkův Brod – Slavia 3:4 (kon.) | Motor ČB – Sparta 4:5 (po pr.) | Písek – Ústí n/L 3:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
HC Slavia Praha
Pátek 17.12.2010, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Slavia Praha nakonec po přestřelce v Havlíčkově Brodě vítězí 4:3. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:04:18)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Vhazuje se ve středním pásmu blíže modré čáře Havlíčkova Brodu. O osudu a vítězi dnešního hezkého zápasu je zřejmě definitivně rozhodnuto.
     
    59:39
    Slavia Praha stále drřží hru v útočném pásmu, ale nedaří se jí získat puk pevněji do své moci a ohrozit gólmana Dolejše. Přesto jí hra v tomto prostoru za těsného vedení a chvilku před koncem vyhovuje.
     
    59:27
    Hosté vyhodili puk ze svého obranného pásma, přičemž Rebelové se zpět do útočných pozic nedokázali vrátit, když vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    58:58
    Šulákovu ostrou ránu od modré čáry gólman Mouček dobře viděl a ve svém brankovišti ji vyrazil betonem do rohu slávistického pásma. Havlíčkův Brod však zůstává u puku.
     
    58:41
    Havlíčkův Brod hraje power.play.
     
    58:33
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas a gólman Dolejš je po jeho konci na půl cesty ze své branky.
     
    58:33
    Hostům se stále nedaří vyvézt puk z obranného pásma. Rebelové tlačí Slávisty v hloubi jejich obranného pole a při každé příležitosti ohrožují nepříjemnými střeleckými pokusy gólmana Moučka. Ten naposledy zasahoval proti ostré ráně z levého kruhu, jíž ukryl u bližší tyčky v náruči a přerušil hru.
     
    57:43
    Nejdříve střílel z předbrankového prostoru Zohorna, jenž se zde rychle zorientoval, ale obloučkem těsně přestřelil horní tyčku. Poté neuspěl ani Kozlík, jenž se dral k nebezpečné střele z mezikruží neúspěšně.
     
    56:55
    Stále se hraje v blízkosti gólmana Moučka, jenž musí být neustále ve střehu, protože kolem jeho branky neustále kombinují havlíčkobrodští hráči.
     
    55:50
    Havlíčkův Brod se snaží ještě s nepříznivým stavem něco udělat a opět vyrovnat, jenže bude to teď už mít o hodně těžší než v předchozích případech. Nemá na to tolik času.
     
    54:43
    Slavia právě vstřelila branku!

    A hosté se počtvfrté ujímají vedení. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Adam Freisler - Tomáš Török - JAKUB JEDLIČKA, přičemž Pražané dokonale vyšachovali brodskou obranu v čele s dezorinetovaným gólmanem Dolejšem, jehož z mírného úhlu na pravé straně hřiště překonal posledně jmenovaný! Asistence: Tomáš Török, Adam Freisler.
     
    54:04
    Rebelové po vyhraném buly v obranném pásmu okamžitě odstřelili kotouč do blízkosti gólmana Moučky. Slávisté musejí založit úplně nový útok až od své brány.
     
    54:01
    Na trestnou lavici usedá T. Dvořák (HBR) za podražení.
     
    52:50
    Havlíčkův Brod je při chuti. Po dalším útočném vypadu získal vhazování v útočném pásmu, když hosté vyhodili na zakázané uvolnění, a vehementně se dral v hojném počtu do zakončení z předbrankového prostoru, jenže Pražané mu v tom nakonec zabránili.
     
    51:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Mladí Rebelové podruhé v zápase srovnávají se svým soupeřem krok. Tomáš Chlubna vybojoval při dlouhém souboji za brankou puk a předložil ho krátkou nahrávkou Radku Špringlovi, jenž adresoval od levé Moučkovy tyčky přesný pas do před brankoviště na volného RADIMA ZOHORNU, jehož rána bez přípravy skončila pod horní tyčkou svatyně! Asistence: Radek Špringl, Tomáš Chlubna.
     
    50:52
    Pozorujeme teď zejména souboj o střední pásmo, který už trvá dlouho a stále s sebou nepřinesl jméno vítěze, jenž se chopí na delší časový úsek puku a zkusí vymyslet něco nebezpečného před soupeřovou bránou.
     
    49:55
    Žemlička se nemazal s pukem a z vrcholu kruhů nepříjemně vypálil, gólman Mouček měl však velice dobrý výhled a letící puk schoval v nastavené náruči, po čemž záhy přerušil hru.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Šulák (Zohorna), 36. Žemlička (Račanský), 52. Zohorna (Špringl, Chlubna) - 5. Török (Jedlička), 20. Nejezchleb (Hlinka), 46. Novák, 55. Jedlička (Török, Freisler)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Slavia Praha:
    thejrc.org