Jihlava – Litvínov 1:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Havířov 3:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
AZ Havířov
Neděle 20.02.2011, 17:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Dnešní utkání můžeme hodnotit jako zajímavé, protože nám oba tábory neustále servírovaly pestré hokejové menu, jež bylo plné pohledných momentů a přineslo s sebou také čtyři branky. Rozhodně nebylo znát, že se dnes střetly zatím dva nejhorší týmy extraligy. Havlíčkův Brod vítězí 3:1 a ještě drží jiskřičku naděje na záchranu nejvyšší soutěže. Děkuji vám za pozornost,. z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (18:56:16)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Puk opustil hrací plochu a hosté vzápětí vyhráli buly v obranném pásmu, po čemž vyhodili puk do Peškovy blízkosti. Rebelové drží puk stále ve své moci a čekají na konec.
     
    59:11
    Havlíčkův Brod se zatím v přesilové hře trápí, když se mu nedaří najít účinný recept na havířovskou obranu, ale za stavu, kdy vede o dvě branky, ho to nemusí nijak zvlášť mrzet.
     
    58:27
    Na trestnou lavici je vykázán Teper (HAV), který oslabil svůj tým podražením. Následně nedržel na uzdě nervy a svou frustraci nechal naplno vyniknout, za což vyfasoval také osobní trest do konce duelu za nesportovní chování.
     
    57:45
    Rozjetý Patrman pálil z pravé strany v kruhu a ztroskotal znovu na spolehlivě chytajícím brankáři Peškovi, který byl u bližší tyčky nachystaný a lapil puk do náruče, po čemž přerušil hru.
     
    56:55
    Na druhé straně teď důkladně větrají havířovskou obranu v čele se zatím pozorným brankářem Matouškem domácí Rebelové, jejichž útočná snaha s sebou ale zatím nepřinesla kýžené ovoce.
     
    55:30
    Havlíčkův Brod ustál náročnou situaci, když musel čelit hned dvojnásobnému oslabení. Gólman Pešek ovšem vytasil spoustu povedených zákroků, jimiž udržel havířovské střelce na uzdě a v důležitém momentiu podržel své spoluhráče. Zaslouží si tak rozhodně pochvalu.
     
    55:13
    Havlíčkův Brod znovu vyhodil, jenže Havířov je znovu nastěhován v přesilovkových pozicích a neunávně tluče do pevného brodské obrany, jež zatím výrazně pomáhá svému brankáři Peškovi.
     
    54:20
    Opět pálil Pechanec, jehož už třetí rána v přesilové hře vyprášila od modré čáry Peškovy betony. Stejnou část výstroje potom nastřelil po několika přesných nahrávkách i Zientek a Rebelové vyhodili.
     
    53:39
    Pechanec se dostal hned dvakrát k nebezpečnému zakončení mezi vrcholem kruhů a modoru čarou. Nejdříve o kousek minul levou tyčku brodské brány, po čemž ve druhém případě mířil již přesněji a našel skulinku mezi Peškovými betony, ale brodský muž s maskou puk nepustil za svá záda.
     
    53:15
    Havířov vsadil po vyhraném buly na co nejčastější střelbu a výrazně zaměstal gólmana Peška, který musel ve svém brankovišti předvést několik skvelých zákroků, které si schoval právě na tyto chvilky a teď je mohl vytáhnout ze svého arzenálu. Za podražení je ale potrestán 2 minutami Novotný (HBR) a hosté si vyžádali oddechový čas.
     
    52:46
    Děj hry se odvíjel především ve středu hřiště, přičemž se oba týmy střídaly v udávaní tempa. Nakonec odjíždí na lavici hanby Ambrož (HBR), který si poblíž havířovské střídačky vyšlápl na protihráče a odnesl si 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    51:17
    Ihned z protiútoku našel svou nahrávkou zpoza branky Szilva najetého Ondráčka, který z mezikruží bez přípravy nastřelil jen připravenou hruď gólmana Matouška.
     
    50:17
    Z předbrankového prostoru zahrozil Puffer, který měl k dispozici dostatek času a prostoru, což zúročil ve svém nebezpečném zakončení. Jeho ostrou ránu ale gólman Pešek likvidovat nemusel, protože ji hezkým obranným zákrokem zblokoval obránce Novotný.
     
    49:45
    Rebelové přerušili narůstající tlak Moravanů, když získali puk, ale vyhodili ho jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po Peškově pravici.
     
    48:55
    Situace se opakoval, jen v opačném gardu. Tentokrát se měl co ohánět ve svém brankovišti gólman Pešek, který se nejvíce zapotil při bekhendovém projektilu z hole Čaji, který se probil k zakončení v předbrankovém prostoru a ztroskotal na Peškově náruči.
     
    47:32
    Brankář Matoušek se stále nachází v plném pracovním vytížení a likviduje spoustu havlíčkobrodských projektilů, jimž neschází potřebná přesnost a razance. Naposledy zahrozil od modré čáry táhlou ranou Šíma, jíž maskovaný muž v havířovském brankovišti vyrazil z horního růžku na poslední chvíli vyrážečkou.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Kozlík (Wasserbauer, Bancíř), 20. Novotný (J. Milfait), 44. Hadrava (Szilva) - 40. Číp (Jindřich)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Pešek (Zvolánek) - Pecen, Bancíř, Ambrož, Šíma, Kulhánek, Novotný (C) - Wasserbauer, Varga (A), Szilva, Ondráček, Zdražil, Špringl, J. Milfait (A), J. Doležal, O. Doležal, Kozlík, Hadrava.
    AZ Havířov: Matoušek (Zelenka) - Bálint, Duda, Zientek (C), Lešiga, Krause, Jindřich, Čintala, Teper - Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Křibík, Patrman, Dýrr, Matějček.

    Rozhodčí: Petr Úlehla - Jan Čížek, Jan Padevět.
    thejrc.org