Brno – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Slavia – Příbram 3:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:1 (1:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pondělí 16.05.2011, 18:30 • Městský fotbalový stadion Srbská - Brno • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Trenéři po utkání:

    René Wagner (Zbrojovka): Nejdříve musím pogratulovat trenéru Šilhavému k záchraně. Za první poločas jsme si nezasloužili vyhrát, tady jde vidět, jak dokáže tlak dolehnout na hráče. Gól, který si Budějovice daly, nás trochu povzbudil. Veliká chyby je, že někteří hráči velice špatně plní své taktické úkoly. Pak některé hráče chytají v 60. minutě křeče. Je to taková přemíra snahy, ale musíme u toho fotbalu trochu přemýšlet, aby nám síly vyšly do 90. minuty.

    Jaroslav Šilhavý (Dynamo): Já mám obrovskou radost, v samotném závěru jsem ještě netušil, že jsem zachráněni, protože jsem nevěděl výsledek ze Slavie. Do utkání jsme vstoupili velice dobře, vytvořili jsme si tlak, bohužel přišla ta nešťastná chvilka, která nás trochu zabrzdila, ale postupem času jsme se do toho znovu dostali. Brno sympaticky bojovalo, ale myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou, i když měl soupeř nějaké dobré možnosti.
     
    Já se s Brna loučím, přeji pěkný zbytek pondělního dne a na počtenou. (20:35:29)
     
    Po dnešních dvou záchranářských duelech je jasné, že souboj o účast v dalším ročníku první ligy se zužuje na Příbram a Brno. Příbram totiž prohrála na Slavii. Nic neřeší ani bod Zbrojovky, o všem se pravděpodobně rozhodně v dalším kole, kdy Příbram hostí právě Brno. Naopak Budějovicím dnes bod stačil k záchraně.
     
    Ve druhé půli už branky nepadaly, vše se tedy rozhodlo v první půli, kdy si nejprve dal vlastní gól budějovický Simič a z penalty pak vyrovnával Otepka. Šance na změnu skóre byly i v další části, ale žádný z týmu své možnosti neproměnil. Tu největší měl Kalabiška, ovšem v jasné situaci branku přestřelil.
     
    Konec zápasu.
     
    90+
    Ještě poslední střídání Budějovic. Ze hry odchází Hudson a místo něj nastoupí na poslední vteřiny Luboš Pecka.
     
    90+
    Po chybě Rýdela šlo Dynamo do útoku. Hudson přihrával Otepkovi, zdálo se, že hostující kapitán vystřelí, nakonec však ještě přihrával na levé křídlo na Hudsona, jenž se ale neprosadil proti duu bránících hráčů.
     
    90+
    Hlavní rozhodčí nastaví k řádné hrací době dvě minuty.
     
    90
    Tomáš Došek dostává ještě v závěru žlutou kartu.
     
    89
    Mezlík se dobře pohyboval na hranici vápna a dokázal se dostat i ke střele, která však neměla gólové parametry.
     
    88
    Hosté střídají. Hřiště opouští Gregory Chirkin a nahrazuje ho Peter Černák.
     
    86
    Mezlík posílal pas před bránu a Stráskému chyběl ke gólové střele snad půlkrok. Brno mělo teď štěstí.
     
    85
    Jedno je jisté, Budějovicím stačí k záchraně bod, protože v příštím kole se setká Zbrojovka s Příbramí. Z tohoto důvodu Dynamu remíza stačí, a i proto, že Dukla prohrává zatím na Slavii.
     
    84
    Hudson našel na vápně Mezlíka, který pálil z voleje a střela mu příliš nesedla. Zbrojovce už ale zdá se došly síly, to je evidentně vidět.
     
    83
    Chirkin pálil zpoza vápna, ale jeho střela nebyla gólová a Bureš si ji v klidu pohlídal.
     
    81
    Mezlík se řítil do dobré možnosti, ale v poslední chvíli se vrátil jeden z brněnských hráčů.
     
    80
    Rohový kop Střeštíka Budějovice odvrací.
     
    79
    Hraje se nahoru dolů, o čemž svědčí i to, že Budějovice šli ve třech lidech dopředu, pozorování svými spoluhráči v chůzi na vlastní polovině. To stejné platilo i o pětici hráčů Brna, kteří se nevraceli.
     
    78
    Dobrý centr domácích z pravé strany do vápna, míč si opět našel Kalabišku, ten byl ale o krok vepředu, takže hlavička mu logicky nemohla vyjít.
     
    77
    Hosté poprvé střídají. Ze hry odchází Ondrášek, kterého nahradí hráč s brněnskou minulostí Pavel Mezlík.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 26. Simič (vla.) - 45+. Otepka (pen.)

    Karty:   45+. Pejič (BNO), 50. Střeštík (BNO), 90. Došek (BNO) - 30. Vulin (CEB), 58. Chirkin (CEB), 75. Otepka (CEB)


    FC Zbrojovka Brno: Bureš (K) - Pejič (46. Hamouz), Pašek, Mitrovič (55. Simerský), Pernica - Valenta, Střeštík, Rýdel, Přerovský (73. Došek) - Kalabiška, Rabušic.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Kučera - Simič, Vulin, Lengyel, Laštovka - Hudson (90+. Pecka), Chirkin (88. Černák), Otepka (K), Nitrianský - Ondrášek (77. Mezlík), Stráský

    Rozhodčí: Drahoslav Drábek - Petr Slavík, Dušan Pospíšil - Pavel Býma

    Diváci: 1826
    bahis siteleri