Bělorusko – Island 2:0 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 0:1 (kon.)
konec
Bělorusko
2:0 (0:0)
Island
Sobota 11.06.2011, 18:00Mistrovství Evropy U21
Předzápasové kurzy
     
    Zatímco první polovina úvodní bitvy na šampionátu příliš záživný boj nepřinesla, ve druhém poločase se diváci rozhodně nenudili. Island pokračoval ve své mírně převaze a vytvořil si také několik slibných příležitostí. Tři tutovky ovšem zahodil Sigthórsson, a tak přišel trest. Z penalty poslal Bělorusko do vedení Voronkov a vítězství svého celku pečetil tři minuty před koncem základní hrací doby Skavysh. Turnaj pokračuje večerním duelem Dánska se Švýcarskem, děkuji za pozornost. (19:56:59)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ještě jedno běloruské střídání. Odchází Perepechko, do boje se na poslední chvíle podívá Khvoshchynski.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    87
    Bělorusko právě vstřelilo branku!

    MAXIM SKAVYSH s největší pravděpodobností rozhoduje o běloruském vítězství, když z pravé strany nabíhal úplně sám na brankáře. Björnsson jej fauloval, ale Skavysh přesto dokázal úspěšně zakončit - 2:0.
     
    86
    Alexander Perepechko v další šanci, znovu však bez úspěchu. Z velkého úhlu nedokázal míč usměrnit do brány, trefil pouze boční síť.
     
    84
    Fotbalisté Islandu otevřeli hru a běloruský celek unikal do nadějného přečíslení. Finální střelu si připsal Perepechko, ale z hranice šestnáctky těsně minul.
     
    83
    Island střídá, Vidarsson přenechá místo na hřišti Bjarnasonovi.
     
    80
    Island útočí také v deseti mužích, nyní vybojoval roh. Ale Gutor neměl větší práci, míč skončil v zámezí a běloruský brankář rozehrává.
     
    79
    Gíslason následně vidí žlutou kartu.
     
    78
    Voronkov je střídán Skavyshem.
     
    76
    Gunnarsson navíc vidí za svůj faul červenou kartu! To je velký šok pro skvěle hrající Island, který rázem prohrává a zbytek zápasu bude dohrávat pouze v deseti.
     
    76
    Bělorusko právě vstřelilo branku!

    ANDREJ VORONKOV bez problému proměňuje pokotový kop. Míč poslal na opačnou stranu než brankáře Björnssona a střílí první branku na šampionátu - 1:0.
     
    75
    Penalta pro Bělorusko! Dragun předvedl neskutečnou individuální akci, kterou zastavuje Gunnarsson faulem.
     
    74
    Střídání na běloruské straně, místo Bagy si zahraje Rekish.
     
    72
    Ale Sigthórsson posléze završil pomyslný hattrick v počtu spálených příležitostí. Opět byl islandský forvard v přímém souboji s Gutorem, ale ani v tomto případě nebyl úspěšný.
     
    71
    Tentokrát brzdí aktivního Sigthórssona ofsajd.
     
    70
    Island navazuje na nápor z prvního poločasu, nyní však přidal také velké brankové příležitosti. Fotbalistům v modrém už chybí jen jediné - vstřelit branku.
     
    69
    Sigthórsson byl opět v nadějné příležitosti! Z klubka hráčů u penaltového puntíku vyskočil nejvýše a svoji hlavičkou jen o malý kousek minul pravou tyč.
     
    68
    Ostrované vybojovali další rohový kop.

    Lukáš Šonský

    Branky: 76. Voronkov (pen.), 87. Skavysh

    Karty:   26. Bukatkin (BLR), 65. Politevich (BLR) - 79. Gíslason (ISL)   76. Gunnarsson (ISL)


    Bělorusko: Gutor - Veretilo, Filipenko, Politevich, Polyakov - Baga (74.Rekish), Bukatkin, Sivakov, Perepechko (90.Khvoshchynski) - Dragun, Voronkov (78.Skavysh)
    Island: Björnsson - Valgardsson, Fjóluson, A.Gunnarsson, Eyjólfsson, Jónsson - Gudmundsson (32.Finnbogason), G.Sigurdsson, Vidarsson (83.Bjarnason), Smárason (61.Gíslason) - Sigthórsson.

    Rozhodčí: Stavrev - Borsch, Soteriou
    thejrc.org