Třinec – Plzeň 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 0:2 (kon.) | Motor ČB – Vítkovice 4:2 (kon.)
Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Slavia – Pardubice 1:2 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (2:1, 1:2, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 07.10.2011, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    JAN PETEREK se rázem stává hlavní hvězdou utkání, když ve vlastním oslabení vybojoval kotouč mezi třemi protihráči a následně bekhendem neskutečně zavěsil za Svobodu. Bez asistence.
     
    56:09
    Hosté jsou dnes velmi vylučovaní a nenechají toho ani těsně pře koncem zápasu. Na dvě minuty je vyloučen Nicolas St. Pierre, provinil se vysokou holí.
     
    53:18
    Další přesilovka Třince. Jiří Hanzlík si jde odpykat dvouminutový trest za hákování.
     
    51:05
    Domácí mají další z mnoha příležitostí v početní výhodě. Za vysokou hůl je na dvě minuty vyloučen Jan Dresler.
     
    47:30
    Oceláři se ale dostali do rychlého brejku, na jehož konci stál Havel, který na mezikruží napřahoval. V poslední chvíli mu puk vypíchl vracející se Lev.
     
    43:40
    Jan Stránský je vyloučen za podražení.
     
    36:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kde se vzala tu se vzala, kouzelná přihrávka Ladislava Kohna do středu hřiště na nehlídaného MARTINA ADAMSKÉHO, který projel až ke Svobodovi, kde puk natřikrát propasíroval za brankovou čáru.Asistence: Ladislav Kohn.
     
    29:05
    Plzeň právě vstřelila branku! Hrubá chyba domácích při střídání a Plzeň toho využívá beze zbytku! JAROSLAV HLINKA projel téměř celé kluziště a dostal se až k Hamerlíkovi, kterému přesnou ranou do pravého růžku nedal šanci. Asistence: Adam Svoboda.
     
    26:24
    Valčák ujel v oslabení na samotného Svobodu, ale bekhendová klička se mu nepovedla, puk minul levou tyč.
     
    24:48
    Plzeň si zahraje další přesilovku. Martin Lojek je vyloučen za hákování.
     
    22:25
    Tlak Plzně pramení v další nepříjemnost pro domácí - Hudec si u mantinelu počínal nedovoleně a je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    21:57
    Plzeň právě vstřelila branku!Kovář zpoza brány dobře našel MARTINA HEŘMANA, který pohotově zametl puk za Hamerlíka. Asistence: Jan Kovář.
     
    21:10
    Ondřej Kratěna našlápnul k pohlednému sólu, které se mu dokonce podařilo zakončit - bekhendová rána do Hamerlíkova protipohybu zadrnčela o tyč!
     
    17:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Místy až tragická přesilová hra Třince nakonec přece jen končí brankou. LUKÁŠ ZÍB vypálil od modré čáry a někdo z Plzeňských si kotouč tečoval do brány. Asistence: Michal Chovan.
     
    14:22
    Dvořák si u mantinelu nevybíravě počkal na Hrabala a dostal 4 minuty za vysokou hůl. Domácí budou zahrávat 40 sekund trvající přesilovku 5 na 3.
     
    13:27
    David Květoň střelou z pravého kruhu trefil tyč!
     
    13:02
    Valčák se snažil o samostatný únik, za Svobodu ho ale podrazil Jan Dresler, který je vyloučen na dvě minuty.
     
    12:24
    Plzeň mohla opět jít do vedení. Před Hamerlíkem se úplně osamocen zjevil nejprve Straka a hned po něm i Jeřábek, oba však trefili jen Hamerlíkovy betony.
     
    11:46
    Poměry sil na ledě se vyrovnají. Z třineckého mužstva se podražením provinil Erik Hrňa.
     
    11:43
    Třinec navíc bude zahrávat další přesilovou hru. Nicolas St.Pierre jde odpykat dvouminutový trest za podražení.
     
    11:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Plzeňské vedení nevydrželo dlouho. MARTIN ADAMSKÝ si sjel na to správné místo u pravé tyče, kam mu příhru nasměroval Ladislav Kohn. Pro třineckou třiaosmdesátku pak již nebyl problém puk zasunout za Svobodu. Asistence: Ladislav Kohn.
     
    10:49
    Plzeň právě vstřelila branku! MARTIN STRAKA znovu ukázal své umění, když po chybě třinecké obrany obdržel příhru od Jakuba Jeřábka a nedal Hamerlíkovi šanci. Asistence: Jakub Jeřábek.
     
    10:10
    Hosté odzbrojili třinecké a z protiútoku hned po skončení oslabení zaútočili, konkrétně Jan Kovář se zjevil osamocen před Hamerlíkem, ale neuspěl.
     
    9:01
    Erik Hrňa se zjevil osamocen před Svobodou. Zamíchal pukem a snažil se ho zvednout do potřebné výšky. To se mu i podařilo, ale plzeňský strážce jeho výmysl prokoukl a lapačkou ho vychytal.
     
    Rostislav Malena chtěl rozehrát kotouč o mantinel, ale přehodil ho, jde si tedy sednout na dvě minuty za zdržování hry.
     
    4:32
    Plzeň si sice vytvořila tlak, ale vinou špatné přihrávky se třinečtí hokejisté dostali do brejku. Dan Růžička tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu a je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
    Marken.cz

    Tomáš Vacho

    Branky a nahrávky: 12. Adamský (Kohn, Seman), 18. Zíb (Chovan), 37. Adamský (Kohn), 62. Peterek - 11. Straka (Jeřábek), 22. Heřman (Kovář), 30. Hlinka (Svoboda)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Davison, Cartelli, Hrabal, Chovan - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - Marosz, Květoň, Hrňa - McGregor, Valčák, Orsava
    HC Škoda Plzeň: Svoboda - Dresler, Jeřábek, St.Pierre, Hanzlík, Marušák, Malena - Vlasák, Straka, Stránský - Kratěna, Hlinka, Lev - Johnson, Dvořák, Pitule - Kovář, Mrňa, Duda.

    Rozhodčí: Mikula, Hradil - Kis, Jindra

    Diváci: 4075
    thejrc.org