Montreal – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Ottawa – Carolina 4:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Carolina Hurricanes
Neděle 27.11.2011, 23:00NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrou noc. (01:39:42)
     
    Střely na bránu po třetí třetině:


    Ottawa: 25

    Carolina: 37

     
    Závěr utkání přinesl patřičné drama, avšak radost z výhry si přeci jen vychutnávají domácí Senátoři. Ty poslal do vedení hned v první minutě Spezza, který krátce před první sirénou za nerozhodného stavu poslal svým druhým gólem Ottawu opět do jednobrankového náskoku. Na šance bohatá prostřední dvacetiminutovka přinesla gólové potěšení až v samém závěru, když svůj premiérový gól v NHL zaznamenal mladý Švéd Rundblad. Dvoubrankové manko dokázali hosté z Caroliny dvakrát ztenčit na rozdíl jedné branky, avšak srovnat se jim už nepodařilo. A nutno podotknout, že to byli právě hosté, kdo byl v tomto duelu střelecky aktivnější. Američan Anderson ale svůj tým v klíčovým momentech podržel.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Ward na střídačce, hosté to zkoušejí v šesti!
     
    59:11
    Tvrdá střela Skinnera, Anderson vyráží.
     
    58:16
    A je tu drama! Ze hry jde Zack Smith a hosté budou hrát rozhodující přesilovku! Ward je zatím v brance.
     
    56:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    Dlouho to vypadalo na nevydařenou přesilovku, která nepřinese jediný střelecký pokus. Nakonec je z toho pro hosty šťastný gól. Larose vyvezl z rohu kluziště kotouč před Andersona, ale zakončení mu nevyšlo. Puk se však od betonů odrazil na najíždějícího ALEXEJE PONIKAROVSKYHO, který jej dopravil do sítě. Asistence: Chad Larose.
     
    54:56
    Teď už je hra přerušena. Své mužstvo na krátkou dobu oslabí Nikita Filatov. Hurikáni tak mají poslední lepší možnost, jak se stavem něco udělat.
     
    54:30
    Ward míří na střídačku, Carolině je ponechána výhoda.
     
    52:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Skvělá akce domácích! Kuba po vyhraném buly nahodil kotouč na Daugavinse, který nasměroval zpoza brány zadovku přesně do míst, kde stál ZACK SMITH, jenž dokázal skórovat v pádu. Asistence: Kaspars Daugavins, Filip Kuba.
     
    52:25
    Nebezpečí na druhé straně. Střelu Konopky má ale ve své moci Ward.
     
    51:00
    Podaří se hostům srovnat? Do konce řádné hrací doby schází přesně devět minut.
     
    49:33
    Střelu Suttera ukryl Anderson pod rukavicí. Následně ještě domácí brankář inkasoval úder od dojíždějícího hráče, vše je nakonec řešeno domluvou.
     
    47:51
    Spezza se hattricku prozatím nedočkal. V cestě mu stál pozorný Ward.
     
    46:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    A odpočinek na trestné lavici mu zřejmě prospěl! ERIC STAAL totiž krátce poté snižuje náskok soupeře na rozdíl jednoho gólu! Asistence: Joni Pitkanen.
     
    46:17
    Staal je zpátky na ledě, hosté hrají v plném počtu.
     
    45:00
    Po střele jednoho z domácích hráčů zvoní tyč Wardovy klece!

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 1. Spezza (Gončar, Karlsson), 19. Spezza (Gončar, Karlsson), 40. Rundblad, 53. Smith (Daugavins, Kuba) - 16. Dwyer (Sutter), 47. Staal (Pitkanen), 57. Ponikarovsky (Larose)


    Ottawa Senators: Anderson - Cowen, Gončar, Kuba, Karlsson, Phillips, Rundblad - Greening, Spezza, Michálek, Foligno, Da Costa, Alfredsson, Daugavins, Smith, Condra, Konopka, Winchester, Butler, Filatov
    Carolina Hurricanes: Ward - Gleason, Allen, McBain, Kaberle, Faulk, Joslin - Ruutu, Staal, Skinner, Larose, Jokinen, Ponikarovsky, Dwyer, Sutter, Tlustý, Stewart, Brent
    thejrc.org