Dánsko – Kanada 2:10 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 0:14 (kon.) | USA – Česko 2:5 (kon.)
Švédsko – Slovensko 9:1 (kon.)
konec
Lotyšsko
0:14 (0:1, 0:6, 0:7)
Rusko
Pátek 30.12.2011, 04:00Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Se závěrečným tvrzením, že Rusové v Calgary deklasovali Lotyše neuvěřitelným čtrnáctibrankovým rozdílem, se pomalu loučím a přeji příjemný závěrečný pracovní den roku. (06:27:46)
     
    Největší hvězda ruského výběru, Jevgenij Kuzněcov, čekal sedm třetin, než se dočkal prvního bodu na šampionátu, ovšem poté to vzal skutečně velmi rychlým tempem a devíti kanadskými body za tři branky a šest asistencí v dnešním zápase se stává hlavním favoritem bodovací soutěže. Sedm kanadských bodů si pak z dnešního zápasu odnáší Nikita Gusev za dvě branky a pět asistencí. I mnoho dalších Rusů si dnes výrazně zlepšilo své osobní statistiky. Naopak lotyšský brankář Elvis Merzlikins si v brance musel vytrpět všech čtrnáct ruských zásahů.
     
    Rusové znemožnili Lotyšsko čtrnácti brankami, hokejisté z Pobaltí dokázali se svým soupeřem držet krok pouze během první části, od začátku té druhé už nehráli druhé housle, ale rovnou nějaké páté-šesté. Rusové snadno přehrávali svého protivníka a stříleli jednoduché branky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Po tvrdém, ale čistém zákroku Sergejeva se z ledu těžce sbírá Straupe.
     
    58:41
    Lotyši byli blízko čestnému zásahu, Vasilevski neudržel ve své lapačce střelu Nimanise, ovšem dokázal ještě ukrýt puk před dojíždějícím Jevpalovsem. Ten byl zastaven i pomocí faulu Želdakovem, který si ještě v závěru zápasu odpyká trest za držení.
     
    57:40
    Mezi kruhy napřáhl Tělegin, ovšem mířil přímo do připraveného Merzlikinse.
     
    56:19
    Na tahu už jsou opět Rusové, souhra Guseva s Kučerovem tentokrát nekončí úspěchem.
     
    55:46
    Výjimečně zahrozili také Lotyši, Pelss však z úhlu nedokázal překonat Vasilevského.
     
    54:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Kuzněcov pravděpodobně láme dostupné rekordy juniorského šampionátu, průnikem do útočného pásma rozehrál čtrnáctou gólovou akci Rusů, přes Guseva posunul puk k NIKITU NESTĚROVOVI, který se také zapisuje do střelecké listiny dnešního zápasu. Kuzněcov touto asistencí získává svůj už devátý dnešní bod. Asistence: Nikita Gusev, Jevgenij Kuzněcov.
     
    53:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A využívají i tu pátou, přihrávku Tělegina zpoza branky proměnil ALEXANDER CHOCHLAČEV. Asistence: Ivan Tělegin, Viktor Antipin.
     
    52:31
    Arturs Kuzmenkovs si dvě minuty odpočine na trestné lavici, švédští rozhodčí potrestali jeho sekání. Rusy tak čeká pátá přesilovka, když všechny čtyři předchozí beze zbytku využili.
     
    51:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    JAROSLAV KOSOV si vyměnil puk s Apalkovem a z úhlu prostřelil Merzlikinse. Prostřelil doslova, neboť ke své ráně spotřeboval i pořádný kus štěstí, aby ji procedil mezi betony lotyšského brankáře. Asistence: Danil Apalkov, Sergej Barbašev.
     
    50:42
    Nepřesná rozehrávka Arzamasceva končí zakázaným uvolněním.
     
    49:48
    Na druhé straně Gusev připravil střeleckou pozici Kučerovovi, ten projektilem bez přípravy míjí lotyšskou branku.
     
    48:15
    Hokejisté z Pobaltí se dokázali usadit v útočném pásmu, ovšem zhruba půlminutová akce k vážnějšímu ohrožení Vasilevského nevedla.
     
    47:05
    Alespoň při reklamním oddechovém času dostává lotyšská defenziva možnost krátkého odpočinku.
     
    45:50
    Kuzněcov projel lotyšskou obranou jako nůž máslem, poté minul branku Merzlikinse.
     
    45:10
    Další ruskou branku měl na hokejce obránce Želdakov, z vrcholu kruhů však trefuje pouze tyč lotyšské branky.
    Marken.cz

    Tomáš Kohlmann

    Branky a nahrávky: 11. Grigorenko (Kučerov, Gusev), 21. Sergejev (Jakupov, Arzamascev), 28. Kuzněcov (Jakupov, Antipin), 31. Kuzněcov (Gusev, Nestěrov), 34. Želdakov (Kuzněcov, Gusev), 36. Gusev (Kuzněcov, Nestěrov), 39. Gusev (Kučerov, Kuzněcov), 41. Kulikov (Kuzněcov, Zemčenko), 42. Chochlačev (Jakupov, Naumenkov), 43. Kuzněcov (Gusev, Kučerov), 45. Zemčenko (Kulikov, Kuzněcov), 52. Kosov (Apalkov, Barbašev), 54. Chochlačev (Jakupov), 55. Nestěrov (Gusev, Kuzněcov)


    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) - Nimanis, Zvirbulis, Kolesnikovs, Salija, Freibergs, K. Lipsbergs, Siksna, Ziemins - Pelss, Dilevka, Strape - Klavinš, Girgesons, Andersons - R. Lipsbergs, Kuzmenkovs, Blugers - Kalnins, Hvorostinins, Jevpalovs.
    Rusko: Vasilevski (Makarov) - Sergejev, Arzamascev, Antipin, Ožiganov, Želdakov, Nestěrov, Naumenkov, Isangulov - Apalko, Kosov, Kuzněcov - Tělegin, Jakupov, Chochlačev - Gusev, Kučerov, Grigorenko - Kulikov, Zemčenko, Barbašev

    Rozhodčí: Nord, Persson (oba Švédsko) - Carlson (Kanada), Schrader (Německo)
    bahis siteleri