Česko – Rusko 4:0 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Finsko
Neděle 12.02.2012, 15:30Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Švédko poraží svého skandinávského souseda 3:1 a vítězí v turnaji Oddset Hockey Games. Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni oba maskovaní muži, Joni Ortio (FIN) a Viktor Fasth (SWE). Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi ze Stockholmu a přeji vám hezký zbytek dne. (17:43:44)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    O vítězi je rozhodnuto, Švédsko drží svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma a pečlivě si hlídá zadní vrátka, aby zbytečnou brankou si situaci nezkomplikovalo.
     
    58:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Tak teď už je o vítězi dnešního utkání i celého turnaje zřejmě rozhodnuto! Zpoza branky si vybruslil JOEL LUNDQVIST do příznivější palebné pozice a bekhendem se trefil přesně k tyčce Ortiovy svatyně! Bez asistence.
     
    57:30
    Lindgren hledal svého spoluhráče, který byl úplně sám v prostoru mezi kruhy, ale nebezpečné situaci zamezil skvělým obranným zákrokem jeden ze švédských zadáků.
     
    56:18
    Finsku se povážlivě krátí čas na vyrovnání. Švédové jsou pod tlakem a nejtěsnější náskok brání s vypětím všech sil. Stěžejním mužem je pro ně v dnešním duelu gólman Fasth.
     
    55:20
    Kotouč se potiuluje ve středu pole, kde o něj svádějí hokejisté obou táborů dlouhý a urputný souboj, který zatím nemá svého vítěze.
     
    54:20
    Další vyloženou šanci promarnil Pesonen, když se objevil švédskou obranou a v minisouboji s brankářem Fasthem prohrál. Jeho pokus mezi betony vytěsnila opora Švédů do bezpečí!
     
    53:10
    Lundqvist nabral rychlost na levém křídle a v útočném pásmu na sebe strhl pozornost, když z úhlu na levé straně nastřelil gólmana Ortia.
     
    52:40
    Suomi se mnohem lépe pohybují, působí o poznání svěžejším dojmem než jejich soupeř, který se musel zatáhnout do obranné ulity.
     
    51:40
    Finiové tahají v posledních chvílích za delší konec provazu a švédská defenzíva v čele s gólmanem Fasthem musí odolávat těžké zkoušce. Zatím se jí to daří.
     
    50:55
    Joensuu obdržel nahrávku za obranu Švédů a dostal se do samostatnéhio úniku, ze souboje s gólmanem Fasthem však vyšel jako poražený. Opora Tre Kronor vystihla jeho bekhendový blafák, v rozkleku vytěsnila kotouč od tyčky do bezpečí!
     
    50:20
    Již při hře 5 na 5 na sebe upozornil razantní střelou zápěstím Koskiranta, jehož pokus z levého kruhu zamířil do Fasthovy náruče. Buly před švédským gólmanem.
     
    49:24
    Hráči v bílých dresech v přesilovce chtějí docílit vyrovnání. A podle toho to také vypadá. Gólman Fasth má za svými obránci spoustu práce, Finsko je střelecky hodně aktivní.
     
    48:15
    Za hákování vyfsaoval 2 minuty Weinhandl (SWE). Finsko bylo pod tlakem, ale švédský útočník to přehnal s důrazem v útočném pásmu.
     
    46:12
    Koskiranta (FIN) je potrestán za zdržování hry.
     
    46:34
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Tak to je bleskurychlá odpověď Finska, které se vrací do těsného závěsu za svého rivala! Janne Pesonen vyvezl kotouč zpoza branky až před brankoviště a zblízka zasunul bekhendem kotouč mezi Fasthovy betony! Bez asistence.
     
    45:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    V hledišti opět vybuchl mohutný gejzír šěvédské radosti, domácí vedou o dvě branky! Vypadalo to, že Nicklas Danielsson bude mezi kruhy a modrou čarou střílet, ale poslal kotouč na osamoceného JONASE ANDERSSONA,jenž z bezprostřední blízkosti uklidil kotouč do odkryté branky! Asistence: Nicklas Danielsson.
     
    45:17
    Pořádný zmatek se teď vytvořil v předbrankovém prostoru Finů. Kotouč se zde hodně rycvhle odrážel mezi hráči obou týmů, ale nikdo ze Švédů jej neposlal za brankovou čáru.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 36. Kronwall (Silfverberg), 46. Andersson (Danielsson), 59. Lundqvist - 47. Pesonen


    Švédsko: Fasth (Gustafsson) – Johansson, Ekholm, Kronwall, Bäckman, Fernholm, Dahlbeck, Viklund – Weinhandl, Mårtensson, Andersson – Sjögren, Järnkrok, Silfverberg – Danielsson, Rosén, Jämtin – Pettersson, Lundqvist, Hjalmarsson – Zackrisson. Trenér: Pär Mårts.
    Finsko: Ortio (Hovinen) – Niskala, Puistola, Eronen, Väänänen, Kousa, Järvinen, Kukkonen, Jaakola – Salminen, Kontiola, Lahti – Aaltonen, Lindgren, Pesonen – Pihlström, Hytönen, Tuppurainen – Komarov, Koskiranta, Joensuu – Anttila. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rusko) – Dahmén, Käck (oba Švédsko).
    bahis siteleri