Zaragoza – Atlético 1:0 (kon.) | Levante – Osasuna 0:2 (kon.) | Espanyol – Malaga 1:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Gijón 1:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Villarreal 0:2 (kon.) | Real Betis – Santander 1:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:1 (0:0)
Sporting Gijón
Neděle 25.03.2012, 18:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Sporting Gijón doslova vyválčil bod na stadionu San Mamés. Domácí neproměnili Muniaínem pokutový kop, jenže třináct minut před koncem dal z pohledné akce branku De Marcos. Z jediné šance ve druhé poločase ovšem v poslední minutě vyrovnal obránce Lora a to ještě za přispění dvou tečí domácích zadáků. S bodem jsou určitě spokojeni hosté, domácí sice získali bod ale v boji o poháry je to další výrazná ztráta. Příjemný večer vám přeje Tomáš Martínek. (19:55:46)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po nakopávaném míči ještě vidíme velkou šanci Gijónu. Tři hráči byli kolem Amorebiety, ten ale míč odkopává vysoko do vzduchu a situaci řeší Iraizoz.
     
    90+4
    De las Cuevas si šel šikovně pro faul a kromě přímého volného kopu Gijónu si vynutil také žlutou kartu pro domácího Jona Aurtenetxe.
     
    90+2
    Centr Ibaí Gómeze z levé strany nenašel žádného fotbalistu Bilbaa a Gijón tak může odkopnout až za půlící čáru.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty, domácí jsou jako opaření a u míče jsou opět hráči Sportingu.
     
    90
    Gijón právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí. Hostující ALBERTO LORA RAMOS se dostal k odraženému míči na hranici velkého vápna a na dvakrát tečovaná střela končí za zády Iraizoze. Hosté prakticky z ničeho srovnávají!
     
    85
    Před malou chvílí dostal žlutou kartu prozatím jediný střelec utkání Óscar De Marcos.
     
    88
    Standardní situaci zahrával právě faulovaný Susaeta a Juan Pablo jen skontroloval míč letící nějaké dva decimetry nad břevnem.
     
    87
    Poslední změnu na trávníku provede Iñigo Pérez se zraněným Fernando Llorentem, který kulhá ke své střídačce.
     
    86
    Bude se kopat přímý volný kop, Rivera fauloval Susaetu na hranici pokutového území. Ještě předtím ale uvidíme střídání.
     
    86
    Dlouhé ošetřování domácího Llorenteho, jenže před malou chvílí podstoupil souboj s Alberto Botíou. Odkulhal nakonec za lajnu a může se pokračovat dále.
     
    85
    Z trávníku odchází za potlesku tribun Muniaín, který neproměnil v prvním poločase pokutový kop. Místo něj naskočil na hřiště prostovlasý Gaizka Toquero.
     
    83
    Za postranní lajnou se rozcvičuje domácí Toquero a nejspíše půjde na poslední minuty na hřiště. Na trávníku momentálně kralují jeho spoluhráči jenže se dostali až k levému rohovému praporku.
     
    82
    Domácí dobře kombinují a drží míč na svých kopačkách. Navíc Llorente byl faulován Castrem, který již má žlutou kartu. U míče tak zůstane Athletic a může v klidu rozehrávat.
     
    80
    Gijón se snaží, ale Bilbao si dobře hlídá jejich útočné pokusy. Naopak to vypadá, že se budou množit brejkové situace ze strany baskického celku.
     
    78
    Okamžitě přichází i třetí střídání Javiera Clementeho. Ze hřiště stahuje Sebastiána Egurena a místo něj se pokusí o vstřelení branky Argentinec Óscar Trejo.
     
    77
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Po ose Muniaín, Llorente a De Marcos se k míči dostal právě ÓSCAR DE MARCOS ARANA a s trochou štěstí otevírá skóre zápasu. Krásná kombinační akce, ale brankář Juan Pablo si na míč sáhl.
     
    75
    Gijón se ve druhém poločase takřka nepodíval na útočnou polovinu. Bilbao hraje výrazně lépe, ale do neprostupné obrany hostí se jen těžko dostává. Šance přesto nějaké má, ale neproměňuje je.

    Tomáš Martínek

    Branky: 77. De Marcos - 90. Lora

    Karty:   85. De Marcos (ATB), 90+4. Aurtenetxe (ATB) - 18. Eguren (GIJ), 34. Castro (GIJ), 35. Botía (GIJ), 62. Hernández (GIJ)


    Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Martínez, Aborebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, Herrera (46. Gómez), De Marcos - Susaeta, Muniaín (85. Toquero), Llorente (87. Iñigo Pérez). Trenér: Marcelo Bielsa.
    Sporting Gijón: Juan Pablo - Lora, Botía, Hernández, Orfila - Eguren (78. Trejo), Rivera, Mendy (57. Barral), Castro, De las Cuevas - Colunga (68. Ayoze). Trenér: Javier Clemente.

    Rozhodčí: Iglesias Villanueva
    thejrc.org