Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:4 (kon.) | Minnesota – Arizona 1:4 (kon.)
konec
New York Rangers
1:4 (0:3, 1:1, 0:0)
Washington Capitals
Neděle 08.04.2012, 00:30 • Madison Square Garden • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkujeme za sledování našeho onlajnu. (03:04:33)
     
    Washington Capitals porazili první tým Východní konference, New York Rangers, poměrem 4:1 a to především díky povedené první třetině, kterou vyhráli jednoznačně 3:0. Blueshirts vyhořeli na plné čáře, když dokázali proměnit pouze 1 střelu ze 36, kdežto Caps využili z pouhých 17 pokusů hned 4.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:56
    Samotná početní výhoda nebyla ze strany Rangers sehrána nijak dobře, ale těsně po jejím skončení dobře pálil Dan Girardi. Jeho projektil se ale jen otřel o tyč.
     
    56:53
    Český obránce ve službách Capitals, Roman Hamrlík, se provinil proti pravidlům a od rozhodčích si vysloužil dvě minuty za bránění ve hře. Pro Jezdce to znamená možnost zdramatizovat zápas.
     
    53:30
    Rangers mají obrovský tlak ve svém útočném pásmu, ale dnes je jejich produktivita opravdu mizerná. Všechny střely tak opět pouze vylepšují Holtbyho statistiky.
     
    50:08
    Carl Hagelin naplno využil své rychlosti, aby v oslabení ujel všem svým protihráčům. Ve skórování mu však zabránil dnes fantastický Holtby.
     
    49:40
    Přesilovka Blueshirts skončila předčasně. Na trestnou lavici byl poněkud diskutabilně poslán Brian Boyle, který se po právu na trestné lavici rozčiluje.
     
    47:45
    Fanoušci domácího celku uvidí druhou početní výhodu svého oblíbeného celku poté, co Matt Hendricks sekl Ryana McDonagha.
     
    44:45
    Rangers se na delší dobu usadili ve svém útočném pásmu, ale tlak ve druhý gól přetavit nedokázali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:26.
     
    Druhá třetina se nesla v podobném duchu, jako ta první -- newyorští Rangers byli lepším týmem, avšak gólově to příliš potvrdit nedokázali. Každý celek se dokázal prosadit jedenkrát, z čehož vyplývá, že tříbrankový deficit si Blueshirts ponesou i do poslední dvacetiminutovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:50
    Washington začíná před koncem třetiny přebírat iniciativu. Ze svého dlouhého pobytu v útočném pásmu ale vytěžil pouze několik střel.
     
    35:10
    Marián Gáborík udělal z jednoho z bránících hráčů trapného statistu, když svého soka krásnou kličkou mezi nohama projel, aby následně vyhořel na Bradenovi Holtbym.
     
    33:41
    Bude se hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách. Po vzájemné strkanici rozhodčí vyloučili jak Ryana Callahana, tak Nicklase Bäckströma.
     
    32:44
    Gól! Rangers se přecijen dočkali. Zpoza branky se vytočil vysoký BRIAN BOYLE, který využil svých fyzických parametrů a dokázal puk propasírovat mezi betony Holtbyho. Asistence: Bickel, Dubinsky
     
    31:43
    Jezdci si dokázali během dvouminutové početní výhody vypracovat hned několik velkých šancí. Stejně jako v celém utkání ale jejich útočné snahy ztroskotaly a tak se Chimera na led vrátil, aniž by diváci viděli gól.

    Šimon Pilek

    Branky a nahrávky: 33. Boyle (Bickel, Dubinsky) - 1. Ovečkin (Laich), 3. Perrault (Hamrlík, Aucoin), 19. Carlson (Bäckström, Johansson), 26. Bäckström (Sjomin, Hamrlík)


    New York Rangers: Lundqvist (Biron) - McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, Del Zotto, Bickel - Hagelin, Richards, Gáborík, Anisimov, Stepan, Callahan, Dubinsky, Boyle, Fedotěnko, Scott, Mitchell, Prust
    Washington Capitals: Holtby (Sabourin) - Green, Wideman, Carlson, Orlov, Hamrlík, Alzner - Ovečkin, Bäckström, Knuble, Sjomin, Laich, Chimera, Brouwer, Auicon, Hendricks, Beagle, Perreault, Johansson

    Rozhodčí: O'Halloran, Joannette - Amell, Mach
    thejrc.org