Florida – New Jersey 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:8 (kon.) | Nashville – Detroit 2:3 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 2:4 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (po pr.)
konec
Vancouver Canucks
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Los Angeles Kings
Sobota 14.04.2012, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • Play-off NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A na světě je další překvapení. Králové z Los Angeles dvakrát vykradli Rogers Arenu Kosatek a ujali se tak vedení v sérii 2:0. Vedení je to zaloužené, neboť lídr západní konference neodehrál dobré zápasy a doplatil na nedisciplinovanost. Na straně Kings opět zářil Dustin Brown, který si připsal 2 góly a 1 asistenci. Opět hosty držel Jonathan Quick, který měl úspěšnost zásahů 95,8% a má také lví podíl na výhře svého týmu. Mezi 1. a 3. hvězdu zápasu z L.A. se dostal Ryan Kesler, který navzdory bodovému půstu odehrál dobrý zápas. V táboře Kosatek ale zajisté nepanuje dobrá nálada.
    Toť ode mě vše, děkuji za pozornost. (08:46:34)
     
    58:58
    Vancouver zamčel Krále ve vlastním pásmu a pramení z toho velké šance. Sami Salo střílel z otočky, domácí obrana však pokus zblokovala. K dorážce se dostal Alexandre Burrows. Puk ale za Quickova záda nezasunul.
     
    58:16
    Rob Scuderi odchází na trestnou lavici na 2 minuty za krosček. Domácí tak ještě mají šanci.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    56:22
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Po střele Keitha Ballarda od modré se k dorážce dostal SAMUEL PAHLSSON a bekhendovou dorážkou vykřesal alespoň malou naději domácím. Asistence: Keith Ballard, Mason Raymond.
     
    54:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Po chybě Mannyho Malhotry se do velké šance dostal TREVOR LEWIS, jehož našel před bránou úplně volného Dustin Penner. První střela sice brankou neskončila, ale Lewis si dojel odražený kotouč, objel bránu u pravé tyče Luongovy brány protlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Dustin Penner.
     
    52:42
    Jannik Hansen dostane vyšší trest 2+2 za hrubost a k tomu ještě 10 minuty osobní trest. Na straně druhé dostane Drew Doughty 2 minuty také za hrubost a kapitán Dustin Brown 2 minuty za nesportovní chování.
     
    52:42
    Na kluzišti došlo k hromadné potyčce. Po tvrdém nárazu Jannika Hansena se o slovo přihlásil Drew Doughty. Hlavní sudí Lee rozděluje tresty. Zřejmě bude brát v potaz i přehnané jednání kapitána Králů, Dustina Browna.
     
    51:56
    Dustin Penner se dostal na sklonku přesilovky do velké šance. Tváří v tvář Luongovi ale neuspěl. Poté ještě kanadský brankář kryl střelu Willieho Mitchella od modré čáry.
     
    49:16
    Velký závar před bránou Kings. Po odrazu od zadního mantinelu se ke střele dostal Mason Raymond. Quick jeho pokus chytil a následně udržel kotouč před dorážejícími protihráči.
     
    47:03
    Keith Ballard oslabil svůj tým. Jeho krosček bude stát Vancouver minimálně 2 minuty úporného bránění.
     
    48:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové využívají přesilovou hru. Po střele Mitchella od modré se k puku dostal řádící Dustin Brown. Ten si za bránou vyměnil kotouč s Justinem Williamsem, který jej následně vystřelil do schrumáže před brankou. Nejdůrazněji si před bránou počínal JARRET STOLL, jenž doslova protlačil puk za Luongova záda. Asistence: Justin Williams, Dustin Brown.
     
    50:05
    Ryan Kesler obdržel 2 minuty za hrubost. Přichází početní výhoda hostí.
     
    41:06
    Nedůraznosti domácích obránců využil Justin Williams, který obral o puk Bieksu a skvělou přihrávkou našel před bránou úplně volného Dustina Browna. Jeho téměř přesný pokus do pravého horního růžku skvěle zastavil Roberto Luongo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:25
    Ryan Kesler se prezentoval krásnou individuální akcí. Po Hamhuisově přihrávce prošel obranou Kings jako nůž máslem. Narazil až na bezchybného Quicka, jenž zásahem levým betonem podržel svůj tým.
     
    37:42
    Po vydolování kotouče u modré čáry se po krásné kombinaci s Henrikem Sedinem uvolnil Alexandre Burrows. Po kličce od brány vyzkoušel pozornost brankáře Králů.
     
    33:10
    Vancouveru se přesilovka moc nepovedla. Pramenila z ní jediná střela na Quickovu bránu.

    Petr Švanda

    Branky a nahrávky: 21. Hansen (Sedin H.), 57. Pahlsson (Ballard, Raymond) - 20. Brown (Kopitar), 26. Brown, 49. Stoll (Williams, Brown), 55. Lewis (Penner)


    Vancouver Canucks: Luongo (Schneider) - Bieksa, Hamhuis, Edler, Tanev, Salo, Ballard - Sedin, Higgins, Burrows, Kesler, Lapierre, Kassian, Pahlsson, Raymond, Hansen, Ebbett Booth, Malhotra.
    Los Angeles Kings: Quick (Bernier) - Doughty, Greene, Martinez, Mitchell, Scuderi, Voynov - Brown, Kopitar, Williams, King, Richards, Carter, Penner, Stoll, Lewis,Bernier, Nolan, Fraser, Loktionov.

    Rozhodčí: Lee, McCauley - Amell, Cherrey

    Diváci: 18890
    thejrc.org