Kilmarnock – St. Mirren 0:2 (kon.) | Rangers – Dundee 5:0 (kon.)
konec
Glasgow Rangers
5:0 (3:0)
Dundee United FC
Středa 02.05.2012, 20:45 • Ibrox Stadium, Glasgow - Ibrox byl otevřen už v roce 1899, z každého koutu stadiónu tak dýchá kus ve • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    To je vše, s přáním dobré noci se loučím a na počtenou. (22:48:33)
     
    Statistiky:

    Střely celkem: 16:5.
    Střely na bránu: 10:3.
    Rohové kopy: 4:9.
    Fauly: 14:11.
    Žluté karty: 1:0.
    Držení míče %: 53:47.
    Hráč utkání: Sone Aluko (Rangers).
     
    Hráčem utkání byl jednoznačně Sone Aluko, který vsítil dvě branky a byl neustálým nebezpečím pro obranu Dundee. Svou roli však sehrál také výkon brankáře domácích McGregora, jenž na začátku utkání lapil dvě velké šance hostů.
     
    Zápas končí jasným vítězstvím domácích Rangers 5:0. K třem brankám z první půle přidali Gers v druhé části ještě dvě branky a dokráčeli k pohodlné výhře. Dundee se překonat McGregora nepodařilo a prohrou přišlo o naději na třetí místo zaručující boj o Ligu Mistrů, to už má nyní jasné Motherwell.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Flood schytává při každém svém kontaktu s míčem pískot tribun, teď měl však jiné starosti Perniš, který včasným výběhem musel hasit hrozící nebezpečí.
     
    90+1
    V závěru se začíná trochu přiostřovat, rozhodčí má však vše pod kontrolou.
     
    90
    Rozhodčí nastaví pouhé dvě minuty, ale jak už jsem zmiňoval, k žádným prodlevám nedocházelo, není tedy třeba výrazněji nastavovat.
     
    89
    Domácí dohrávají utkání s míčem na svých kopačkách a Flood teď šel zbytečně do střetu s Eduem, jasná pomsta za předchozí žlutý zákrok.
     
    87
    Zatím se utkání obešlo bez karet, nyní už však Edu neunikl a po skluzu na Flooda vidí žlutý kartonek z rukou rozhodčího Muira.
     
    85
    Výsledek 5:0 je pro Dundee United možná až moc krutý, ale i takový je fotbal. Z velkého očekávaní se stala pro hosty noční můra.
     
    84
    Rangers právě vstřelili branku!

    ALEJANDRO BEDOYA pravě vsítil svůj první gól za Rangers FC. Edu mu poslal skvělou přihrávku za obranu. Bedoya si poradil s oběma dotírajícími zadáky a poslal míč k levé tyči.
     
    83
    Whittaker pálil z ne úplně výhodné pozice. jeho přízemní střela nakonec skončila mimo bránu.
     
    82
    Samir Kerkar už se dnes gólu nedočká, protože bude dalším střídaným a pustí alespoň na chvíli na hřišti McCulloha, jenž být stoprocentně fit, byl by pravděpodobně v základní sestavě.
     
    81
    Je tak nutné dodat, že se hraje bez jakýchkoliv prostojů, hráči nepolehávají na hřišti, jak je zvykem v řadě lig a hra tak dobře plyne.
     
    80
    Od domácích už těžko může někdo očekávat nějaké útočné manévry, i útočná snaha Dundee si teď dává poněkud pauzu.
     
    79
    Rychlý útok Rangers a centr z pravé strany, který však skončil v rukavicích Perniše.
     
    78
    Rankin poslal k zemi Samira Kerkara, který byl dnes tak trochu ve stínu Aluka.
     
    76
    Střídá i Dundee. Odchází Johnny Russell a na hřišti registrujeme Ryana Dowa. Hosté tak již vyčerpali všechny možnosti ke střídání.
     
    76
    Zasloužený potlesk pro střelce dvou branek Sone Aluka, jehož nahradí již avizovaný Alejandro Bedoya.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 6. Whittaker, 17. Aluko, 20. Aluko, 57. Ness, 84. Bedoya

    Karty:   87. Edu (GLA)


    Glasgow Rangers: McGregor - Bartley, Goian, Bocanegra, Wallace - Whittaker, Edu, McCabe, Ness (60. Broadfoot) - Aluko (76. Bedoya) - Kerkar (82. McCulloch).
    Dundee United FC: Perniš - Dillon, Dixon, Kenneth (46. Watson), Neilson - Flood, S.Robertson, Rankin, Mackay-Steven (46. Douglas) - Daly, Russel (76. Dow).

    Rozhodčí: Alan Muir
    thejrc.org