Baku – Mura 0:0 (kon.) | Jyväskylä – Stabæk 2:0 (kon.) | Dacia Kišiněv – Celje 1:0 (kon.)
Kutaisi – Aktobe 1:1 (kon.) | MTK Budapešť – Senica 1:1 (kon.) | La Fiorita – FK Liepāja 0:2 (kon.)
Cliftonville – Kalmar 1:0 (kon.) | Crusaders – Rosenborg 0:3 (kon.) | Banja Luka – Čelik 2:2 (kon.)
konec
FK Borac Banja Luka
2:2 (2:1)
FK Čelik Nikšić
Čtvrtek 05.07.2012, 21:05Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    V Banja Luce je pro dnešek dobojováno! Fotbalisté černohorského Čeliku Nikšic v jednom z největších zápasů klubové historie uhráli senzační remízu 2:2 a do domácí odvety pojedou jistě pozitivně naladěni. V opačné situaci jsou domácí, ti nejen že přišli o dlouhé vedení 2:1, ale také o vyloučené Kantara a Bujakoviče.

    Postupová matematika do odvety je jasná, do dalšího kola vyzvat Metalurg Doněck postoupí vítěz zápasu. Při remízách 0:0 a 1:1 postupuje outsider z Nikšicu, 2:2 znamená prodloužení a případná vyšší remíza posouvá do dalších bojů bosenský celek. (23:03:34)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěrečné minutě nastaveného času ještě střílel ze zajímavé standardní situace Bulajič, ovšem z dvaceti metrů domácí branku netrefil.
     
    90+3
    Siniša Bujakovič stáhl unikajícího Ivanoviče a z ruky sudího Gözübüyüka vidí přímo červenou kartu! Domácí tak budou dohrávat zápas v devíti a především budou výrazně oslabeni v těžké odvetě za týden.
     
    90+2
    Taktické střídání hostů, Milovan Nikolič si zahraje závěrečné desítky sekund místo Zoriče.
     
    90+1
    Žižovičův pas do pokutového území propadl k noze Dugiče, ten ještě propasíroval míč přes padajícího brankáře Banoviče, ovšem nasměroval jej mimo branku.
     
    90
    Do pokutového území se ještě dral za míčem Dugič, poté jej možná s tečí jednoho z protihráčů nasměroval mimo branku a sudí Gözübüyük k velké zlobě domácích ohodnotil jako odkop od branky.
     
    89
    Domácí teď mohou mnohonásobně litovat několika obrovských příležitostí po rychlých protiútocích v druhém poločase, v němž byli jasně lepším týmem, ovšem po velké obranné chybě sami inkasovali.
     
    88
    Domácí i v oslabení se snaží zvrátit průběh zápasu ve svůj prospěch. Získali také standardní situaci na útočné polovině, míč poslal do pokutového území Radulovič, odražený balón si však na hranici "šestnáctky" zpracoval rukou Žižovič, což neuniklo pozornosti sudího Gözübüyüka.
     
    86
    Další nepříjemný střet, po vzájemném skluzu zůstávají na hřišti ležet fotbalisté na obou stranách, v dresu domácích je to Kantar, který byl viníkem tohoto střetu a po druhé žluté kartě vidí následně červenou!
     
    84
    Ještě jednou připomínám, že loni zde Borac zdolal v druhém předkole Ligy mistrů Maccabi Haifa 3:2, takový výsledek by před zápasem pro domácí byl poměrně zklamáním v roli velikého favorita, teď by jej ale brali všema deseti.
     
    82
    Čelik právě vstřelil branku!
    Obrovský šok v Banja Luce! Hosté rozehráli perfektní protiútok, vyhli se vystavěné ofsajdové pasti domácí obrany a SEMIR AGOVIČ díky tomu mohl po perfektní Adrovičově přihrávce běžet naprosto osamocen vstříc brankáři Avdukičovi, kterého překonal a i přes snahu domácích obránců míč doběhnout, dokázal skórovat!
     
    79
    Na opačné straně hřiště vysoko přestřelil hostující branku Kantar.
     
    78
    Střelecký prostor si v domácí "šestnáctce" našel Ivanovič, ovšem jeho ránu mířící pod břevno zlikvidoval pozorný Avdukič.
     
    77
    Závěrečné střídání domácích, Siniša Dujakovič nahrazuje Živkoviče.
     
    75
    Neprosadil se ani pokusem o individuální průnik Krunič.
     
    74
    Domácí jsou nastěhováni poblíž soupeřova pokutového území, ovšem cestu k zakončení ve velmi zahuštěném prostoru hledají těžce.
     
    72
    Domácí sehráli další ze zajímavých protiútoků, výkop brankáře Avdukiče byl odražen k Žižovičovi, který si všiml rozběhnutého Kantara, poslal mu přesnou přihrávku, ovšem domácí útočník namířil míč z osmnácti metrů pouze do břevna hostující branky!
     
    69
    Pokračujeme v zapisování žlutých karet, poměrně ostrým skluzem šli do vzájemného souboje Grahovac s Adrovičem, domácí mladík ale byl u míče o půl sekundy dříve a Adrovič jej tak nepříjemně zasáhl. Shodou okolností ze souboje s mírně horším zdravotním stavem vyvázl Adrovič, po zásluze však vidí šestou žlutou kartu zápasu.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Stokič, 42. Dugič - 37. Bojič (pen.), 82. Agovič

    Karty:   23. Kantar (BJL), 35. Živkovič (BJL), 60. Krunič (BJL), 64. Dugič (BJL) - 62. Ivanovič (CLK), 69. Adrovič (CLK)   86. Kantar (BJL), 90+3. Bujakovič (BJL)


    FK Borac Banja Luka: Avdukič - Stupar (30. Žižovič), Milič, Markovič, Žarič - Krunič, Grahovac, Živkovič - Stokič, Dugič, Kantar
    FK Čelik Nikšić: Banovič - Bojič, Bulatovič, Radovič, Dubljevič - Simič - Bulajič, Zorič, Ivanovič, Adrovič - Jovovič(46. Brnovič)

    Rozhodčí: Gözübüyük - Van Dongen, Goossens - Jochem (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org