Francie – Japonsko 1:2 (kon.) | Kanada – USA 3:4 (po pr.)
po prodl.
Kanada
3:4 (1:0)
USA
Pondělí 06.08.2012, 20:45Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    120+3
    Američané právě vstřelili branku!
    Neskutečný závěr zápasu. Ve třetí minutě nastavení se snesl z pravé strany centr do pokutového území přímo na hlavu ALEX MORGANOVÉ, která posílá USA do finále olympijského turnaje!
     
    119
    Po parádním centru Morganové trefila nyní Wambachová hlavou břevno!
     
    110
    Amerika střídá. Odešla Buehlerová a nastupuje Sauerbrunnová.
     
    101
    Střídání na obou stranách. Na straně USA odchází Cheneyová a nastupuje O´Reillyová. Za Kanadu odstupuje Naultová a zahraje si Stewartová.
     
    85
    Američanky šli do rychlého útoku dvě na dvě. Morganová obešla hráčku a posílala balon na zcela volnou Wambachovou, ta ale v pádu nedokázala míč poslat do odkryté brány! Obrovská šance USA!
     
    80
    Američané právě vstřelili branku!
    ABBY WAMBACHOVÁ hodně mazácky o pravou tyč kanadské brány srovnává stav zápasu na 3:3!
     
    78
    Rapinoeová kopala přímý kop a jedna z hráček Kanady zahrála ve vápně rukou a je tu penalta pro Spojené státy!
     
    76
    Střídání USA. Odešla Le Peilbetová a nastupuje Lerouxová.
     
    73
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neskutečná gólová přestřelka pokračuje. Po rohu se k hlavičce dostala znovu CHRISTINE SINCLAIROVÁ a svým třetím gólem v zápase vrací vedení na stranu Kanady!
     
    70
    Američané právě vstřelili branku!
    Také hráčky USA ale mají dnes dvoubrankovou střelkyni! Na hranici vápna měla až příliš prostoru MEGAN RAPINOEOVÁ a její rána také s pomocí tyče končí až za zády bezmocné McLeodové - 2:2!
     
    68
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď to budou mít ale hráčky USA už hodně těžké. Jejich soupeřky totiž předvedly rychlý kontr a po centru ze strany se k hlavičce dostala znovu kapitánka CHRISTINE SINCLAIROVÁ a s pomocí tyče překonává americkou brankářku - 2:1!
     
    67
    Kanada střídá. Odešla Filignová a nastupuje Kyleová.
     
    60
    Scottová zastavila na polovině hřiště dobře si kryjící balon Wambachovou a dostává za to žlutou kartu.
     
    54
    Američané právě vstřelili branku!
    MEGAN RAPINOEOVÁ nachytala celou obranu Kanady včetně brankářky McLeodové na švestkách. Nemohla se totiž dívat na neschopnost spoluhráček zakončit její dobře kopané přímý kopy, rohový kop poslala přímo do brány a k překvapení všech je z toho gól - 1:1!
     
    37
    Po centru Morganové z pravé strany se k hlavičce dostala Wambachová a opět z toho byla obrovská šance. Míč ale prolétl opět mimo.
     
    31
    Po jejím centru se k hlavičce dostala Morganová a míč poslala snad půl metru vedle pravé tyče! McLeodová by byla bez šance, pokud by šel balon do brány.
     
    23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky předvedly parádní akci, po které vedou překvapivě 1:0. Naultová kolmým pasem našla Tancrediovou. Ta na hranici vápna elegantně přiťukla balon kapitánce CHRISTINE SINCLAIROVĚ, která obešla jedno bránící hráčku a rázem byla sama před Soloovou. Střelou k pravé tyči v pohodě poslala Kanadu do vedení!

    Petr Bílek

    Branky: 23. Sinclairová, 68. Sinclairová, 73. Sinclairová - 54. Rapinoeová, 70. Rapinoeová, 80. Wambachová (pen.), 120+3. Morganová

    Karty:   60. Scottová (CAN)


    Kanada: McLeodová - Moscatová, Wilkinsonová, Mathesonová, Sesselmannová, Scottová, Sinclairová (K), Schmidtová, Tancrediová, Filignová (67. Kyleová), Naultová (101. Stewartová)
    USA: Solová - Ramponeová (K), O´Haraová, Le Peilbetová (76. Lerouxová), Lloydová, Cheneyová (101. O´Reillyová ), Morganová, Wambachová, Rapinoeová, Buehlerová (110. Sauerbrunnová), Heathová

    Rozhodčí: Pedersenová - Steinlundová, Rojcová
    thejrc.org