Willem II – Breda 1:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:1 (0:0)
NAC Breda
Pátek 10.08.2012, 20:00Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Je tu konec zápasu 1. kola nizozemské Eredivisie mezi nováčkem soutěže Willem II Tilburg a NAC Breda. V hodně vyrovnaném zápase se v 79. minutě dostali do vedení domácí a když už to vypadalo, že si tři body uhlídají, srovnal na konečných 1:1 v 87. minutě po pohledné akci Anthony Lurling. (21:53:55)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lasnik posílal do vápna zajímavý centr po přímém kopu, nikdo ze spoluhráčů ho ale nedokázal usměrnit do brány. Odkop od domácí brány.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Zápas se dohrává na polovině domácího celku.
     
    89
    Domácí hráči jsou rázem hodně zaskočeni a nedaří se jim.
     
    87
    Breda právě vstřelila branku!
    Všechno je ale jinak! Hosté předvedli parádní akci, po které De Roover předložil z pravé strany přízemní přihrávkou balon přímo na kopačku ANTHONYHO LURLINGA, jehož rána bez přípravy zamířila přímo do šibenice - 1:1!
     
    86
    Stále se hraje hlavně na polovině Bredy, domácí hráči kráčejí ke třem bodům.
     
    85
    Domácí kopali další roh. Haemhouts místo centru zvolil přízemní přihrávku, následovalo i zakončení, míč šel ale vysoko nad bránu.
     
    84
    Misidjan díky své brilantní technice a driblinku držel dlouhé vteřiny míč na polovině Bredy. Domácí hráči zatím v pohodě drží soupeře daleko od své brány.
     
    82
    Nyní se již pokračuje ve hře a hosté vrhají poslední zbytky sil do útočení.
     
    81
    Domácí fanoušci na oslavu vstřelené branky zapálili pyrotechniku a dokonce i naházeli předměty na hrací plochu a hra je přerušena.
     
    79
    Willem II právě vstřelil branku!
    Střídající JENS PODEVIJN se ale o chvilku později přeci jen prosazuje. Domácí předvedli rychlý kontr, míč se dostal až na pravou stranu právě ke zcela volnému Podevijnovi, který ve velké pohodě přehodil vybíhajícího ten Rouwelaara - 1:0!
     
    78
    Podevijn poslal svůj přímý kop těsně vedle!
     
    77
    Nemanja Gudelj dostal žlutou kartu za faul na unikajícího domácího útočníka. Následuje standardka pro Tilburg z velmi dobré pozice.
     
    75
    Domácí hráči jsou stále mírně aktivnější. Co je jim to ale platné, když ten Rouwelaar ve druhém poločase prakticky nemusel zasahovat.
     
    74
    Hosté měli možnost kopat rohový kop, jenže svého soupeře nijak neohrozili a naopak domácí mohli jít do rychlého protiútoku. Ten se jim ale také nepovedl.
     
    72
    Také domácí střídají útočníka. Odešel Genaro Snijders a nastupuje Jens Podevijn.
     
    70
    Dvacet minut před koncem zápasu je stav stále nerozhodný 0:0.

    Petr Bílek

    Branky: 79. Podevijn - 87. Lurling

    Karty:   42. Hadouir (BRD), 77. Gudelj (BRD)


    Willem II Tilburg: Meul - van Buuren, van der Rijt, Haastrup, Piqué - Misidjan, Mulder, Haemhouts - Vossebelt, Höcher, Snijders (72. Podevijn)
    NAC Breda: ten Rouwelaar - De Roover, Luijckx, Botteghin, Looms - Buijs, Gilissen (46. Hooi), Gudelj - Hadouir (86. Lasnik), Schalk (68. Janse), Lurling

    Rozhodčí: Nijhuis - Langkamp, Buijk
    thejrc.org