Ústí n. L. – Znojmo 1:2 (kon.) | Bohem. Pr. – Karviná 2:2 (kon.) | Sokolov – Varnsdorf 1:0 (kon.)
Pardubice – Bohemians 1905 2:0 (kon.) | Most – Táborsko 2:1 (kon.) | HFK Olomouc – Zlín 4:0 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
1:2 (0:0)
1. SC Znojmo FK
Sobota 11.08.2012, 10:15 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Z Ústí nad Labem přeji příjemný zbytek dne, někdy příště opět na shledanou. Zdeněk Kamínek ml. (13:58:36)
     
    Pozápasové ohlasy:

    Svatopluk Habanec (trenér FK Ústí nad Labem): "Kdyby byl stav po prvním poločase 2:0 pro nás, tak se nemohl nikdo divit. Velké šance si dokázali vytvořit Benčík, Peterka, Čtvrtníček, ale nikdo z nich nedokázal vstřelit branku. Hráči mě velmi zklamali nasazením, musíme začít hrát agresivně a bojovat. Mohou nás mrzet neproměněné šance, ale i soupeř nevyužil dost brankových příležitostí dostatek. Každopádně Znojmo bylo o gól produktivnější, my jsme nedokázali řešit ani standardní situace. Pravděpodobně začíná jiná éra našeho mančaftu, důležité bude neztrácet body doma. Nikdo z nás nečekal, že po dvou kolech budeme bez bodu. Budeme muset více trénovat, máme před sebou zápas v Táborsku, kde se pokusíme ztracené body zpět získat."

    Leoš Kalvoda (trenér 1. SC Znojmo): "Každé vítězství venku je cenné, zvlášť na půdě loňského vítěze ligy. Podali jsme kvalitní výkon, do vyložené šance jsme Ústí nad Labem nepustili. Klukům musím poděkovat, chyběli nám čtyři hráči ze základní sestavy. Naším cílem v letošním ročníku je soutěž udržet."

    Radim Novák (brankář FK Ústí nad Labem): "Rozhodla naše špatná koncovka, když soupeř své šance proměnil, ale my nikoliv. Chybělo nám tam trochu více srdíčka. Kádr se teprve poznává, nejde to tak, aby vše hned fungovalo. V každém případě jsme nečekali, že budeme mít v tabulce na kontě nula bodů. Musíme to hodit za hlavu, makat od začátku a věřit, že to přijde. První branku jsem inkasoval z brejku, druhou jsem mohl chytit. Je to také o štěstí, my v tutové šanci trefíme gólmana, oni dají gól z pološance. Balón jsem vyrazil, ale spadlo mi to bohužel do brány. Soupeři budou všichni podobní, dva nebo tři celky budou fotbalovější. Průměrné týmy, kam spadáme teď i my, musí bojovat, hrát srdcem. V Táborsku to bude o prvním gólu, který když dáme, tak by nás měl nakopnout. Jako kapitán se chovám pořád stejně, žádnou změnu jsem nepocítil. Je to pro mě taková čest za tu dobu, co jsem tady, jistý druh ocenění. Ale ať mám pásku na ruce nebo ne, tím se hráč nepředělá. To, že bych měl chytat jinak nebo říkat něco jiného, si nemyslím. V kabině může mluvit každý a není to o tom, jestli se řve v šatně, ale jak se hraje na hřišti."
     
    I po druhém kole zůstávají ústečtí fotbalisté bez bodu, když podlehli 1:2 Znojmu. Ústí nad Labem doplatilo na neproměňování šancí, jediný zásah domácích zaznamenal v 86. minutě Zdeněk Volek, za hosty skórovali v 58. minutě Tomáš Okleštěk a v 81. minutě David Helísek. Znojemští se nevhodně, dá se říct nesportovně, zachovali v závěru střetnutí, kdy proti fair-play úmyslně zdržovali zápas. To ale už nic nemění na tom, že tři body putují soupeři do Znojma.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 9:5 (6:2).
    ŽK: 53. Štrbák (UNL), 55. Čtvrtníček (UNL), 90+3. Gulajev (UNL) - 41. Vašíček (ZNO), 46. Nepožitek (ZNO), 90+3. Buchta (ZNO).
    Rohové kopy: 4:3 (2:3).
    Ofsajdy: 1:1 (0:0).
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Míč končí vedle branky, výkop Vlastimila Hrubého pravděpodobně ukončí dnešní duel.
     
    90+4
    Domácí budou zahrávat standardní situaci z pětadvaceti metrů.
     
    90+3
    Hektický závěr. Další žlutou kartu obdržel Radek Buchta (ZNO).
     
    90+3
    Žlutou kartou napomenut Radek Gulajev (UNL).
     
    90+3
    Hosté úmyslně zdržují, tentokrát střídáním, které trvalo bezmála tři minuty. Ze hřiště odchází Tomáš Okleštěk, přichází Daniel Odehnal.
     
    90+1
    Domácí zachránil od pohřbení ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Ondřej Lerch nastaví tři minuty.
     
    88
    Taktické střídání Znojma. Na hřiště se podívá Tomáš Lukáš (ZNO), na střídačku zavítá David Helísek (ZNO).
     
    87
    Ústečtí v další dobré šanci, tentokrát je brzdí ofsajd.
     
    86
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Domácí mají ještě šanci. Dlouhý aut zahrál Dvořák, míč se dostal ke Gulajevovi. Gulajev adresoval balón ZDEŇKU VOLKOVI, který se z voleje nemýlil.
     
    84
    První střídání znojemského celku. Ze hřiště odchází Václav Vašíček (ZNO), přichází Dominik Mandula (ZNO).
     
    84
    Volek centroval vedle.
     
    83
    Z dvaceti metrů bude po faulu na Čtvrtníčka zahrávat standardní situaci Volek.
     
    81
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Z levé strany se prosadil DAVID HELÍSEK, na jehož jedovku sice stačil brankář Radim Novák reagovat, jenže ústecký hájce svatyně si míč srazil do vlastní sítě.
     
    79
    Svatopluk Habanec dnes naposledy střídá. Za potlesku opouští hřiště Petr Dragoun (UNL), přichází Pavel Džuban (UNL).

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 86. Volek - 58. Okleštěk, 81. Helísek

    Karty:   53. Štrbák (UNL), 55. Čtvrtníček (UNL), 90+3. Gulajev (UNL) - 41. Vašíček (ZNO), 46. Nepožitek (ZNO), 90+3. Buchta (ZNO)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: R. Novák - M. Zeman, M. Valenta, Štrbák, Folwarczny - J. Peterka (64. L. Dvořák), Dragoun (79. Džuban), Hrošovský, Benčík (67. Gulajev) - Volek, J. Čtvrtníček. Trenér: Svatopluk Habanec.
    1. SC Znojmo FK: Hrubý - Sukup, Yonov, Avdič, Mudra - Lacko, Buchta - Helísek (88. Lukáš), Nepožitek, Okleštěk (90 + 3. Odehnal) - Vašíček (84. Mandula). Trenér: Leoš Kalvoda.

    Rozhodčí: Lerch - Hock, O. Černý; delegát: Martinec

    Diváci: 863
    thejrc.org