Brazílie – Mexiko 1:2 (kon.)
konec
Brazílie
1:2 (0:1)
Mexiko
Sobota 11.08.2012, 16:00 • Wembley, Londýn • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Mexičané se stávají poprvé v historii fotbalovými olympijskými šampióny! Klíčovou roli v dnešním finále sehrál Oribe Peralta, jenž brankami v 1. a 75. minutě zajistil Mexičanům nynější zlaté opojení. Brazílii už nepomohlo ani snížení Hulka v úvodu nastaveného času. Svěřencům Maria Menezese ale k úžasnému zdramatizování koncovky zápasu moc nechybělo, čtvrtminutu před koncem avizovaného nastaveného času totiž Oscar ve vyložené pozici hlavou branku přestřelil. (17:56:11)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A mohlo být vyrovnáno! Hulk načechral míč na hlavu naprosto osamoceného Oscara, ten ale v obrovské příležitosti hlavou přestřelil mexickou branku! Tady by Corona jen stěží zasahoval.
     
    90+2
    Na druhé straně pronikl přes oba zbývající brazilské obránce Marco Fabian, ale možná poněkud netakticky svojí pumelicí vystřelil míč daleko vedle brazilské branky.
     
    90+1
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Po dvaceti sekundách z tříminutového nastavení ještě Brazilci dramatizují koncovku zápasu! HULK dostal přesný pas za mexickou obranu, zbavil se Chaveze a obstřelil padajícího brankáře Coronu!
     
    90
    Do jedné z mála brazilských příležitostí se dral Hulk, ovšem jeho střílená přihrávka nezasáhla žádného ze spoluhráčů a proletěla vedle vzdálenější tyče mexické branky.
     
    89
    Nestor Vidrio je třetím žlutě napomenutým Mexičanem v dnešním zápase.
     
    89
    Marco Fabian se objevil s míčem na levém křídle, vběhl do pokutového území a poté mezi dvěma protihráči neúspěšně pokusil propasírovat míč na Raula Jimeneze.
     
    88
    Neymarovi ustřelil míč od kopaček Enriquez, Mexičané nadále brání velmi spolehlivě.
     
    86
    Následnou střelu ze standardní situace vyslal Marco Fabian přímo do připraveného brankáře Gabriela.
     
    85
    Ze hry je stažen také už takřka nový mexický národní hrdina Oribe Peralta, kterého nahrazuje Raul Jimenez.
     
    84
    Salcido pronikl po levém křídle, když jej jednoznačně fauloval Rafael. Ten si poté z pár centimetrů vyříkával aktuální situaci se spoluhráčem Juanem Jesúsem a trenér Menezes jej okamžitě stahuje ze hry. Do ní vbíhá Lucas Moura.
     
    83
    Po souhře Rafaela s Hulkem se pravý obránce Manchesteru United objevil v pokutovém území zcela osamocený, ovšem posílal svůj pas před branku znovu pouze do prostoru velmi zahuštěného zelenými barvami.
     
    82
    Nápaditý mexický protiútok! Herrera přesnou kolmicí vysunul do pokutového území Peraltu, tomu ještě na druhé straně nabíhal před zívající brankou zcela osamocený Fabian, Peralta by mu zřejmě poslal přihrávku, nebýt výborného zákroku Thiaga Silvy, který Brazílii v poslední chvíli zachránil.
     
    81
    Druhé mexické střídání, Nestor Vidrio nahradil Israela Jimeneze.
     
    81
    Začíná poslední desetiminutovka druhého poločasu, Brazilcům najednou utíká ten zbývající čas zběsilým tempem.
     
    79
    Do střelecké pozice se dral Leandro Damiao, jeho ránu ale srazil Diego Reyes a jednalo se už o několikátou zablokovanou střelu Mexičany. Ti hrají velmi obětavě a především precizně v defenzivě oproti svým dnešním oponentům.
     
    78
    Hector Herrera se z pětadvaceti metrů opřel do míče, ale brazilskou svatyni netrefil.
     
    77
    Po rohovém kopu Brazilců se dral do zakončení Thiago Silva, ale v těžké pozici pouze prodloužil míč daleko mimo mexickou branku.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90+1. Hulk - 1. Peralta, 75. Peralta

    Karty:   42. Marcelo (BRA) - 46. Diego Reyes (MEX), 58. Jimenez (MEX), 89. Vidrio (MEX)


    Brazílie: Gabriel - Rafael, Thiago Silva, Juan, Marcelo - Sandro (71. Pato), Romulo - Neymar, Oscar, Alex Sandro (32. Hulk) - Leandro Damiao
    Mexiko: Corona - Chavez, Reyes, Mier, Salcido - Fabian, Aquino (57. Ponce), Herrera, Enriquez, I. Jimenez (81. Vidrio) - Peralta (85. R. Jimenez)

    Rozhodčí: Clattenburg - Child, Beck (vš. Velká Británie)
    thejrc.org