Liberec – Slavia 0:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 1:3 (kon.) | Sparta – Hr. Králové 1:0 (kon.)
Dukla Praha – Plzeň 1:4 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
FC Hradec Králové
Neděle 02.09.2012, 17:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Sparta si připisuje páté ligové vítězství v řadě, postaral se o něj albánský útočník Bekim Balaj, který proměnil ve vítěznou branku centr netradičně z kopačky Jiřího Jarošíka.

    Po náročném souboji s nizozemským Feyenoordem neměla Sparta takovou převahu, jaká by se od letenského klubu očekávala, přesto domácí celkem s přehledem dovedli zápas do vítězného konce a reprezentační přestávku stráví v čele Gambrinus ligy s tříbodovým náskokem před pronásledovateli. (18:54:55)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté získali ještě jednu standardní situaci, před sparťanskou branku naběhl i jejich gólman Koubek, ovšem s centrem Šislera si poradil Vaclík, vyrazil míč k rohovému praporku a sám od něj odkopl podél postranní čáry do zámezí až na úrovni středu hřiště.
     
    90
    Sudí Jílek k dnešním devadesáti přidává dvě nastavené minuty.
     
    90
    Po centru hostů před sparťanskou branku Švejdík odhlavičkoval míč k Plašilovi, jeho první rána byla k němu sražena zpět jako bumerang, tu druhou bratr slavnějšího reprezentanta, nyní působícího ve francouzském Bordeaux, nasměroval vysoko nad sparťanskou branku.
     
    90
    Poslední střídání hostů, do hry rychle vběhl Voltr místo Zeleného.
     
    89
    Dlouhý nákop brankáře Koubka doletěl až vedle sparťanské branky, hlavní zásluhu na tom měl Pamič, jenž tělem odstavil Dvořáka a nedovolil mu do hry zasáhnout.
     
    87
    Harbův nepovedený centr proletěl pokutovým územím až za sparťanskou branku.
     
    86
    Pamič dostal od Kadlece přihrávku na paty a už nedokázal zkrotit divoký míč před atakujícím Harbou.
     
    85
    Po přetaženém rohovém kopu hostů na zadní tyč skákal po míči Vaclík, ale nedokázal před Hochmeisterem zasáhnout, další někdejší obránce Sparty poté hlavou nasměroval míč z úhlu pouze do boční sítě.
     
    84
    Velký hradecký nápor! Harbův centr Vaclík vyrazil pouze k Šislerovi, ten svým projektilem neprostřelil sparťanské obránce.
     
    83
    Vaclík si nadělal na problémy, když mu malou domů poslal Krejčí a sparťanský brankář váhal s odkopem tak dlouho, než k němu doběhli dva protihráči a poté už Vaclík měl plno práce, aby vůbec dokázal odkopnout do zámezí a neztratil míč v bezprostřední blízkosti své branky.
     
    82
    Po Krejčího přízemní přihrávce se do zakončení probil Přikryl, jeho střela ale byla sražena výrazně mimo branku.
     
    81
    Už potřetí během krátké chvíle dostal Kweuke na útočné polovině přihrávku na nohu, dokázal míč výbornou hrou tělem udržet i přesně rozehrát spoluhráčům.
     
    80
    Po individuální akci Kweukeho, kdy kamerunský útočník dokázal podržet míč mezi hradeckou obranou, připravil Přikryl střeleckou pozici pro Pavelku, jeho rána ale nebyla propuštěna hradeckou obranou.
     
    78
    Za velkého potlesku sparťanských fanoušků má dnes opracováno Bekim Balaj, autor jediné branky dosavadního průběhu zápasu, ještě větší ohlas z hlediště pak směruje k nově příchozímu hráči na pažit letenského stadiónu, Leonardu Kweukemu.
     
    77
    Sparťané rychle přešli do ofenzivy, po souhře s Přikrylem ale Vidlička nedůraznou střelou mířil mimo hradeckou branku.
     
    76
    Krejčí ztratil míč na vlastní polovině, naštěstí pro něj i celou Spartu neměla jeho chyba žádné následky, neboť Šisler nepřesným pasem Dvořákovi posunul míč pouze k Pamičovi.
     
    74
    Hosté posilují ofenzivní část své jedenáctky, Holeše nahrazuje Pavel Dvořák.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Balaj (Jarošík)

    Karty:   45. Šisler (HKR), 68. Fukal (HKR)


    AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Přikryl, Matějovský, Pavelka, Skalák (60. Krejčí) - Kadlec, Balaj (78. Kweuke)
    FC Hradec Králové: Koubek - Plašil, Hochmeister, Fukal, Poděbradský - Holeš (74. Dvořák), Zelený (90. Voltr), Šisler, Strnad (70. Janoušek), Harba - Uškovič

    Rozhodčí: Jílek - Marek, Hájek

    Diváci: 9 631
    thejrc.org