Bordeaux – Nice 1:1 (kon.) | Marseille – Rennes 3:1 (kon.) | Lille – PSG 1:2 (kon.)
konec
Lille OSC
1:2 (1:2)
Paris Saint-Germain
Neděle 02.09.2012, 21:00Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Ve velkém šlágru čtvrtého kola francouzské nejvyšší soutěže se miliardáři z Paříže dočkali prvního letošního vítězství. Rozhodli o tom již v úvodní půlhodině.

    V první minutě otevřel skóre Zlatan Ibrahimovič, na jeho trefu ještě dokázal hlavičkou po rohovém kopu Payeta odpovědět Chedjou. Závěrečné slovo si ale už v 21. minutě vzal opět Zlatan Ibrahimovič a po fantastické přihrávce Pastoreho si poradil s brankářem Landreauem. Jak se později ukázalo, tato branka se stala vítěznou a hosté díky ní odváží do francouzské metropole všechny body. (22:59:03)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zřejmě poslední snahu domácích uťal faul Martina, který musel pozastavit hrozící protiútok hostů, ti tím získávají cenné desítky sekund a avizované nastavení se blíží ke svému závěru.
     
    90+2
    Domácí se nadechují k závěrečnému náporu, hostující stopeři Alex se Sakhem ale všechny nákopy na hranici pokutového území spolehlivě odvrací.
     
    90
    Sudí Buquet k dosavadním devadesáti přidává tři nastavené minuty.
     
    89
    Po přiťuknutí se do míče pořádně opřel Chedjou, ale nasměroval svoji střelu výrazně nad hostující branku.
     
    88
    V druhém poločase takřka neviditelný Marvin Martin si došel pro faul v zajímavé pozici necelých třicet metrů od hostující branky a Lille se otevírá nadějná standardní situace.
     
    86
    Domácí sehráli kombinační akci po pravé straně hřiště, Beriův centr ale stáhl do svých rukavic brankář Sirigu.
     
    84
    Už mohlo být zase podstatně jasněji! Na Jalletův centr si přes Beriu naskočil Ibrahimovič a brankář Landreau se musel pořádně vytáhnout, aby razantní hlavičku mířící pod břevno, dokázal vytěsnit nad svoji svatyni. Už potřetí nedokázal ve finální fázi dokonat svůj dnešní hattrick.
     
    82
    Zraněného Menéze na závěrečné minuty nahradil Kevin Gameiro.
     
    80
    Menez unikl domácí obraně a už si v pokutovém území chystal míč na střelu, když mu do ní vletěl naprosto mimořádným skluzem Chedjou! Ve vlastním pokutovém území vytáhl neuvěřitelně riskantní obranný zákrok, ale naprosto centimetrově přesně povedený, ukopl Menézovi míč v poslední chvíli od kopačky, ale bohužel také Menéze zřejmě zranil a hostující záložník sám signalizoval na střídačku znamení ke střídání.
     
    78
    Menéz přenesl hru na odkrytou levou stranu hřiště, kde našel rozběhnutého Matuidiho, po průniku a zpětné přihrávce na hranici pokutového území se do míče opřel Ibrahimovič, nedokázal ale prostřelit Basu.
     
    77
    K další rychlé akci se za mohutného povzbuzování fanoušků odhodlal Kalou, po sprintu po levé straně hřiště ale centrem před branku nedokázal nasměrovat míč na některého ze tří nabíhajících spoluhráčů.
     
    75
    Poslední střídání Lille, ze hry je stažen Payet, nahrazuje jej Ryan Mendes. Domácí trenér Garcia tak vytahuje poslední trumf z rukávu a zároveň to znamená, že do hry dnes nezasáhne David Rozehnal, který byl připraven na střídačce Lille. Při současném průběhu zápasu to však není zrovna překvapení.
     
    75
    Digne centr z levé strany příliš přetáhl a míč pouze proletěl pokutovým územím hostů.
     
    73
    Kalou vyslal z pětadvaceti metrů parádní pumelici, jedinou chybu měla v nasměrování, kdy nemířila úplně k tyči a brankář Sirigu ji stačil vyrazit.
     
    72
    Jallet nešťastně zvoleným odkopem do Payeta málem připravil domácím další vyloženou pozici, naštěstí pro něj včas zasáhl do soupeřovy souhry jeho kolega Alex.
     
    71
    Sražený centr Berii už dává hostům možnost vystřídat, Rabiatovi přepustil místo na hřišti Marco Verratti.
     
    70
    Poslední taktické plány přijímá u hostující střídačky Rabiot a při nejbližším přerušení by měl vběhnout na hřiště.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 12. Chedjou - 1. Ibrahimovič, 21. Ibrahimovič

    Karty:   63. Roux (LIL) - 33. Verratti (PSG), 45. Motta (PSG)


    Lille OSC: Landreau - Beria, Basa, Chedjou, Digne - Martin, Gueye, Mavuba, Pedretti (46. Kalou), Payet - Roux
    Paris Saint-Germain: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi - Pastore, Ibrahimovič, Menez

    Rozhodčí: Buquet - Cano, Debart
    thejrc.org