Ajax – Waalwijk 2:0 (kon.) | Willem II – Twente 2:6 (kon.) | Heerenveen – Den Haag 1:3 (kon.)
Venlo – Nijmegen 2:2 (kon.) | Feyenoord – Zwolle 2:0 (kon.)
konec
VVV Venlo
2:2 (0:1)
NEC Nijmegen
Sobota 15.09.2012, 19:45Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Příjemný zbytek soboty. (21:42:57)
     
    I když byli hosté prakticky až do 67. minuty na hřišti lepším týmem a zaslouženě vedli 2:0, domácím zachránil cenný bod kanonýr Uche. Tomu stačilo k vyrovnání pouhých devět minut a jen dvě střely na bránu. Pro NEC je remíza určitě ztrátou, tedy alespoň po průběhu zápasu, VVV získal na své konto svůj druhý bod v sezóně.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Velká tutovka, kterou spálil Čmovš! Dostal se k němu míč po hlavičce od Palssona, jenže český hráč z blízkosti trefil jen nabíhajícího protihráče.
     
    90+3
    Babos musel zasahovat, málem se do vápna dostala nebezpečná přihrávka. Maďarský brankář ale uchopil na zemi míč do rukavic.
     
    90+2
    Na závěr dostává střídající George žlutou kartu. Předvedl zbytečný faul ve středu hřiště. Ale on nutně potřeboval domácí akci zastavit.
     
    90+1
    ... centr doletěl sice do vápna, tam ho ale skvěle odvrátil do bezpečí jeden z hostující beků.
     
    90
    Linssen fauloval a bude z toho na závěr dobrá standardka pro hosty. Zahraje jí Pálsson...
     
    89
    Minuta do konce základní hrací doby. Po dlouhém autu to domácí mysleli dobře, ale míč nakonec skončil za pomezní čárou. Odkopávat od branky tak bude Babos.
     
    88
    George málem nedokopl míč z vlastního vápna, kde to mohlo vypadat nebezpečně. Naštěstí pro něj to udělal včas jeho spoluhráč.
     
    87
    Tak tohle si za rámeček určitě nedá. Střídající Palsson vypálil z hodně velké dálky, bohužel tak nepřesně, že uslyšel jen výsměch ze stran fanoušků.
     
    86
    Domácí jako by nyní byli po výhře dravější. Pomáhají jim i diváci, kteří se v posledních deseti minutách probudili ze zimního spánku.
     
    85
    Dnešnímu zápasu přihlíží 6500 diváků. Remíza by asi zápasu slušela. Teď se do šance cpal Joppen, snažil se přihrát před vápno, ale tam byla jen přesila hostujících hráčů v modrých dresech.
     
    84
    Poslední střídání zápasu. Autor hrubice při vyrovnávacím gólu Sno jde dolů, nahoru jde George.
     
    83
    Čmovš si teď nyní vyslechl několik nadávek ze strany domácí fandů. Nepochopitelně se totiž skácel na zem. Asi měl menší zdravotní problémy, teď ještě dokulhává.
     
    82
    Čmovš nyní ukázal, že je to tvrdý pořízek. A u lajny sestřelil jednoho ze soupeřů. Sudí Delferiere si myslí, že to bylo čisté.
     
    81
    Otsu nyní zkusil vystřelit z dálky. Ale do branky se netrefil. Na tribuně mu fandí nějací japonští fanoušci. Tak alespoň jejich podporu má jistou.
     
    79
    Foor, jeden z nejlepších hráčů Nijmegenu v tomto zápase, si nyní vytvořil dobrou pozici pro střelbu. Zkoušel to technicky přes obránce, ale brankář Heimann prostor dobře vykryl.
     
    78
    Nijmegen sahá po další změně. Roordaa střídá Palsson.

    Patrik Sandev

    Branky: 67. Uche, 76. Uche - 2. Breuer, 55. Platje

    Karty:   49. Bergkamp (VEN), 56. Seip (VEN) - 51. Foor (NIJ), 90+2. George (NIJ)


    VVV Venlo: Heimann - Joppen, Vorstermas, Seip, Leiwakabessy - van Haaren, Türk (71. Linssen), Röseler - Meeuwis (46. Otsu), Bergkamp (58. Uche), Wildschut
    NEC Nijmegen: Babos - Breuer, van Eijden, Čmovš, Conboy - Sno (84. George), Roorda, Koolwijk - Foor, Platje (69. ten Voorde), Rieks

    Rozhodčí: Sebastien Delferiere
    thejrc.org