Sie – Koukalová 1:2 (kon.) | Martićová – Kvitová 2:0 (kon.)
Šafářová – Koukalová 0:0; 0:0; 0-0 (skreč)
skreč
Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
0
0
0
 
Klára Koukalová
Klára Koukalová
0
0
0
 
Úterý 25.09.2012, 08:50WTA Tokio - Toray Pan Pacific Open Tennis (tvrdý povrch)
Předzápasové kurzy
     
    Klára Zakopalová se rozhodla do utkání zřejmě z nějakého zdravotního důvodu nenastoupit a do dalšího kola turnaje v Tokiu tak postupuje bez boje Lucie Šafářová. (08:56:50)
     
    DALŠÍ SOUPEŘ

    Vítězka tohoto duelu narazí v osmifinále na vítězku zápasu Watsonová - Šarapovová. Favoritkou tohoto duelu je samozřejmě ruská kráska, který na turnaji plní roli druhé nejvýše nasazené hráčky, po Victorii Azarenkové.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Obě hráčky se utkaly už osmkrát. Bilance je vyrovnaná, protože každá tenistka vyhrála čtyřikrát. Naposledy se hráčky střetly ve finále na turnaji v Praze, kde dominovala Lucie Šafářová, která vyhrála 2:0 na sety (6:3 a 7:5).
     
    KLÁRA ZAKOPALOVÁ

    Rodačka z českého hlavního města je momentálně v žebříčku WTA na 29. místě. V Tokiu dokázala v prvním kole přehrát 2:1 na sety Hsieh a mohla se tedy radovat z postupu do druhého kola.

    Ve své dosavadní kariéře na okruhu WTA Tour vyhrála dva turnaje ve dvouhře a jeden ve čtyřhře. V rámci okruhu ITF získala sedm titulů ve dvouhře. Nastupuje za Tenisový klub Sparta Praha. Zúčastnila se Letních olympijských her 2008 v Pekingu, kde v úvodním kole dvouhry nestačila na Španělku Nurii Llagostera Vivesovou. V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2002 utkáním prvního kola Světové skupiny s Chorvatskem, v němž vyhrála třetí dvouhru proti Ivě Majoliové. Přesto Česká republika podlehla 2:3 na zápasy. Manželem je bývalý ligový fotbalista Jan Zakopal.
     
    LUCIE ŠAFÁŘOVÁ

    Rodačka z Brna je v současné době v žebříčku WTA na sedmnáctém místě. V Tokiu se představila v prvním kole, ve kterém dokázala porazit 2:0 na sety Pironkovou a zaslouženě tak postoupila do dalšího fáze tohoto turnaje.

    Na okruhu WTA vyhrála čtyři turnaje ve dvouhře a jeden ve čtyřhře. V rámci okruhu ITF získala šest titulů ve singlu a jeden v deblu. Česko reprezentovala na Letních olympijských hrách 2008 v Pekingu, kde ve dvouhře vypadla ve třetím kole s Rakušankou Sybille Bammerovou. Ve čtyřhře spolu s Petrou Kvitovou nepřešly přes úvodní dějství, když podlehly australské dvojici Stosurová a Stubbsová. V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2004. V sezóně 2011 byla členkou vítězného týmu, když v moskevském finále prohrála obě dvouhry s Kuzněcovovou i Pavljučenkovovou. Od konce roku 2010 ji trénuje Srbka Biljana Veselinovičová.
     
    Přeji krásné ráno všem fanouškům dobrého tenisu. Turnaj v Tokiu pokračuje druhým kolem, který svedlo dohromady dvě české tenisty. O postup do dalšího kola se totiž utkají Lucie Šafářová a Klára Zakopalová. Favoritkou tohoto duelu je Lucie Šafářová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:50.

    Jakub Kopřiva

    Lucie Šafářová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 04.02.1987
    Věk: 37 let
    Držení: levák
    Výška: 177 cm
    Váha: 62 kg

    Klára Koukalová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 24.02.1982
    Věk: 42 let
    Držení: pravák
    Výška: 166 cm
    Váha: 55 kg
    bahis siteleri