Liberec – Slovácko 3:2 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:2 (2:1)
1.FC Slovácko
Pondělí 05.11.2012, 18:00 • U Nisy, Liberec • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer z města pod Ještědem, kde je dnes na programu souboj třináctého kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Libercem a Slováckem.
     
    Oba týmy mají na svém kontě stejný počet šestnácti bodů. Slovan je však v tabulce o dvě příčky výš díky lepšímu skóre.
     
    V loňské sezoně byli ve vzájemných zápasech úspěšnější liberečtí fotbalisté. Na hřišti Slovácka nejprve zvítězili 2:1, následná odveta na severu ale skončila bezbrankovou remízou.
     
    V minulém zápase nestačil Slovan na Spartu, v Praze padl 1:2. Hráči Slovácka si připsali bod za remízu, nerozhodně dopadlo jejich domácí střetnutí s Hradcem Králové.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Bičík - Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Blažek, Bosančič, Janů "K", Delarge - Štajner, Šural

    1. FC Slovácko: Melichárek - Košút, Mezlík, Trousil "K", Reinberk - Hlúpik, Daníček, Kerbr, Volešák - Došek, Lukáš

    Rozhodčí: Paták - Marek, Blažej.
     
    Obě mužstva již nastupují na hrací plochu. Domácí oblékli modré dresy a hosté dresy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ujali rozehrávky. Dohrávka 13. kola Gambrinus ligy právě začala!
     
    2
    Slovácko se sice ihned po úvodní výkopu dostalo na libereckou polovinu, tam ale nepobylo příliš dlouho. Poté Liberec předvedl rychlé přečíslení a bude mít k dispozici první rohový kop.
     
    3
    Ten hráči v modrých dresech rozehráli na krátko. Byla to zřejmě špatná varianta, protože se Slovácko v poklidu ubránilo a odkoplo do bezpečí.
     
    4
    Blažek se šikovně obtočili kolem tří bránících beků. Jenže si poté na balon nešikovně šlápl a přišel o něj.
     
    5
    Hostující brankář Melichárek musel být po střele Bosančiče hodně pozorný. Nepříjemná střela liberecké záložníka skončila jen těsně vedle levé tyče.
     
    6
    Kerbr svedl souboj s Karišikem, který raději zahrál na rohový kop. Z toho ale nic Slovácko vytěžit nedokázalo. Hlavou odvracel uvnitř šestnáctky Janů.
     
    7
    Další střelecký pozdrav vyprodukovali liberečtí fotbalisté. Tentokrát se o překonání Melichárka pokoušel Šural. Ale ani jeho rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    8
    Domácí to přehnali s kombinací, po které končí míč v autu. Hráči v bílých dresech se snažili rychle rozehrát, ale vážného vyprodukovat nedokázali.
     
    9
    Štajner byl neúspěšný v souboji s Reinberkem, který přechytračil libereckého veterána a balon získal pro své spoluhráče.
     
    10
    Po odkopu od branky končí míč v zámezí a hostující gólman Melichárek si žádá lékařské ošetření. Hra je přerušena.
     
    11
    Brankář Slovácka už je na nohou a bude se pokračovat. Po malé pauze, kterou hráči využili k občerstvení mají míč k dispozici Liberečtí.
     
    12
    Šural po jednom ze soubojů, který absolvoval na hranici pokutového území zůstal ležet na zemi. Domácí fanoušci se sice dožadovali odpískání faulu, ale vyslyšeni nebyli.
     
    14
    Úřadující mistr bude muset začít až z vlastní poloviny. O rozehrávku se teď stará stoperská dvojice Kelič - Karišik, která kombinuje těsně před půlícím kruhem.
     
    15
    Jeden z nejzkušenějších libereckých fotbalistů Štajner se teď pokoušel přehodit Melichárka, který byl hodně venku z branky. Úmyslu libereckého útočníka však chyběla potřebná přesnost.
     
    16
    Delarge šikovně obral Reinberka o balon a následně se řítil k pokutovému území. Hostující obránce ho musel faulovat, aby přibrzdil liberecký brejk.
     
    17
    Za předchozí faul na Delarge vidí hostující Reinberk žlutou kartu.
     
    19
    Hosté zatím dobývají liberecké území marně. Hlúpik to zkoušel individuálním průnikem ale neúspěšně. Liulka ho včas zastavil a míč získal.
     
    20
    Ale i na domácí kopačky se vkrádá nepřesnost. Jednu takovou teď předvedl kapitán Janů, který pokazil jednoduchou přihrávku.
     
    22
    Daníček to zkusil z uctivé vzdálenosti. Jeho rána z dobrých třiceti metrů však o notný kus minula Bičíkovi svatyni.
     
    23
    Liberec znovu pokazil rozehrávku a tak se hostující Kerbr ve střelecké pozici. Tu také využil, ale stejně jako před chvíli jeho spoluhráč libereckou branku minul.
     
    24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Blažek byl kousek za hranicí vápna faulován a Liberec měl k dispozici slibnou střeleckou příležitost. K balonu se postavil zkušený JIŘÍ ŠTAJNER a nádherně vymetl levou šibenici Melichárkovi branky.
     
    26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou při chuti a přidávají druhou branku. Za obranou Slovácka se objevil JOSEF ŠURAL a střelou k protější tyči rozvlnil síť Slovácka podruhé.
     
    28
    Liberec teď jasně přehrává svého soupeře a nebyl daleko ani od třetí branky. Vně šestnáctky se do střelecké příležitosti dostal Šural a vypálil. Melichárek musel celou akci hasit pohotovým zákrokem a odvrátil balon na roh.
     
    29
    Rohové kopu se ujal Bosančič a odcentroval do vápna. Slovácko odkoplo pouze na kopačky kapitána Janů, který to zkusil z první na branku. Jeho střela však trefila pouze stojícího Mezlíka.
     
    30
    Hosté se teď dalšímu tlaku zdárně ubránili a sami ohrozili libereckou branku. Domácí hlavy motal Kerbr, který se dostal až ke střela, ta však zasáhla pouze obránce Keliče, který posléze odkopl do bezpečí.
     
    32
    Liberecké dva góly během dvou minut dají domácím potřebný klid. Ten však nyní chyběl Blažkovi, který špatně rozehrál a o herní pomůcku přišel.
     
    34
    Bosančič posunul míč na Luilku a ten odcentroval směrem do pokutového území. Jeho centru však chyběla kvalita a pro také skončil až za brankou Slovácka.
     
    35
    Hosté jsou zatím ve hře dopředu hodně bezradní. Zatím na branku Bičíka vystřelili dvakrát a v obou případech to skončilo nevalně. Obě rány skončilo hodně mimo.
     
    36
    Štajnera poslal k zemi Kerbr, čehož si všiml i hlavní rozhodčí Paták a odpískal nedovolený zákrok. Liberec bude rozehrávat a pokoušet se o další chytrou myšlenku směrem dopředu.
     
    38
    Kelič povalil na zem Lukáše. Slovácko mělo možnost ohrozit branku Bičíka. K tomu ale nakonec vůbec nedošlo, protože bylo odpískáno ofsajdové postavení.
     
    40
    Máme před sebou poslední pětiminutovku prvního poločasu. Domácí jsou zatím lepší a zaslouženě vedou o dvě branky.
     
    41
    Slovácko je hodně bezzubé a s libereckou obranou si neví zatím rady. Další střelu vyprodukoval Reinberk, který ale zamířil pouze na liberecké tribuny.
     
    42
    Hráči v modrých dresech už nikam spěchat nebudou. To také potvrzuje trpělivá kombinace na vlastní polovině.
     
    43
    Nakonec se Liberec odhodlal k útoku, ale nic zajímavého vymyslet nedokázal. Blažek se pokoušel prodloužit na Delarge. Celou akci ale přerušil Mezlík.
     
    44
    Centrující Blažek sice našel přesně hlavu Štajnera. Ten se ale do hlavičky nepoložil ideálně a branku Melichárka vůbec netrefil.
     
    45
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko se nakonec branky v prvním poločase dočkalo. Centr z pravé strany v podání Kerbera doletěl až na hlavu kapitána JANA TROUSILA, který se trefil přesně po Bičíkovo břevno.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastaví dvě minuty navíc.
     
    První poločas skončil.
     
    Liberec byl v první pětačtyřicetiminutovce jasně lepší a také zaslouženě vede. Za domácí se trefili Štajner a Šural v rozmezí dvou minut. Hosté dokázali z první vážnější situace skórovat. O kontaktní branku se postaral Trousil. Utkání tak dostalo znovu zajímavý náboj a uvidíme co nám oba týmy předvedou v druhé půli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu beze změn. Slovácko začalo aktivně a vynutilo si možnost rohového kopu.
     
    47
    Ten ale hosté nezahráli dobře a nic vážnějšího vymyslet nedokázali. Centr letící do vápna odvracel hlavou kapitán Janů do bezpečí.
     
    48
    Ostrý souboj mezi Janů a Lukášem končí žlutou kartu pro hostujícího útočníka.
     
    49
    Liberecký Bosančič se dostával do slibné gólovky. Na poslední chvíli mu však plány překazil Mezlík a do tříbrankového rozdílu domácí nepustil.
     
    50
    Štajnerův rohový kop nic významného domácí nepřinesl. Ten skončil pouze u brankáře Melichárka, který balon vyboxoval mino pokutové území.
     
    52
    Slibné přečíslení Slovácko volala po vyrovnávací brance. Došek hledal na levé straně úplně volného spoluhráče, míč však k němu dopravit nedokázal.
     
    53
    Rychlonohý Delarge utekl po levé straně hřiště a posunul na volného Bosančiče. Ten mu balon vrátil, ale až příliš blízko hostujícím bekům, kteří kombinaci přerušili.
     
    54
    Hosté poprvé střídají. Ze hry odejde Lukáš a místo něj se na hrací plochu podívá Kovář.
     
    55
    Slovácko teď zamklo domácí na vlastní polovině. Ke střele z hranice vápna se dostal Volešák, ale k jeho smůle trefil pouze před sebou stojícího spoluhráče.
     
    57
    Míč sice po střele Hlúpika skončil v síti, ale radost hrstky hostujících fanoušků byla zbytečná. Ještě před zakončením byl odmáván a odpískán ofsajd.
     
    58
    Liberec se teď nemůže dostat do nějaké pořádné kombinace a jeho útoku končí brzy v zárodku samotné akce. Hosté jsou v druhém poločase lepší a touží po vyrovnání.
     
    59
    Hostující Kovář vidí žluté napomenutí.
     
    60
    Dnešní utkání sleduje 3076 diváků.
     
    62
    Domácí si koledují o druhou branku a jestli nezačnou brzy hrát kvalitněji možná se vyrovnání i dočkáme.
     
    63
    I domácí Slovan střídá. Odpracováno má dnes Blažek, který přepustí své místo Rabušicovi.
     
    64
    Liberecký Delarge se dostal až do zakončení. Jenže již předtím se jeden z jeho spoluhráčů dostal s balonem mimo hrací plochu a tak bylo veškeré vzrušení zbytečné.
     
    65
    Znovu se domácí mohli dostat ke gólové příležitosti, ale ani tentokrát se k ní nepropracovali. Delarge pokazil finální rozehrávku a Slovan o míč přišel.
     
    66
    Hosté se znovu nastěhovali před branku Bičíka poté, co měli k dispozici rohový kop. Z toho ale Slovácko nic vytěžit nedokázalo.
     
    67
    Severočechům to tak jako v prvním poločase nejde. Hledají optimální herní rozpoložení a nejsou jsi schopni vytvořit nějakou vyloženou šanci.
     
    68
    Kovář svedl souboj s Keličem a úspěšnější byl liberecký bek, který u rohové praporku zahrál nakonec na autové vhazování, kde bude také Slovácko pokračovat.
     
    70
    Hráči v bílých dresech budou mít k dispozici další rohový kop. Toho se ujal Volešák, který však našel pouze kapitána Janů. Tomu se ale odkop nepovedl a tak si dá Volešák repete.
     
    71
    Ani podruhé se však fotbalisté Slovácka k ničemu nedostali. Liberec dobře odvrátil rodící se nebezpečí a odkopl.
     
    72
    Janů fauloval Kerbera a hosté budou mít možnost přímého volného kopu jen těsně za hranicí vápna. Uvidíme kdo se standardní situace ujme.
     
    73
    Autorem, který celou akci rozehrál byl Volešák. Ten se odhodlal k přímé střele a ta nemířila vůbec zle. Orazítkovala totiž břevno Bičíkovi branky.
     
    75
    Domácí získali balon na polovině hřiště a rychle spěchali k brance Melichárka. Ten nakonec musel zasahovat po střele Bosančiče, která však skončila pouze veprostřed branky.
     
    76
    Liberec se začíná dostávat do tempa. Fleišman se objevil na levé straně úplně osamocen a odcentroval. Jenže ani jednoho ze svých spoluhráčů nenašel, protože centr se mu vůbec nepovedl.
     
    77
    Slovácko střídá. Ze hry odejde Volešák, kterého nahradí Trávník.
     
    79
    Domácí tlak trvající posledních pár minut mohl přinést třetí branku Slovanu. Bosančič se hezky ve vápně zbavil protihráče a vystřelil. Melichárek na poslední chvíli vyrazil nohou.
     
    80
    Hostující Reinberk inkasoval druhou žlutou kartu za řeči a musí odejít předčasně do sprch.
     
    81
    Máme před sebou posledních zhruba deset minut utkání, které rozhodnout o vítězi a poraženém. Zatím mají ke třem bodům blíže domácí.
     
    82
    Slovan střídá. Na hrací plochu se podívá Hadaščok, který vystřídá Delarge.
     
    83
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se nakonec dočkali třetí a zřejmě rozhodující branky. VOJTĚCH HADAŠČOK se poprvé dotkl balonu, který krásným lobem poslal za záda brankáře Slovácka.
     
    85
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Jenže uplynula pouhopouhá minuta a Slovácko opět snižuje na rozdíl jediné branky. O tu se postaral LIBOR DOŠEK, který se uvolnil na penaltovém prostoru a pohotově zakončil.
     
    87
    Liberecký Fleišman musel zatáhnout za záchranou brzdu a za to vidí žluté napomenutí.
     
    88
    Čeká nás ještě zajímavý závěr utkání. Hosty dělí od dělby bodů pouze jediná branky. Slovan se musí bránit a hájit tříbodový zisk.
     
    89
    Liberec střídá naposledy. Odchází Štajner, místo něj přišel Nezmar.
     
    90
    Slovácko střídá. Hofmann jde na hrací plochu a vystřídá Kerbra.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Paták nastaví tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Žlutou kartu za faul zezadu vidí domácí Šural.
     
    90+3
    Slovan se dobře brání a pokouší se utkání dohrát daleko od vlastního pokutového území. To se zatím domácím daří.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná roztržka mezi Bosančičem a Melichárkem, který se vydal na poslední rohový kop už nic neřeší. Tři body si dnes připíší fotbalisté libereckého Slovanu. Domácí si dnes výhru zasloužili, i když hlavně výkon v druhém poločase nepatřil k těm nejlepším. To je za stadionu U Nisy vše. Přeji příjemný zbytek večera. (19:56:29)

    Jakub Martínek

    Branky: 24. Štajner (Blažek), 26. Šural (Štajner), 83. Hadaščok (Štajner) – 45. Trousil (Kerbr), 85. Došek (Hlúpik)

    Karty:   87. Fleišman (LIB), 90+2. Šural (LIB) – 17. Reinberk (SLO), 48. Lukáš (SLO), 59. Kovář (SLO)   80. Reinberk (SLO)


    FC Slovan Liberec: Bičík - Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman - Blažek (63. Rabučic), Bosančič, Janů "K", Delarge (82. Hadaščok) - Štajner (89. Nezmar), Šural.
    1.FC Slovácko: Melichárek - Košút, Mezlík, Trousil "K", Reinberk - Hlúpik, Daníček, Kerbr (90. Hofmann), Volešák - Došek, Lukáš (54. Kovář).

    Rozhodčí: Paták - Marek, Blažej

    Diváci: 3076
    thejrc.org