Omsk – Magnitogorsk 3:2 (po pr.) | Barys – Čeljabinsk 3:6 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 2:1 (po s.n.)
N.Novgorod – Lev 2:3 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 4:0 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 3:4 (po pr.)
Mytišči – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 2:3 (po s.n.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Doněck – Nižněkamsk 3:2 (po s.n.) | Riga – Kazaň 0:3 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (0:1, 2:0, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 14.11.2012, 13:00 • Omsk aréna, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní vyrovnané utkání nakonec končí. O dva body pro domácí Omsk se postaral půl minuty před koncem prodloužení obránce Lyamin. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek dne. (15:25:47)
     
    Konec zápasu.
     
    64:30
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk byl sice celé prodloužení pasivnější, ale nakonec se dočkal a z první vážnější šance utkání rozhoduje. O rozhodující branku se postaral obránce KIRILL LYAMIN, který se po krásné akci dostal ke kotouči a nechytatelnou střelou zavěsil.

    Asistence: Nikita Nikitin, Sergei Kostitsyn.
     
    63:15
    Hra se stěhuje až do obranného pásma Magnitogorsku. Tam se ale příliš dlouho nehrálo. Hosté se snaží rychle přejít do útoku.
     
    62:30
    Velkou šanci rozhodnout utkání měl hostující Mozyakin, ten se pokoušel překonat brankáře Rama blafákem, ale puk mu v poslední chvíli sjel a ze zakončení sešlo.
     
    62:02
    Snahu Metallurgu brzdí ofsajd, který odpískal jeden z čárových. Vhazovat se tak bude v neutrálním pásmu, daleko od obou branek.
     
    61:10
    Ostrá střela Antipina od modré čáry skončila jen těsně vedle levé domácí tyče. Následně se Omsk osvobozuje a kotouč vyváží do středního pásma.
     
    Zanedlouho začne prodloužení.
     
    60:02
    Prodloužení bude trvat pět minut a pokud některý tým nevsítí branku bude utkání pokračovat samostatnými nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Závěr utkání se pouze dohrává a oba týmy již vyčkávají na následné prodloužení. Hraje se především ve středním pásmu a oba celky se střídají v držení kotouče.
     
    58:46
    Magnitogorsk se zdá, že je v závěru lepší a nebezpečnější. Několikrát se dostal před branku Omsku a párkrát se odhodlal i ke střele. Ty však svatyni Rama vždy minuli.
     
    58:00
    Na stadionu byly ohlášeny poslední dvě minuty do skončení řádné hrací doby. Zatím nemá utkání vítěze a o případných bodech navíc bude zřejmě rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje v Omsk aréně celkem 10318 diváků. Svatostánek domácích tak hlásí vyprodáno.
     
    56:09
    Kombinace Magnitogorsku končí až za brankou Rama a je pískáno zakázané uvolnění. Hostující kouč si vyžádal oddechovaný čas a udělí svým povolaným ještě nějaké pokyny.
     
    55:11
    Pěkná rána Pervuhina z pravého krutu skončila jen na masce hostující brankáře, který je hodně otřesen. Rozhodčí tak raději přerušili hru a jeli posoudit zdravotní stav Ahonena. Ten se zdá být zřejmě v pořádku.
     
    55:00
    Máme před sebou posledních pět minut, které možná rozhodnou o vítězi toho utkání. Avangard začal poslední pětiminutovku aktivně a hned zaměstnal gólmana Ahonena.
     
    53:36
    Hogman bojoval za domácí brankou. Proti přesile ve tmavých dresech neměl žádnou šanci uspět a podle toho to také dopadlo. Hostující útočník a kotouč přišel.

    Jakub Martínek

    Branky a nahrávky: 29. Popov (Záborský), 32. Kostitsyn (Nikitin , Záborský ), 65. Lyamin (Nikitin , Kostitsyn) - 16. Mozyakin (Antipin), 49. Kazionov


    Avangard Omsk: Ramo (Rejzvikh) - Nikitin, Pivtsakin, Lyamin, Pujacs, Valentenko, Kalashnikov, Kozlov, Kurjanov - Popov, Perezhogin, Zaborský - Kaparinen, Kalinin, Kostitsyn - Pervushin, Taratukhin, Nesterov - D. Semin, Ivanov, Frolov.
    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelashvili) - Biryukov, Antipin, Khabarov, Gonchar, Misharin, Bondarev, Benatský - Grigorenko, Malkin, Kulemin - Zuccarelo, O'Reilly, Mozyakin - Zdunov, Platonov, Hodgman - Potehin, Yakubov, Kazionov.

    Rozhodčí: Bulanov, Zakharov - Victor, Zacharenka

    Diváci: 10318
    ocianews.com