Konec světa je tu... (kon.)
konec
Konec světa, 21. prosince 2012

Pátek 21.12.2012, 00:00Společenské události
     
    23:45
    Náš 24hodinový přenos je u konce. Bez nároku na honorář se do něj zapojily desítky zpravodajů z Čech i Slovenska. Jim stejně jako Vám čtenářům patří poděkování a především přání příjemně prožitých Vánoc.

    Medializované mayské proroctví se dnes nenaplnilo. Jsme rádi, že historie projektu Onlajny tak není orámována katastrofickými událostmi. Vždyť první přenos jsme Vám přinesli v neblahé datum 11. září 2001.

    Náš svět tak otevírá další nový den své historie. Víme, že má spoustu chyb, přesto věříme, že stojí za to jej žít a denně pracovat na jejich odstranění. Přesně takové jsou i Onlajny.

    Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se na počtenou u našich budoucích, tentokrát už opět seriózních, online přenosů. (23:46:20)
     
    23:35
    Zatímco v Evropě se někteří ještě klepou strachy, Mayové už prý slaví. Oficiálně se radují z příchodu nové éry, Onlajny však zjistily, že ve skutečnosti vzdávají hold svým předkům, zakladatelům oboru PR. Způsob, jakým zdarma dostali malý národ a oblast do celosvětového povědomí, jim mohou závidět i zkušení marketéři.
     
    23:09
    Do konce dne zbývá ještě téměř hodina a už se objevují první pochybovači.

     
    22:51
    Nabídku karlovarského hokejového klubu pro fanoušky strávit poslední chvíle na světě společně s litvínovskými přáteli využilo pouze 2600 lidí. Kapacita krytu přezdívaného KV Arena je přitom více než dvojnásobná. Pro příští konec světa bude muset vedení oddílu připravit atraktivnější program, především pak se zdařilejším finišem. (MSL)
     
    22:34
    Dnešní den se pomalu chýlí ke konci a stále nevíme, zda se mayské proroctví naplní. Pokud by to přece jen nevyšlo, nevěšte hlavu. Už 19. května 2013 je tu další šance. Čekání si můžete zkrátit četbou o všech minulých i očekávaných koncích světa.
     
    22:19
    Prezident republiky Čad, který se o apokalypse dozvěděl až nyní, jako jediný projevil radost, jelikož jeho země poprvé v historii bude mít vlastní zdroj vody na svém území. (RWA)
     
    22:10
    V Jihlavě je situace klidná. Nikdo však neví, zda je to způsobeno vědomím, že se dnes konec světa konat nebude, nebo zavřením obchodního domu, který dnes hlásí vysoké tržby. Lidé se zde dokonce přetahovali o všechno možné. (JŠ)
     
    22:03
    Když u nás v kanceláři v sedm večer zazvonil zřízenec České pošty, chvíli jsme si mysleli, že přišel konec světa, ale s doručovateli ještě přesto nebyl konec. V osm přinesl messanger vánoční dárek od klubu HC Lev Praha. Kromě kalendáře přinesl pivo a slivovici s etiketou s názvem klubu. Onlajny jsou mediálním partnerem tohoto klubu a za dárek upřímně děkují! Pivo si dám sám dneska před spaním, ale slivovici schováme na esporťácký sraz, který si dáme v červenci buď někde u Plzně nebo někde jinde, přijde-li konec světa. (DAS)
     
    22:01
    Kromě katastrof dnešní den přinesl i dobré zprávy. Ministerstvo financí oznámilo, že vzhledem k dřívějšímu ukončení kalendářního roku se sníží deficit státního rozpočtu z původně plánovaných 105 mld. na 103,2 mld. Kč. "Je to další potvrzení, že vláda rozpočtové odpovědnosti je úspěšná," stojí v prohlášení úřadu. (MSL)
     
    21:55
    Jedna z nejznámějších a nejslavnějších postav Spojených států amerických, Homer Simpson, nemá zrovna optimistické vyhlídky. Už i ve Springfieldu začínají mít obavy. (DM)


     
    21:43
    Hlášení z České Lípy: „Tma jak v pytli, zima jak v Rusku. Teplý čaj však pomáhá.“ Zatím nejsou hlášeny žádné katastrofy. (DBE)
     
    21:29
    Informace z Havlíčkova Brodu hovoří o poslední místní discoparty, na které v tuto chvíli zaznívají tóny písně „Žijem len raz“. Účast na party je hojná, obyvatelé Havlíčkova Brodu jsou připraveni vypít všechen alkohol s tím, že se nemůže nechat zničit to nejkrásnější, co člověk stvořil. (RWA)
     
    21:13
    Zpravodaj z Mladé Boleslavi Michal Miškovský nás informuje, že ve středočeském městě aut očekávají konec světa u pokeru a konec se asi skutečně blíží, protože vyhrávají výhradně ti nejslabší... (DAS)
     
    20:59
    Situace začíná být vážnou. Přestože máme v terénu rozeseto několik desítek zpravodajů, prakticky nikdo se nám neozývá. Vypadá to, že se něco blíží.
     
    20:35
    Od našeho plzeňského zpravodaje se dozvídáme, že na západě Čech se neděje nic zvláštního. Lidé jsou povětšinou schovaní ve svých příbytcích a vyčkávají, co se bude dít. Pokud sledujete náš přenos a nemáte co na práci, udělejte si pěkný filmový večer. Například velmi oblíbený snímek, který momentálně frčí, je 2012. (MKR)
     
    20:08
    Před malou chvílí bylo na facebooku sdíleno šokující video, které dokazuje nenormální jevy, dějící se v souvislosti s dnešním osudným dnem. Nastal začátek konce. (RWA)
     
    19:49
    Televize Nova odvysílala ve své večerní zpravodajské relaci reportáž o vánočním šílenství, díky němuž byly přeplněny obchody. Pravda se nachází ovšem úplně někde jinde – všichni si plní košíky před velkým koncem. (RWA)
     
    19:35
    Aktuální informace z Olomouce. Zaměstnanci jednoho nejmenovaného rádia zjišťují, že konec světa byla fáma. Na podnikové oslavě Vánoc totiž obdrželi všichni zaměstnanci nové kalendáře pro rok 2013, podle kterého připadá zkáza na 5. ledna 2014, kdy kalendář z nepochopitelného důvodu končí. Na Hané tak lidé začínají znovu žít a vyrážejí do místních podniků.
     
    19:02
    Adam Reinberger na svém blogu zveřejnil video agentury Buzzman, pojednávající o možném marketingovém záměru, stojícím za dnešním koncem světa. Přesvědčit se můžete zhlédnutím videa na zmiňovaném webu.
     
    18:37
    Přestože francouzská předpověď počasí na dnešní den nebyla nijak příznivá, zatím se naštěstí nenaplňuje. Uznejme, že za takových podmínek bychom si konec světa jen stěží pořádně užili. Nehledě na to, že po přezkoumání delegáta by mohla být celá událost dokonce odložena.

     
    18:32
    Internetem koluje zpráva o překonání milníku jedné miliardy zhlédnutí u jediného videa na serveru YouTube.com, o který se zasloužil videoklip k populárnímu jihokorejskému hitu – Gangnam style. Tento rekord ale nemusí trvat dlouho. Hudební skupina Tři sestry se totiž chystá předělat svůj hit "život je takovej a jinej nebude" na novou verzi aplikovanou na nastalou událost. Měla by se jmenovat "život byl takovej a jinej už nebude". Zatím je ve hvězdách kolik zhlédnutí by nová verze případně zaznamenala. (MKR, RWA)
     
    18:27
    Obdrželi jsme akutalizaci stavu situace v Brně a ve Znojmě od našeho moravského zpravodaje, Petra Frömela.

    "Tak když jsem šel v Brně od Grantu na Zvonařku, tak všude - hlavně v "myší díře", obrovská kupa lidí, kterým bylo nejspíš úplně jedno, co je za datum, případně to nijak neřešili. Ve Znojmě to je taky zatím klídek, ovšem za chvíli začíná hokej."

    Utkání znojemských orlů budete moci samozřejmě sledovat na onlajnech, stejně jako právě probíhající zápasy KHL či české Tipsport Extraligy.
     
    18:08
    Vzhledem k tomu, že se dneska očekávaný konec zatím nekonal, začali lidé v Plzni hojně slavit. Jak nám popsal Vojtěch Honzík, který se slavností účastní, dochází ve všech čtyřech pivovarech rychle zásoby piva, Stock již taktéž vysychá a Bohemia Sekt je na dně. Konec světa se zřejmě blíží.
     
    17:30
    Kolem půl druhé hodiny odpoledne jsme zde měli obrázky z australské metropole, které nevypadaly vůbec vábně. Nyní přicházíme s aktualizací celé situace.

    Agentura reuters převzala obrázky od zpravodajského serveru dailytelegraph.com.au. Sydney je na tom opravdu špatně. Do České republiky to dorazí cobydup. (RWA)

     
    17:16
    Na Vánočních ostrovech v Tichém oceánu by mělo být čtvrt na sedm ráno v sobotu 22. prosince 2012. Jak to zde nyní vypadá, agentury nedodaly. (JHR)
     
    16:34
    Jaromír Marek přišel v živém vysílání radiožurnálu s informací o záchranářském pokusu jednoho dobrosrdečného Holanďana, který na vlastní zahradě rozložil záchranný člun až pro 50 osob. Nizozemí, které se kvůli své nízké průměrné nadmořské výšce často potýká právě se záplavami, je zřejmě na apokalyptickou potopu dobře připraveno. (MKR)
     
    15:59
    Jestli existuje posmrtný život, tak předpokládám, že Mayové dnes sledovali nejlepší sitcom svého života...

     
    15:54
    A jeden velmi zajímavý článek, který obsahuje videa i fotky stojící za prohlédnutí. I když trochu nutí k zamyšlení, jestli někteří lidé opravdu již nejsou v koncích.
     
    15:50
    Tak je to v cajku, Mayové upgradovali... Nemějte strach.

     
    15:43
    Lidé stále neberou konec bytí na lehkou váhu. Prakticky všechny hypermarkety a supermarkety v zemi čelí náletu občanů, ti skupují vše, co jim přijde pod ruku. Odborníci se přou, zda je to způsobeno blížící se katastrofou nebo vánočními svátky. V politických kruzích však mají svérázné vysvětlení: "Lidé prostě nevědí, co s penězi. Zvýšení daní je na místě, navíc se bude v brzké době hlasovat o dani z konce světa..."
     
    15:37
    Konec světa má mnoho podob... Tahle je docela zajímavá pro mužské oko: Táhni do pekla, Putine, křičely v Bruselu polonahé Ukrajinky.
     
    14:28
    Už i v Pardubicích začíná vládnout chaos, obyvatelé se snaží na poslední chvíli nakoupit zásoby, doprava v centru města a vjezd do AFI Paláce je ochromena, což dokládá aktuální snímek. (JHR)
     
    14:17
    Nejčerstvější zprávy hovoří o tom, že hokejista Jaromír Jágr je již vzhůru. Ještě se krátce ohlíží ke včerejší noci. "Vzal jsem si prášek na spaní a zalehl. Nikdy bych neřekl, jak může taková malá kulička člověka zblbnout. Vzbudil jsem se po deseti hodinách a nevěděl jsem kde jsem. Fakt jsem si myslel, že je konec světa! A k tomu jsem měl během spánku asi 49 snů spojených dohromady. To by nerozluštil ani Antifón, nejznámější vykladač snů," prohlásila legenda světového hokeje na svém facebooku.

    Jeho sny byly poměrně divoké, posuďte sami. "Ve dvanáct hodin jsem viděl první létající talíř. Ne na obloze, ale na stole, a místo světýlek měl špagety s kečupem," dodává s klasickým nadhledem. (RZA, TVE).
     
    14:16
    Mayové na tomto videu slaví konec svého kalendáře. Napadlo ale někoho z nich, jak vlastně budou odměřovat čas v budoucnu? Nebo že by kalendář restartovali?
     
    13:20
    Agentury přináší první obrázky z daleké Austrálie. Netřeba dalších komentářů. (JHR)
     
    13:06
    Obyvatelia východného Slovenska zobrali dnešný slávnostný deň ako príležitosť uliať sa z práce alebo zo školy. Z pohodlia svojho domova tak sledujú ničivú skazu slnečného žiarenia, ktoré postupne roztápa aj posledné zvyšky snehovej pokrývky. V predvianočnom období sa dokonca ukázala aj tradičná východniarska solidarita a spolupatričnosť, pretože v centre Košíc prebehla zbierka na demoláciu jedného neslávne známeho sídliska. Redakcia Onlajnov samozrejme vycestovala priamo na miesto, odkiaľ prinášame aktuálnu fotografiu.



    Ihneď po tom, čo obrázok obletel celý internet, začalo miestne rádio vysielať výzvu občanom na oslavu. Tí sa jej pochopiteľne ihneď chytili a tak to teda v Košiciach vyzerá na úplne normálny piatok... (VPA)
     
    13:02
    Seriozní věděcký server Opráski sčeskí historje se zatím ke konci světa nevyjádřil, přinášíme tak aspoň věděcké pojednání ke konci Mistra Jana Husa.



    Další učená pojednání o české historii najdete na webu historje.tumblr.com. (MBE)

     
    12:34
    A opět jsme sesbírali zprávy z různých koutů země... V Mladé Boleslavi se, dle informací zpravodaje Lukáše Chuchválka, teplota pohybuje kolem nuly, podle aktuálních předpovědí nejsou v očekávání žádné srážky, teda ani dešťové, ani sněhové a ani ohňové. Na pražském letišti Václava Havla se odbavují letadla jakoby se nechumelilo, což není nic překvapivého, protože se nechumelí. Nicméně do destinací Heaven a Hell dnes spoje nelétají. Za zprávu díky Petru Brabcovi. V České Lipě je pak Dario Becci, který hlásá, že nad městem vládne příjemné počasí, jen toho sluníčka by mohlo býti více.

    Nakoukli jsme ale i do zahraničí. Zemětřesení o síle 5,0 bylo zaznamenáno na japonském ostrově Honšú. Domorodí obyvatelé to brali s klidem. Západněji, tedy v Číně, si jeden tamní občan nechal postavit sedm obřích ocelovo-sklolaminátových koulí, které jsou nejspíš zmenšeninou slavných arch z filmu 2012. Koule pojmou 98 lidí dohromady a přečkají i kilometr vysokou přílivovou vlnu. Číňanovy obří koule si můžete prohlédnout zde.
     
    12:20
    Jediný důvod, proč o to Chuck Norris usiluje, je ten, že tu zítra nechce zůstat sám...

    Nutno doplnit, že klíčový čas 12:11, kdy mělo vše zaniknout, nás již minul.
     
    12:16
    Chuck Norris dnes od 20.00 hodin bude jednat o prodloužení Mayského kalendáře o dalších 2000 let. Kuloáry prosakuje, jednání by mělo dopadnout úspěšně, nepřímo to potvrdil Tomio Okamura. (JHR)
     
    12:09
    Jestli rádi vsázíte, tak šup, máte ještě šanci vyhrát nějaké peníze: Sázky na konec světa? I to je možné....
     
    11:43
    Pozdravy zo Slovenska, konkrétne z Dubnice nad Váhom, koniec sveta tu znať nie je, v Dubnici panuje mrazivé počasie (-2°C), nálada celkom optimistická, konca sveta sa tu nebojíme. Zhruba o 15:49 by malo nastať postupné stmievanie oblohy. NASA potvrdila, že ide o nezvyklý jav zvaný "noc".
     
    11:13
    Předpověď počasí na dnešní den:

     
    11:11
     
    10:54
    Pardubice trápí obrovské dopravní zácpy. Zřejmě souvisí se snahou obyvatel strávit poslední minuty mimo město v přírodě. Projet se nedá ani kolem nákupního centra AFI Palác, nákupy berou všichni doslova útokem. Krajské město trápí obrovské množství automobilů denně, ale 21. prosince 2012 jsou opravdu enormní. (JHR)
     
    10:47
    Od chvíle, kdy se Emil Mačát z Chocně na facebook stránce serveru onlajny.com přiznal, že se ráno po probuzení těšil do školy, jej začala pohřešovat policie v součinnosti s většinou psychiatrických léčeben v zemi. Chování dotyčného bylo na základě této informace považováno za nebezpečné a nenormální. Žádáme všechny, aby si na dotyčného dali pozor, může být ozbrojen kružítkem, pravítkem a učebnicemi.

    Doplnění informace: Zároveň nyní přední vědci v zemi zkoumají, zda může mít chování dotyčného nějakou souvislost s možným koncem světa. V úvahu připadá neobvyklá sluneční činnost i změny v klimatu naší planety. Informace jsou však nepotvrzené a odpověď se dozvíme do dnešní půlnoci.
     
    10:48
    V kanceláři eSports.cz v pražském Karlíně hraje naplno písnička skupiny R.E.M. s názvem Tohle je konec světa, jak ho známe. Práce však musí být hotová v každém případě, takže nás čeká perný den až do pozdního večera. Čtyři naši redaktoři (Michal Slavík, Petr Dejnožka, Jan Šimek a Sanny Muharem) se chystají na světový šampionát do 20 let do ruské Ufy, Martin Voltr zase odjíždí do finského Vierumäki na mistrovství světa žen do 18 let. Z obou podniků chystáme podrobné on-line přenosy a zpravodajství. Dnes ještě podnikáme poslední osobní předávky před Vánoci z našeho internetového obchodu s hokejovými lahůdkami Marken.cz a rozvíjíme několik dalších sportovních internetových projektů. (DAS)
     
    10:40
    V Rokycanech je klid, podle zpráv našeho dopisovatele Jakuba Vaise město žije tradičním životem. Z každodenní rutiny rokycanského života vyčnívá pouze večerní hokejový duel reprezentační osmnáctky s Ruskem, který samozřejmě přiblížíme, stejně jako mnoho dalších sportovních událostí, i prostřednictvím našeho serveru.

    Klid je i v Prostějově, kde zas máme na příjmu Miroslava Klimeše. Většina lidí však preventivně hledá na internetu pozici protiatomových krytů. Bohužel zjišťují, že tyto se již z valné většiny přestavěly na hospody, a z toho největšího je nyní kino.
     
    10:33
    Naše zraky ale stále častěji směřují k protinožcům, kde bude brzo 21. prosinec končit... Ale jak vidno, podle fotek, vše je třeba v Perthu v normálu, jen dumáme, co může být ten jasný žlutý bod uprostřed města... (OKR)

     
    10:28
    Na konec světa se připravuje i studentka Klára Svobodová ze čtvrtého ročníku opavského Mendelova gymnázia. Má totiž velké obavy ze zatmění, a tak si ke školním potřebám a nezbytné svačině přibalila hned tři svítilny. (JŠI)

     
    9:54
    Buďte opatrní v okolí Havlíčkova Brodu i v samotném městě. Podle meteorologů sice padá mlha, ale my víme své. Není to mlha, ale samo nebe, což zase potvrdilo výzkumné středisko astrologického ústavu. Snažíme se kontaktovat Sheldona Coopera, aby nám informace potvrdil, ale zatím neúspěšně. (RWA)
     
    9:34
    Zpravodajka Zuzana Košťálová přináší další informace o stavu konce světa v Ostravě. Městem se začíná šířit prapodivný zvuk, jakoby z vrtačky, ale není souvislý, nýbrž přerušovaný. Epicentrum podivných zvuků je na ulici Plk. Rajmunda Prchaly, v jednom z paneláků, ve čtvrtém patře. Prosíme dotyčné, ať už je to cokoliv, aby toho nechali, otřesy narušují statiku ostravského fotbalového stadionu Bazaly, kde dokonce díky zvýšenému třesu hrozí propad branek. Chápeme, že největší radost by z toho měl Fanklub defenzivního fotbalu, ale sázkové kanceláře by asi v případě domácích zápasů Baníku přestaly vypisovat kurzy na bezbrankovou remízu. (ZKO)
     
    9:23
    Jak se zdá, někteří mají konec světa zatím na háku (zdroj: Facebook)...

     
    9:16
    Ale jo, bude dobře. Procházíme transformací do 5.D... Že tomu nerozumíte? Já taky ne, ale něco na tom asi bude: Dobrá zpráva, transformace bude probíhat postupně, od 21. do 24. 12. 2012 a přerod do 5. D nastane během spánku, nikoliv okamžitě. (MBE)
     
    9:09
    Situaci v Jihlavě pro nás zmapoval Jan Šlapáček: "Situace je zatím velmi klidná. Jihlavské ulice zejí prázdnotou, když se lidé zřejmě raději zdržují ve svém domově a chtějí být se svými nejbližšími. Velmi prázdné jsou i školy, kde je dnes poměrně malá účast a všichni „poctiví“ jihlavští studenti si dnes dopřávají zřejmě poslední záškolácký den." (JŠ)
     
    8:47
     
    8:46
    V pardubickém Globusu panuje od rána velmi čilý obchodní ruch. Občané se pravděpodobně zásobí nejen potravinami na předpokládaný konec světa. (JHR)
     
    8:34
    A sakra, z nejhoršího venku nejsme. Konec světa má přijít ve 12:11 našeho času. Pokud můžete, dejte si dnes oběd s předstihem...
     
    8:21
    Pozor v Olomouckém kraji. Již ráno byl jev spatřen na Šumpersku, nyní se potvrzují výskyty neznámého bílého povlaku na oknech i v Olomouci. Zpráva od Ivo Spisara hovoří o jakýmsi agresivním bílým cosi, co se lepí na okno a dokáže to měnit skupenství. Doporučujeme lidem, aby vycházeli do ulic jen s rouškou.
     
    8:09
    Pokud by to náhodou dnes nevyšlo, nezoufejte, další konec světa bude už za deset dní. Dne 31.12.2012 totiž končí současný kalendář. A ten by měl být přesnější, než nějaký starý mayský. Zlí jazykové však tvrdí, že konec světa nebude ani tentokrát, ale že jen začne kalendář nový. (RVO)
     
    8:03
    Zdá se, že těžkou situaci snášejí lépe ženy než muži. Dostáváme kusé zprávy o smrtelných onemocněních několika desítek, dost možná i stovek mužů, a to ze všech koutů vlasti. Zatím se nám podařilo zjistit jediného shodného činitele u všech jedinců. Dotyční dostali rýmu... Buďte silní, pánové, jsme s vámi! (JSV)
     
    7:59
    Velice nás těší obrovský zájem lidí o spolupráci v těchto pro lidstvo těžkých chvílích. Zajímavé informace přišly prostřednictvím našeho oficiálního FB profilu od Pavla Bendy z Kynšperku nad Ohří: "Tma a ticho ...potkal jsem pár zombíků kráčejících do roboty ...někteří kráčeli z hospod nebezpečně naklánějíc se na levou stranu ...neklamné znamení toho, že rudí Marťani obsadili náš kraj...." Troufáme si tvrdit, že v Kynšperku by chtěl žít každý.
     
    7:48
    Hudebník a známá to osoba české společnosti Michal Horáček se také nedočkal... Což potvrdil i na svém oficiálním FB profilu...

     
    7:46
    Vzácně shodné zprávy přišly kolem šesté hodiny ranní od zpravodajů z Pardubic (D. Mihailescu) i České Lípy (D. Becci). Oba naši kolegové hlásí, že je ve městě tma. Bohužel služba na onlajnech tyto zprávy zaspala a dle současných zpráv již zajímavý úkaz z části zmizel a začíná býti světlo.
     
    7:38
    Ve čtyři hodiny přišla z Havlíčkova Brodu znepokojující zprávy. Směrem od Kolína se začala šířit nevysvětlitelná záře. V sedm hodin pak prapodivný jev došel vysvětlení, prostě přišlo ráno.

    Obavy se naplnily v Šumperku. Jen takřka polovina lidí se dostala ráno do svých aut. Nejedná se o žádný elektromagnetický výboj, ale prostě o kosu jak na Sibiři. Z oné poloviny tak musela část lidí do práce pěšky, což v třeskutém mrazu pro ně opravdu znamenalo doslova konec.

    Zprávy přišly i od zpravodaje Mariána Handuše z malé podtatranské dědiny Štôla (517 obyvatel). Všude klid, přesto poslanci nenechali nic náhodě a pro jistotu připravili obecní vysílání filmu Kruh. Tím si dědina zajistila posun konce světa o týden. Otázkou však zůstává, jak pak ze šlamastiky ven, když celosvětový konec nepřijde?
     
    3:25
    Martin Krul nám prostřednictvím Facebooku poslal informaci o tom, že v Bratislavě je vcelku klid. "Na Bratislavu padají slzy z nebe, že by to byla předzvěst dnešního dne? A nezvyklé ticho v ulicích snad v sobě skrývá to známé "ticho před bouří"?"

    Město Šumperk v podhůří Jeseníků hlásí osm stupňů pod nulou, přičemž město se zahalilo do všudypřítomné námrazy. Těm, co budou ráno oškrabávat své vozy, není tedy rozhodně co závidět.

    Mrkněme se ale v rychlosti tam, kde začal dnešní den nejdříve, do australského Melbourne. U "protinožců" jsou po obědě a jak vidno, to je tak na bikini a opalovačku...

     
    2:39
    Krátký souhrn z Plzně. Ve třetí hodině dne D je stále ticho a klid. Teplota se pohybuje kolem - 1,3 °C a obloha zůstává střídavě oblačná. Dalo by se tedy říci, že na západě Čech panují takřka ideální podmínky pro dnešní výjimečnou událost. Nechme se tedy překvapit jejím dalším vývojem. (MKR)
     
    1:58
    A v Pardubicích je veselo. Partička štamgastů oslavovala přežití konce světa tak hlasitě, že jim momentálně domlouvá skupinka ochránců veřejného pořádku, hlídka městské policie. Informaci podal Dominik Mihailescu.

    I v Přerově se začínají dít zajímavé věci. Podle informací zpravodaje Ivo Raiskuba přestává fungovat internet (že by již cenzura?), lidem se nedaří nastartovat osobní automobily. Někteří občané tak vyrážejí do práce s předstihem pěšky, protože odstávku má i městská hromadná doprava. Projevy neklidu lze spatřit i na domácích mazlíčcích.

    Neklidný je i známý rapper Pitbull. Ten se rozhodl vyřešit konec světa po svém, rozhodl se poslední večer svého života pořádně roztočit.
     
    1:15
    Žijete? V Ostravě zatím ano, i když tam jsou na nějaký konce světa imunní. "Je tu všude smog, ale i tak zapíjíme konec světa," hlásá zpravodajka Zuzana Košťálová. To jinde chodí již spát, v Liberci je dle zpráv od Michala Šandora klid, podobně tomu je i v Havlíčkově Brodu. Richard Wagner sice zmiňuje, že se trochu zvedá vítr a jedno auto podezřele svítí jen brzdovým světlem na zadním okně, ale jinak můžete být v okolí Brodu klidní.

    Z Třince se ozval Dan Ježek. Na horizontu nad železárnami lze vidět rudou záři, jinak se prý zdá, že konec světa byl na Třinecku již včera... Všude je totiž podezřele mrtvo.
     
    0:53
    Dokud je čas, vzdejme hold i těm, co přepisovali dějiny lidstva. Například fotbalisté madagaskarského klubu AS Adema vytvořili 31. října 2002 světový rekord ohledně nejvyšší fotbalové výhry v zápase. Porazili totiž klub SO l'Emyrne 149:0. Autory branek po ruce nemám a i kdybych měl, tak mi to nemějte za zlé, ale rozhodně bych vám je tu nevypisoval. Ale tady máte aspoň odkaz na wikipedii. (JSV)
     
    0:42
    Dle posledních informací se zdá, že během dneška by měla skončit výluka NHL! Další se prý v dohledné době nechystá. (MAL)
     
    0:36
    Bez starostí je Jaromír Jágr. Hvězda českého hokeje šla spát, nuže, jak sám velký "JJ" prozradil: "Jdu si lehnout, beru si dva prášky na spani, vypínam si telefon, tak mě prosim nebuďte. Kdyby se doopravdy něco dělo, tak bych byl rád, kdybych to prospal. A nezapomeňte to natočit. Ať se na to podívám, až se probudím." Zatímco Jaromír spí, my tu pro něj budeme samozřejmě vše mapovat. (RZA, TVE).
     
    0:35
    V Brně zatím klid, ale je to klid před bouří. Rozjezdy jsou plné lidí, kteří čekají na první znamení paniky. To ale zatím nepřichází. Nicméně - vyčkejme. (MAL)
     
    0:30
    Informace chodí i z dalších měst. V Pardubicích začal nejspíš hromadný přesun do atomových krytů, podle zpravodaje Honzy Hrabala totiž nočním trolejbusem ve 23:35 včerejšího času cestovalo nikoliv pět, jak je zvykem, ale rovnou padesát lidí. Z Brna pak hlásí Roman Zajíček sem tam odpálení petardy a štěkajícího psa, jinak je město podstatně klidnější než ve chvíli, kdy vyrazí do ulic fanoušci brněnské Komety. (JHR, RZA)
     
    0:27
    Ozývají se nám zpravodajové z různých koutů země. V Ostravě, odkud nám podal informace Petr Frömel, je klid. Naopak v Děčíně se zdá být dle svědectví Venduly Zdražilové poněkud rušno a horko, viz foto. Sever Čech je ale asi opravdu v potížích, o tom svědčí i další fotografie, kterou z Ústí nad Labem dodal Martin Pešout.

    Situace nenechává chladným ani ruského prezidenta Vladimíra Putina. Kdo umí rusky, může si jej poslechnout na britském Guardianu, pro anglicky mluvící jsou připraveny titulky. Kdo neumí ani jeden tento jazyk, ten má smůlu, doučit se jej nejspíš nestihne.
     
    0:18
    Nutno dodat, že mnozí z nás to brali na lehkou váhu. Ovšem po tomto videu musíte uznat, že jsou mezi námi a je již třeba brát situaci zcela vážně... Numerologička Lumina o konci světa.... (VLU)
     
    0:05
    Je pár chvil po začátku a každá světová událost musí začínat hymnou. Původně měl vystoupit Dan Nekonečný, ale jeho vystoupení bylo odvoláno. Místo toho tuto čest převezme Michael Jackson, který je stále mezi námi a v tento slavný den je třeba ukázat světu, kdo na něm byl král: přehrát. (RWA)
     
    0:00
    Událost právě začala.
     
    Česká politická špička ukázala v předvečer konce světa, jak se připravit na tuto katastrofickou událost. Prostě od "Peaky"...

    A jedna pro usmání, anglicky se sedm dní řekne week... A osm dní? No přece "Peak". Jinak na východní frontě klid, od hobitů z Nového Zélandu nepřicházejí žádné znepokojivé zprávy. (JSV)
     
    20.12.2012 10:37

    Malé preview přinesl britský server bbc.co.uk, který umístil na své stránky videoreportáž o mayském odkazu. (RWA)
    reportáž zde.
     
    Krásný poslední den na této zemi!

    Média jsou toho plná, a tak server onlajny.com nemůže zůstat pozadu! Vítáme vás u sledování toho, jak to s námi pomalu, ale jistě, skončí... Náplní tohoto přenosu je přinášet vám nejrůznější zprávy z různých koutů světa, které se týkají mayského proroctví, jež má naši zem, civilisaci a vše, co jsme dokázali vytvořit, zničit tak snadno, jako čisticí prostředek bakterie z vašeho WC. Posldní den života na zemi se dá trávit všelijak. Buď půjdete dělat to, co jste chtěli vždy zkusit a udělat, ale ještě jste to nestihli, nebo strávíte tento den tam, kde to má smysl. Tedy na serveru www.onlajny.com!
     
    Vážení přátelé, za pár minut nám začne reportáž, která může být veskrze poslední v našich dějinách. Jsme připraveni s nasazením našich životů Vám nabídnout podrobné zpravodajství o našem konci. Buďte s námi v dobrém, ale hlavně v tom zlém.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Konec začíná v 00:00.

    odvážní zpravodajové

    thejrc.org