Švýcarsko – Česko 3:4 (po pr.) | USA – Slovensko 9:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 7:4 (kon.)
Rusko – Kanada 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Finsko
Pondělí 31.12.2012, 13:00Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mého pohledu vše. Já vám děkuji za pozornost, loučím se s vámi, přeji vám hezký konec roku a do toho nového jen to nejlepší! Již nyní se s vámi těším v roce 2013 u online přenosů - napočtenou! (15:37:42)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Viktor ARVIDSSON (Švédsko; 2+1) - Joel ARMIA (Finsko; 2+0)
     
    Finsko sice dokázalo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale na úspěch to nestačilo. V posledních dvou minutách dokázali Švédové zápas definitivně rozhodnout a nyní zní Ufou hymna Švédska.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Ještě vyloučení Thomase Nykoppa (FIN) za podražení.
     
    59:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Finsko zkusilo hru bez gólmana a Tre Kronor dokázaly jeho nedůslednost při útoku potrestat sedmým gólem v zápase! Opuštěnou klec trefil z mezikruží po výjezdu ze středního pásma VIKTOR ARVIDSSON, jemuž nezbrkle nabil Rickard Rakell, který mohl vyhodit, ale raději nahrál. Asistence: Rickard Rakell a Niklas Lundström
     
    58:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Rychlý brejk Švédů při přesilové hře, která však trvala jen chvilku, se ke kotouči dostal EMIL MOLIN, který se na levém kruhu rozhodl vypálit a trefil se přesně na zadní tyč Korpisalovy branky! Je zřejmě rozhodnuto o tom, že Švédsko vyhraje skupinu bez ztráty korunky! Bez asistence.
     
    57:52
    Ke střele od modré čáry se nyní dostal Ville Jarvelainen, ale Niklas Lundström jeho pokus podržel ve výstroji.
     
    57:30
    Finsko se však drží před brankou soupeře, který se zmáhá jen na vyvážení kotoučů ven ze třetiny.
     
    56:56
    Joel Armia (FIN) svůj celek o výhodu připravuje a putuje za katr za hákování.
     
    56:39
    Teuvo Teräväinen nyní nadvakrát zkoušel střílet, ale ani jednou se nedokázal trefit mezi tyče.
     
    55:57
    Přesilovka pro Finy. Na trestné lavici sedí Elias Lindholm (SWE) za hákování.
     
    55:40
    Aleksander Barkov spolu s Joelem Armiou nyní utvořili neskutečný závar před brankou! Lunströmovi výrazně pomohli hráči, kteří před něj napadali jako hrušky a mnoho pokusů zablokovali. Nakonec střílel Jarvelainen, ale branku netrefil!
     
    54:50
    Na druhé straně se po chybě Švédů dostal ke dvěma střelám Markus Granlund, ale nejprve minul klec a následně nasměroval puk do gólmana.
     
    54:02
    Viktor Rask se dostal do dobré střelecké pozice na pravém kruhu, ale vychytal jej gólman Korpisalo. Následně dojel puk, obhodil si gólmana a trefil jen tyčku marně se betonem natahujícího gólmana Suomi.
     
    53:23
    Rychlé dvě střely vyslal od modré čáry Olli Määtä, ale ani jednou neměl dobře seřízená mířidla a nasměroval svůj pokus nejprve vedle a následně do hráče před ním.
     
    52:56
    Po šancích, které přišly na straně Švédů, se ke střele dostal Joel Armia, ale Lundströma nepřekvapil. Nepřišel si na něj ani Ville Pokka se svým nahozením.

    Komerční přestávka.
     
    51:48
    Finsko se nyní tlačilo do další šance, ale Aleksander Barkov se nedokázal se svou šancí popasovat podle svých představ a poslal ji jen vedle.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 7. Wennberg (Djoos, Karlsson), 8. Hägg (Wennberg, Rotervall), 14. Rask (Vikstrand, Collberg), 37. Arvidsson (Rakell, Nilsson), 37. Forsberg (Arvidsson, Djoos), 59. Molin, 60. Arvidsson (Rakell, Lundström) - 17. Armia (Barkov, Riikola), 22. Ristolainen (Barkov, Nykopp), 24. Armia (Teräväinen, Granlund), 51. Jarveläinen (Nykopp)


    Švédsko: Lassinantti (24. Lundström) - Nilsson, Vikstrand, Bengtsson, Djuse, Djoos, Arnesson, Hägg - Forsberg "C", Karlsson, Sandberg - Collberg, Lindholm, Molin - Arvidsson, Rask, Rakell "A" - Wennberg, Boyce Rotervall "A", de la Rose, Sorensen
    Finsko: Korpisalo (Juvonen) - Määttä "A", Ristolainen, Lindbohm "C", Pokka, Riikola, Vainio, Auvinen - Granlund, Teräväinen, Salomaki - Armia, Barkov, Nykopp - Hannikainen "A", Leino, Lehkonen - Jarvelainen, Salminen, Lamberg

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Pat Smith (CAN) - Francois Dussureault (CAN), Anton Semjonov (EST)
    thejrc.org