Třinec – K. Vary 3:2 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 3:1 (kon.) | Chomutov – Pardubice 4:3 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:3 (kon.) | Plzeň – Slavia 2:4 (kon.) | Sparta – Liberec 8:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 18.01.2013, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:58
    Na hře hostů je patrná nervozita, ta pramení v další vyloučení. Na trestnou lavici odjel Martin Zaťovič, kterému se ale verdikt sudích nelíbil. Za protesty od rozhodčích obdržel navíc 10 minut za nesportovní chování.
     
    51:49
    Rozhodčí opět vylučují, tentokráte na straně Energie. Za katr putuje David Nosek, který u hrazení podrazil Klimentu. Nosek odsedí dvě minuty.
     
    46:46
    Hosté jsou kompletní, domácím sehráli další velmi nepovedenou přesilovku. Teď se navíc budou muset bránit početní výhodě Energie. U hrazení si příliš důrazně počínal Daniel Rákos, který od sudích dostal dvě minuty za hákování.
     
    44:43
    Varaďu poté do obličeje sekl karlovarský David Nosek, který svým počinem oslabuje svůj tým.
     
    43:00
    Jiří Polanský ale zasáhl v rozporu z pravidly, obdržel proto dvouminutový trest. To se ale nelíbilo Josefu Hrabalovi, který proti trestu protestoval. Rozhodčí si s ním ale nebrali servítky a udělili mu desetiminutový osobní trest.
     
    41:32
    Oceláři si zahrají početní výhodu. Na trestnou lavici usedl Jiří Doležal, který byl příliš důrazný v napadání třinecké defenzívy.
     
    21:39
    První přesilovka v zápase pro hostující Energii. Na trestnou lavici již usedl třinecký Lukáš Zíb, který se provinil podražením.
     
    02:25
    Werk aréna uvidí první početní výhodu, tu si zahrají domácí. Za katr odchází hostující Tomáš Rohan, jenž se provinil hákováním.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 7. Peterek (Růžička M.), 14. Rákos (Květoň, Orsava), 25. Polanský (Adamský, Klimenta) - 16. Skladaný (Vachovec), 17. Pohl (Vlach)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hampl, Zagrapan, Hrňa - Matuš
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) - D. Nosek, J. Drtina, Gulaši, Prošek, Gründling, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Zucker, Skuhravý, Košťál - Vlach, Vachovec, T. Rohan

    Rozhodčí: Polák, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org