Třinec – K. Vary 3:2 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 3:1 (kon.) | Chomutov – Pardubice 4:3 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:3 (kon.) | Plzeň – Slavia 2:4 (kon.) | Sparta – Liberec 8:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 18.01.2013, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:30
    Oceláři drží útočné pásmo. Zpoza branky nahrával Polanský, kotouč dostal Růžička, který z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit gólmana Závorku!
     
    54:58
    Na hře hostů je patrná nervozita, ta pramení v další vyloučení. Na trestnou lavici odjel Martin Zaťovič, kterému se ale verdikt sudích nelíbil. Za protesty od rozhodčích obdržel navíc 10 minut za nesportovní chování.
     
    51:49
    Rozhodčí opět vylučují, tentokráte na straně Energie. Za katr putuje David Nosek, který u hrazení podrazil Klimentu. Nosek odsedí dvě minuty.
     
    46:46
    Hosté jsou kompletní, domácím sehráli další velmi nepovedenou přesilovku. Teď se navíc budou muset bránit početní výhodě Energie. U hrazení si příliš důrazně počínal Daniel Rákos, který od sudích dostal dvě minuty za hákování.
     
    44:43
    Varaďu poté do obličeje sekl karlovarský David Nosek, který svým počinem oslabuje svůj tým.
     
    43:00
    Jiří Polanský ale zasáhl v rozporu z pravidly, obdržel proto dvouminutový trest. To se ale nelíbilo Josefu Hrabalovi, který proti trestu protestoval. Rozhodčí si s ním ale nebrali servítky a udělili mu desetiminutový osobní trest.
     
    43:00
    A pro domácí mohlo být mnohem hůř! Ve vlastním oslabení se do přečíslení dvou na jednoho dostali Vlach s Pohlem. Akci vedl Vlach, který se nakonec rozhodl pro individuální zakončení! To zhatil vracející se Polanský.
     
    41:32
    Oceláři si zahrají početní výhodu. Na trestnou lavici usedl Jiří Doležal, který byl příliš důrazný v napadání třinecké defenzívy.
     
    37:19
    Obrovské štěstí teď stálo na straně Závorky! Rákos totiž za brankou naznačil pohyb ke druhé tyči, než se ale přesunul přenechal kotouč zcela nehlídanému Jakubu Orsavovi! Třinecký mladík měl před sebou odkrytou část branky, trefil však jen beton nic netušícího Závorky!
     
    32:22
    Teď už se Tomáš Klimenta do střelecké pozice propracoval! Třinecký forward dostal nabito mezi kruhy, střelou příklepem ale netrefil branku"
     
    30:14
    Hrubce teď pořádně vylekal pokus Vachovce, po kterém musel třinecký gólman vytáhnout zákrok z kategorie nejtěžších!
     
    24:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou opět do vedení! Neskutečnou akcí se prezentovala třetí formace Slezanů! Martin Adamský nahodil kotouč do rohu hostující třetiny, tam jej sebral JIŘÍ POLANSKÝ! Ten objel bránícího hráče, položil si brankáře a zavěsil bekhendem pod betonem bezmocného Závorky! Asistence: Martin Adamský, Tomáš Klimenta.
     
    21:39
    První přesilovka v zápase pro hostující Energii. Na trestnou lavici již usedl třinecký Lukáš Zíb, který se provinil podražením.
     
    16:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A máme srovnáno! Třinečtí beci se nedokázali dohodnout na útočné modré, čehož dokonale využil PETR POHL! Hostující forward se dostal do sóla, Hrubce propálil mezi betony! Asistence: Roman Vlach.
     
    15:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    To druhá akce FRANTIŠKA SKLADANÉHO už končí gólem! Energetici vtrhli do třinecké třetiny jako uragán, Skladaný se dostal ke střele z mezikruží odkud propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Michal Vachovec.
     
    13:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují do dvoubrankového vedení! Nejprve před Hrubcem neuspěl Vlach a Oceláři z protiútoku udeřili! Kotouč šel po ose Orsava - Květoň až k DANIELU RÁKOSOVI, který měl jednoduchou úlohu v podobě trefení prázdné branky! Asistence: David Květoň, Jakub Orsava.
     
    13:09
    Za hostující obranou se ocitl Martin Růžička! Třinecký forward jel sám na Závorku, toho ale střelou švihem propálit nedokázal!
     
    09:37
    Na druhé straně mohl zahrozit Martin Růžička! Třinecký ostrostřelec dostal přihrávku před brankoviště, stáhl si kotouč na bekhend, pak ale netrefil poloprázdnou branku!
     
    08:32
    Energie mohla srovnat! Hosté si řadou přihrávek za Hrubcovou brankou dokázali vypracovat prostor pro střelu Davida Noska! Hostující bek pálil z první, Hrubec se stihl přesunout neskutečným způsobem!
     
    06:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jako první skórují a jdou do vedení! Domácí snajpr Martin Růžička dokázal zastavit hostující rozehrávku, čímž se spolu s JANEM PETERKEM dostal do přečíslení dvou proti jednomu! Růžička před Závorkou poslal kotouč Peterkovi, který blafákem do bekhendu vykoupal hostujícího brankáře! Asistence: Martin Růžička.
     
    04:57
    Oceláři mohli zahrozit! Do úniku se dostal rychlík Adamský, jeho pohyb kopíroval Klimenta. Adamský nakonec posílal žabičku najíždějícímu Klimentovi, ten ale letící puk nedokázal usměrnit do branky!
     
    02:25
    Werk aréna uvidí první početní výhodu, tu si zahrají domácí. Za katr odchází hostující Tomáš Rohan, jenž se provinil hákováním.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 7. Peterek (Růžička M.), 14. Rákos (Květoň, Orsava), 25. Polanský (Adamský, Klimenta) - 16. Skladaný (Vachovec), 17. Pohl (Vlach)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hampl, Zagrapan, Hrňa - Matuš
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) - D. Nosek, J. Drtina, Gulaši, Prošek, Gründling, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Zucker, Skuhravý, Košťál - Vlach, Vachovec, T. Rohan

    Rozhodčí: Polák, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org