Bayern – W. Brémy 6:1 (kon.) | Stuttgart – Norimberk 1:1 (kon.) | Hannover – Hamburg 5:1 (kon.)
Mohuč – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Schalke – Düsseldorf 2:1 (kon.)
konec
Hannover 96
5:1 (3:1)
Hamburger SV
Sobota 23.02.2013, 15:30 • AWD-Arena, Hannover • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Výsledek utkání hovoří za vše. Fanoušky Hamburgu čeká sice krátká, o to ale více smutná cesta domů. Jejich oblíbenci v Hannoveru naprosto propadli, ještě ve čtyřicáté minutě byl sice stav 1:1, pak ale přišel zásah vyšší moci a 96ka převzala vládu na hřišti, která nakonec skončila pěti góly v síti Reného Adlera. Z Dolního Saska to je pro dnešek vše, bundesligový program ale pokračuje v 18:30, kdy Schalke na svém hřišti uvítá Düsseldorf. Mějte se pěkně (17:26:10)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě přerušení hry a Hannover bude rozehrávat z půlící čáry.
     
    90+1
    Přidávají se dvě minuty.
     
    90
    Poslední minuta řádné hrací doby utkání demonstrovala zmar hostí - Jansen pronikl do šestnáctky, po jeho centru se nepodařilo zakončit Sonovi, míč ale propadl do jasné šance Rudněvsovi, jenž z pozice, ze které dává devět gólů z deseti, přestřelil!
     
    88
    Son ale překopl branku a korunoval tak svůj nepovedený dnešní výkon.
     
    88
    Volný kop pro HSV z nadějné pozice a první žlutá karta utkání pro Sebastiena Pocognoliho.
     
    87
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Mohammed Abdelaoue, přichází Jan Schlaudraff.
     
    86
    Hannover právě vstřelil branku!
    MOHAMMED ABDELLAOUE se přece jen dnes dočkal. Pinto mu ve středu pole předložil přihrávku za obranu, domácí útočník se rozběhl a překonal Adlera na zadní tyč.
     
    85
    Beister se protlačil kolem brankové čáry napůl přes Djouroua, ten o něj pak ale zavadil a střídající hráč HSV upadl. Penalta se nepískala, přitom mi připadalo, že tento zákrok byl mnohem penaltovější než ty, které byly dnes odpískány.
     
    Dnešní utkání sleduje 49000 diváků.
     
    82
    Tentokrát Pinto dostal mnohem lepší přihrávku než předtím, jenomže opět neměl rychlost a jeho pokus o vysunutí Abdellaoueho byl příliš dlouhý. Jansen pak navíc kousek od rohového praporku nechtěně vlepil facku Rauschovi, faul byl ale odpískán domácímu záložníkovi.
     
    81
    Za chvíli se Beister dostal do regulérní šance, na malém vápně ale v tísni ne zcela zvládl zakončení a Zieler ještě na brankové čáře přitiskl míč k zemi!
     
    80
    Son sice prostrčil míč na Beistera, ten se ale v momentě přihrávky nacházel za obrannou linií Hannoveru a jeho gólové jesle Zielerovy tak do zápisu o utkání jako docílení branky uvedeny nebudou.
     
    79
    Tentokrát to v podání hráče, o nějž se po letošní sezoně začaly zajímat ostatní kluby, bylo mnohem lepší. Son při tom doslova použil hlavu a skvěle vypomohl svému týmu při bránění.
     
    79
    Son ideálně neodkopl míč na malém vápně a tak z toho bude další rohový kop.
     
    79
    Menší zdravotní potíže měl Pocognoli, vše je již v pořádku.
     
    78
    Abdellaoue se otočil s míčem na šestnáctce po další dobré přihrávce Rausche, mohl ale už on sám zakončovat, nicméně ještě připravil pozici pro Ya Konana, jehož ale předskočil Rajković a zasáhl na roh.
     
    77
    Jiráček bojoval u postranní lajny, nakonec míč nezískal a Rausch tak při nabídce přečíslení obrany hostí roztáhl hru na Pinta, ten ale neměl dostatečnou rychlost a tak jen co nejrychleji vystřelil, Adler jeho střelu doprovodil vedle své levé tyče.

    Daniel Polách

    Branky: 7. Diouf, 40. Huszti (pen.), 45+1. Ya Konan, 68. Konan, 86. Abdellaoue - 13. van der Vaart (pen.)

    Karty:   88. Pocognoli (HAN)


    Hannover 96: Zieler - Chahed, Djourou, Schulz, Pocognoli - Hoffmann, Pinto - Ya Konan, Huszti (42. Rausch) - Abdellaoue (87. Schlaudraff), Diouf (66. Sobiech)
    Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Westermann, Rajković, Jansen - Badelj - Skjelbred (46. Beister), Aogo (76. Jiráček) - van der Vaart (76. Rincón) - Son, Rudněvs

    Rozhodčí: Kircher - Petersen, Lupp

    Diváci: 49000
    ocianews.com