Feyenoord – Eindhoven 2:1 (kon.) | Utrecht – Kerkrade 4:0 (kon.) | Ajax – Den Haag 1:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 0:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (0:1)
PSV Eindhoven
Neděle 24.02.2013, 12:30 • De Kuip • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Šlágr 24. kola Eredivisie tedy nakonec dopadl lépe pro domácí. Feyenoord sice první poločas prohrál, když o chybě Clasieho zakončil Matavžovu akci Lens, jenže po změně stran nejprve ve 47. minutě srovnal Schaken a 68. minutě otočil stav precizní ranou z hranice velkého vápna Pellé. PSV bylo po celý duel o něco horším celkem, a tak odjíždí z Rotterdamu bez bodu. Jeho náskok na čele tabulky může být po dnešních dohrávkách na nule. (14:26:47)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brankář Mulder s odkopem vůbec nepospíchal, a tak jej sudí Björn Kuipers trestá žlutou kartou.
     
    90+3
    Hodně zbytečně zakončil snažení PSV Willems, který to levačkou zkusil na branku z velké dálky. Míč mu navíc skočil, a tak pálí vysoko nad. Hosté už si další šanci vytvoří jen těžko.
     
    90+2
    Do pokutového území domácích teď lítá jeden míč za druhým. Snažení hostů z Eindhovenu však je zastaveno po ofsajdu Jeremaina Lense.
     
    90+2
    Signál Feyenoordu sice nevyšel, ale to ani následný brejk PSV. Ve skluzu jej totiž dobře přerušil Jean-Paul Boëtius.
     
    90+1
    Velký boj o balon u rohového praporku vyhrál Verhoek, a tak budou domácí rozehrávat přímý kop.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty. V té první domácí kombinují v klidu na útočné polovině.
     
    89
    Vilhena nebyl faulovaný, a tak šlo PSV do brejku. Dlouhý míč na pravou stranu ale dobře zajistila obrana domácích, která si pomáhá zpětnou hlavičkou na Muldera.
     
    88
    Svižnou akci domácích hráčů zastavuje na pravé straně faulem na Pellého Strootman. Hostující kapitán vidí žlutou kartu.
     
    87
    Marcelo na poslední chvíli ve spolupráci s Watermanem nepouštějí k míči Pellého, a tak PSV uhasilo nepříjemnou situaci. V následné přerušené hře domácí střídají. Verhoek nahradí na trávníku na poslední minuty Schakena.
     
    86
    Wijnalduma obral o míč skvěle dotírající Vilhena, ale pro domácí z toho nakonec nic nebylo. Pellé totiž na hranici velkého vápna o míč přichází.
     
    84
    Žlutá karta do domácích řad. Wijnaldum dobře získal balon a mířil k brance. To nepřipustil Clasie, který jej fauluje, a tak vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    84
    Pěkná kombinační akce šla na pravé křídlo na Schakena, jenže ten se svým centrem neuspěl.
     
    83
    Další snažení hostů posílal z levého křídla na Locadiu Mertens. Mladý útočník PSV ale neuspěl, a tak se ženou do útoku opět domácí.
     
    82
    Mertens z levé strany vedl míč do zakončení, ale místo střely ještě nahrál na Engelaara. Ten však nezahrál dobře, a tak o pár vteřin později prvně jmenovaný Mertens fauluje.
     
    80
    Do dobré šance vysunul Immers Pellého, ale útočník Feyenoordu z dobré pozice nezakončil. Místo toho ještě nahrával do vápna pro Boëtiuse, jenže ten už před brankářem Waterman zakončit nedokázal. Znovu skvělé vyběhnutí brankáře PSV teď hosty zachránilo.
     
    79
    Clasie našel obloučkem v pokutovém území Pellého, jenže ten míč dobře nezpracoval, a tak jej o něj připravuje včasným odkopem Derijck.
     
    77
    Zanka Jørgensen faulován Boëtiusem a v přerušené hře se střídá. Hiljemarka nahradil Jürgen Locadia.

    Martin Mišovec

    Branky: 47. Schaken, 68. Pellé - 34. Lens

    Karty:   40. Nelom (FEY), 84. Clasie (FEY), 90+4. Mulder (FEY) - 10. Derijck (PSV), 21. Lens (PSV), 88. Strootman (PSV)


    Feyenoord Rotterdam: (4-3-3) Mulder - Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi (30. Nelom) - Clasie, Immers, Vilhena - Schaken (87. Verhoek), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman - Zanka Jørgensen, Marcelo, Derijck, Willems - Hiljemark (77. Locadia), Wijnaldum, Strootman - Lens, Matavž (46. Engelaar), Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Björn Kuipers
    thejrc.org