PSG – Nancy 2:1 (kon.) | Ajaccio – Lorient 1:0 (kon.) | Troyes – Remeš 4:2 (kon.)
Évian TG – Sochaux 5:1 (kon.) | Brest – Toulouse 0:1 (kon.) | Valenciennes – Lille 1:3 (kon.)
konec
Valenciennes FC
1:3 (1:0)
Lille OSC
Sobota 09.03.2013, 20:00 • Stade du Hainaut • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Lille tedy otáčí nepřížnivý stav a odváží si ze Stade du Hainaut tři body. Valenciennes šlo do vedení v prvním poločase díky brance Meliksona. Toho krásně našel ve 24. minutě na levé straně Isimat-Mirin, a tak bylo veselo. Svěřenci Rudiho Garcii si prvni branku přichystali až do druhé půle. Po rohovém kopu z levé strany zakončil výzvu Martina neomylně Rodelin. Lille poté hru ovládlo a bylo lepším celkem. Odměny se mu za to dostalo v 82. minutě. Martin tentokrát zahrával roh z pravé strany a ten našel hlavičku Tulia de Mela. Penneteau nestačil zareagovat, tak to bylo 1:2. V samém závěru poté ještě využil chyby Ducourtiouxe hostující Benoit Pedretti, který tak uzavřel na 1:3. (21:54:20)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Danicův přímý kop z levé strany hledal v klubku těl červené dresy, jenže skvěle zasáhl ve výskoku brankář Elana.
     
    90+4
    Angoua si skvěle ve výskoku poradil s Melem a Origim. Rychle nakopává směr vpřed.
     
    90+3
    Sidibe našel na pravé straně Origiho, jenže ten se do centru nežene. Raději nahrává do zadních řad na připravené spoluhráče.
     
    90+2
    Utkání se již pouze dohrává. Snaha domácích na útok končí velmi brzo, a tak je hra po následném faulu na pár vteřin zastavena.
     
    90
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hostující tým z následného protiútoku definitivně rozhoduje dnešní utkání! Po nahrávce Payeta z levé strany se sice míč dostal na kopačku kapitána domácích Ducourtiouxe, jenže tomu při zpracovaní odskočil, a tak se do odraženého míče odvážně opřed BENOIT PEDRETTI. Jeho prudká rána končí pod horní tyčkou a ani snažící se Penneteau nemohl na překvapivě pohotovou střelu reagovat.
     
    89
    Z té centroval Danic na Dosseviho, který si míč sice dobře zpracoval, jenže zakončení už nikdo z hráčů VAFC nevyprodukoval, Lille jde do brejku.
     
    89
    Béria fauluje ve středu hřiště a domácí rychle rozehrávají přímý kop na levou stranu.
     
    88
    Pedretti byl ve vzdušném souboji faulován a po jeho dlouhém ošetření musí mimo hřiště. Lille sice pozdrželo čas, jenže nastavení bude ve druhém poločase jistě dlouhé.
     
    86
    Rychlá akce domácích šla na pravou stranu na Dosseviho, který ve skluzu skvěle centroval do vápna. Na zadní tyči našel Danica, jenže ten míří z těžké pozice těsně mimo!
     
    85
    Asistent dvou branek Lille Martin pro dnešek dohrál. Na jeho místo příjde Benoit Pedretti.
     
    84
    Domácí reagují střídáním. Maora Meliksona nahrazuje Nguette.
     
    82
    Lille právě vstřelilo branku!
    Následný roh z kopačky Marvina Martina znamená druhou branku hostů! TULIO DE MELO byl sice těsně hlídán Angouou, jenže i tak si dokázal na přesný míč skvěle naskočit a trefuje přesně, 1:2! Lille tak utkání otáčí, díky dvěma skvěle provedeným rohům.
     
    82
    Balmont našel na levé straně Origiho, který sice Isimat-Mirina zkoušel, jenže přes něj neodcentroval. Pro hosty to znamená výhodu rohového kopu.
     
    80
    Aboubakar prošel středem hřiště přes Mela a Balmonta až do zakončení, jenže to jde na Elanu z velké dálky, a tak si brankář hostů poradil a chytá.
     
    78
    Dossevi prošel k pravé straně až k centru, který Elana s námahou vyráží mimo svou branku. Při zákroku se lehce udeřil o tyč, ale ošetření nebude třeba.
     
    76
    A Ronny Rodelin uvolňuje místo pro Origiho.

    Martin Mišovec

    Branky: 24. Melikson – 55. Rodelin, 82. Melo, 90. Pedretti

    Karty:   53. Martin (LIL)


    Valenciennes FC: (4–4–1–1) Penneteau – Nery, Isimat-Mirin, Angoua, Bong – Dossevi, Ducourtioux, Sanchez, Danic – Melikson (84. Nguette) – Pujol (73. Aboubakar).

    Trenér: Daniel Sanchez

    Lille OSC: (4–3–3) Elana – Sidibe, Béria, Baša, Digne – Balmont, Gueye, Martin (85. Pedretti) – Rodelin (76. Origi), Kalou (76. Melo), Payet.

    Trenér: Rudi Garcia

    Rozhodčí: Oliver Thual – Christophe Capelli a Cedric Moreau
    ocianews.com