Bayern – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 2:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 2:5 (kon.)
Mohuč – Leverkusen 1:0 (kon.) | Fürth – Hoffenheim 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – W. Brémy 1:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (0:0)
Werder Brémy
Sobota 09.03.2013, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. Přeji pěkný zbytek sobotního večera a německé Bundesligy opět na počtenou. (20:29:49)
     
    Gladbach se díky remíze posunul na osmou pozici. Werder si také polepšil a je třináctý.
     
    Druhá půle nabídla mnohem lepší podívanou, než ta první. Gladbach šel v 72. minutě do vedení zásluhou Mlapy. Hosté však dokázali v 77. minutě vyrovnat díky Ignjovskiho. Na konci utkání mohl přisoudit tři body domácím střídající Mlapa, jenže jeho střelu do prázdné brány zastavil na poslední chvíli Pavlović. Oba týmy se tak nakonec rozešly smírně 1:1.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Peniel Mlapa mohl být hrdinou utkání. Gebre Selassie se trochu zapomněl vzadu a Mlapa se tak vyhnul ofsajdu. Před ním už byl pouze brankář Mielitz, kterému Mlapa udělal kličku a zamířil do prázdné brány. Na poslední chvíli však přifrčel Pavlović a střelu zblokoval. Pavlović hrdinou okamžiku.
     
    90
    De Bruyne teď možná zahrál vysokou nohou, ale nepískalo se a Belgičan tak mohl dopředu. Viděl, že ter Stegen je z brány, a proto střílel i z větší dálky. Bránu ale minul.
     
    89
    Hosté mohli jít do rychlého protiútoku, který se ale nakonec nepatrně zbrzdil. Arnautovič pálil, ale jeho střela šla hodně mimo.
     
    88
    Arango se pokoušel protlačit kolmici za obranu přes střed, ten však hlásil přeplněno a tak není divu, že přihrávka neprošla.
     
    87
    Domácí kombinují, ovšem pouze na vlastní polovině a proti zahuštěné obraně to mají velmi těžké.
     
    85
    Nyní se toho na hřišti moc neděje. Oba týmy už si dávají velký pozor nato, aby neudělaly nějaké zbytečnou chybu, který by je stál alespoň bod.
     
    83
    Werder je v závěru utkání aktivní. De Bruyne pálil, jeho tečovaná střela pohladila pouze boční síť, ale hosté si dostali alespoň k rohovému kopu. Ten však následně žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    82
    Werder zahrával rohový kop. Centr byl přetažený, ter Stegen si šel pro míč, tentokrát však na něj nedosáhl. Lopta ale přeletěla i ostatní hráče.
     
    81
    Schmitz poslal centr před bránu, pro míč si však došel skvěle chytající ter Stegen, za vyrovnávající branku nemohl ani v nejmenších, naopak brance ještě málem zabránil.
     
    80
    Posledních deset minut určitě nebude jen o dohrávání. Domácí se s vyrovnáním určitě jen tak nesmíří a i Werder cítí, že by mohl dnes brát tři body.
     
    78
    Ještě před vyrovnávajícím gólem měl velkou šanci Peniel Mlapa, který mohl vstřelit druhý gól v krátkém časovém sledu. Svým pokusem ale pouze přestřelil bránu.
     
    77
    Werder právě vstřelil branku!

    Hosté rychle odpovídají a vyrovnávají krok. Po pravém křídle unikl De Bruyne a směřoval přihrávku na zadní tyč, kam si nabíhal ALEKSANDAR IGNJOVSKI (1), který poslal míč do sítě. Brankář ter Stegen sice ještě zasáhl, ale míč už vyrážel z brány. I pro Ingnjovskiho letos první branka.
     
    75
    Werder střídá. Do hry se podívá rakouský reprezentant Marko Arnautovič, který vystřídá Toma Trybulla.
     
    74
    Standardní situace Werderu zahrána velmi šikovně, před ter Stegenem míč na poslední chvíli skočil. Brankáři se však povedlo míč vytěsnit mimo bránu.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 72. Mlapa – 77. Ignjovski

    Karty:   42. Dominguéz (MNC)


    Borussia Mönchengladbach: (4 - 2 - 3 - 1) ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dominguéz, Wendt - Nordveit, Xhaka - Herrmann (70. Rupp), Younes (70. Mlapa), Arango - L. de Jong (70. Hanke).
    Trenér: Lucien Favre.

    Werder Brémy: (4 - 2 - 3 - 1) Mielitz - Gebre Selassie, Lukimya, Pavlović, Schmitz - Trybull (75. Arnautovči), Fritz (46. Hunt) - Junuzović, De Bruyne, Ignjovski - Petersen.
    Trenér: Thomas Schaaf.

    Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel - Willenborg

    Diváci: 54010
    bahis siteleri