Perm – Dynamo 1:1 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
1:1 (1:0)
Dynamo Moskva
Pátek 05.04.2013, 15:00 • Stadion Zvezda • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Jedenáctý Amkar tedy celkem překvapivě obírá páté Dinamo o body za remízu 1:1. V prvním poločase byl celek Rustema Khuzina jasně lepší a díky úspěšně proměněnému pokutovému kopu Pejeva šel do vedení 1:0. Dinamo se zlepšilo až ve druhém poločase, ale na víc jak vyrovnání, to nestačilo. V 72. minutě se exkluzivně trefil z přímého kopu Noboa, ale následný optický tlak hostům moc šancí nepřinesl. Perm bránil v posledních minutách poctivě a velmi úspěšně. Přesto svého soupeře přestřílel 15:7. (16:57:05)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Přímý kop z pravé strany je ale odvrácen mimo pokutové území. Tohle utkání skončí dělbou bodů.
     
    90+3
    Dan Petrescu ještě naposledy střídá. Před snad posledním možným přímým kopem odchází Kuranyi, jehož místo zaujme Davydov.
     
    90+3
    Menší tlak hostí rozbil výpadem Vasiljev. Jeho centr na levou stranu na Georgieva ale nebyl přesný, a tak Šunin ve výskoku chytá. Brankář Dinama následně rychle vykopává.
     
    90+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut tu máme žlutou kartu do domácích řad. Za ostrý šlapák na Kuranyiho je potrestán Čerenčikov.
     
    90+1
    Jantscher byl ve vápně ostře poslán k zemi, ale jelikož v tom hrál svou roli míč, hra pokračovala. Noboa prošel podél pravé strany a našel nahrávkou pod sebe Solomatina, který pálí mimo.
     
    90
    Amkar se na chvíli dostal do útoku a po levé straně zkoušel utéci Vasiljev. Neposlechl ho však míč, který se dostává do zámezí.
     
    88
    Šance hostů! Po centru z levé strany míč propadl až do pokutového území, kde stál Kevin Kuranyi. Ten ale vypálil pouze do rukavic Geruse, který skvěle vyráží mimo svou klec.
     
    87
    Střídání Dinama Moskva. Jakob Jantscher vymění na poslední minuty Dzsudzsáka.
     
    86
    Přímý kop rozehrál Georgiev na Vasiljeva a Šunin musel zasahovat. Prudkou ránu skvěle vyrazil, ale Kanunnikov ještě mohl dorazit. Domácí útočník vypálil z těžkého úhlu nad.
     
    85
    Jusupov fauluje Kamešse, a tak tu máme přímý kop hostů. Jusupov navíc vidí žlutou kartu.
     
    83
    Pro domácí teď mohlo býti ještě veseleji. Po nahrávce na hranici pokutového území se dobře obtočil kolem obránce aktivní Blagoj Georgiev, jenže z otočky pálil jen do rukavic Šunina. Slušná příležitost Amkaru Perm.
     
    82
    Lotyš Kamešs měl na levé straně trošku prostoru, a tak ihned pálil. Zblokovaný míč šel na roh, který následně s přehledem ve výskoku chytá Anton Šunin.
     
    80
    Přímý kop domácím nevyšel, ale Georgiev měl následně na pravém křídle možnost centru. Zbavil se rychlou kličkou Lomiče, ale míč už na hřišti nezastavil, když jeho centr již šel ze zámezí.
     
    79
    Další faul hostů. Tentokrát Ignatovič zastavil za hranicí pravidel Sirakova, což znamená přímý volný kop pro Amkar. Míč si staví Georgiev.
     
    78
    Noboa celkem ostře zajel skluzem do unikajícího kapitána domácích Pejeva a může být rád, že nevidí druhou žlutou kartu.
     
    76
    Domácí tým měl po chybě Dinama ve středu hřiště možnost brejku. Ten šel od Vasiljeva na pravé křídlo pro Kamešse, jenže ten si s míčem moc nepotykal, a tak se mu dostává až do zámezí.

    Martin Mišovec

    Branky: 29. Pejev (pen.) – 72. Noboa

    Karty:   71. Semenov (AMP), 90+2. Čerenčikov (AMP) – 28. Epureanu (DMO), 45. Kuranyi (DMO), 45. Noboa (DMO), 45+1. Lomič (DMO), 85. Jusupov (DMO)


    FK Amkar Perm: (4-2-3-1) Gerus – Sirakov, Čerenčikov, Semenov, Mijailovič – Kolomeitsev, Georgiev – Pejev, Vasiljev, Kanunnikov – Burmistrov (74. Kamešs).

    Trenér: Rustem Khuzin

    Dynamo Moskva: (4-2-3-1) Šunin – Čičerin, Granat, Fernandez, Lomič – Epureanu (36. Solomatin), Noboa – Dzsudzsák (87. Jantscher), Ignatovič, Jusupov – Kuranyi (90+3. Davydov).

    Trenér: Dan Petrescu

    Rozhodčí: Vladislav Bezborodov – Oleg Tselovalnikov, Igor Pisanko
    thejrc.org