Kanada – Rusko 8:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Kanada
8:1 (1:0, 5:1, 2:0)
Rusko
Úterý 09.04.2013, 01:30 • SBP Place, Ottawa • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    42:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pouhých 24 sekund a v ruské síti se třepetá další kotouč. Tedy přímo netřepetá, to jen obrazně. REBECCA JOHNSTONOVÁ s ním totiž bleskově obkroužila svatyni a pak bekhendem zasunula k tyčce, gól musela rozhodčí posvětit až po chvilce, neboť puk zůstal skrytý za betonem brankářky – 8:1. Asistence: Catherine Wardová, Meaghan Mikkelsonová.
     
    42:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Druhé gólmance Ruska čisté konto příliš dlouho nevydrželo. Jennifer Wakefieldová vyjela s pukem do kladného úhlu, aby následně poslala tečovanou přihrávku na hokejku MEGHAN AGOSTAOVÉ-MARCIANOVÉ. Ta okamžitě namířila puk mezi betony přesouvající se Leskinové – 7:1. Asistence: Jennifer Wakefieldová.
     
    35:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třetí podobný gól Kanaďanek v řadě, Prugovová dnes na rány z dálky příliš nestačí. Heffordová narazila ve středním pásmu MARIE-PHILIP POULINOVÉ, která po přejezdu modré čáry napřáhla a trefila se přesně k tyčce za vyrážečkou Prugovové – 6:1. Asistence: Jayna Heffordová, Tessa Bonhommeová.
     
    32:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada bleskurychlou brankou v oslabení odskakuje zpět na rozdíl čtyř branek. Poulinová v obranné třetině vyhrála buly pro JAYNU HEFFORDOVOU, která s pukem projela až do ruského pásma, kde tvrdou ranou přes obránkyni dokázala překvapit Prugovovou – 5:1! Asistence: Marie-Philip Poulinová.
     
    30:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pomáhá Ruskám k tomu, aby se poprvé zapsaly do střelecké listiny! Kotouč se vykutálel ze souboje až dozadu na hokejku SVĚTLANY TKAČJOVOVÉ, která tvrdě vypálila a její rána byla tečována tak, že Szabadosová nedostala šanci zasáhnout – 4:1. Asistence: Taťána Burinová, Jekatěrina Lebeděvová.
     
    24:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Už se to tam Ruskám nepříjemně sype. Wardová ještě v obranném pásmu přenechala puk JENNIFER WAKEFIELDOVÉ, která s ním urazila kus cesty až za útočnou modrou čáru. Pak vyslala parádní ránu přesně na teploměr Prugovové, která inkasuje počtvrté – 4:0. Asistence: Catherine Wardová, Laura Fortinová.
     
    22:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Scotiabank Place bouří potřetí, pro favorita už to vypadá hodně dobře. Jennerová vypálila z pravé strany a Prugovová vyrazila puk před sebe, kam si sjela na dorážku MARIE-PHILIP POULINOVÁ a bekhendem přehodila ležící brankářku – 3:0! Asistence: Brianne Jennerová.
     
    22:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Brzy po přestávce se Kanaďanky ujímají dvoubrankovího náskoku. Střelu Appsové zastavila před brankovištěm NATALIE SPOONEROVÁ a když neuspěla na první pokus, dojela si puk i ve velkém úhlu. Z něj pak z otočky zamířila na bližší tyčku a Prugovové propadl puk do branky – 2:0! Asistence: Gillian Appsová, Sarah Vaillancourtová.
     
    19:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nešťastný moment dosud suverénní ruské brankářky a Kanada jde do vedení. Mikkelsonová projela dokola celé kluziště a pak našla mezi kruhy HALEY IRWINOVOU. Její průměrnou střelu se Prugovová pokusila odpálit hokejku pryč, ale puk jen lehce ztečovala, a ten se tak došoural k tyčce – 1:0! Asistence: Meaghan Mikkelsonová, Shannon Szabadosová.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 20. Irwinová (Mikkelsonová, Szabadosová), 23. Spoonerová (Appsová, Vaillancourtová), 23. Poulinová (Jennerová), 25. Wakefieldová (Wardová, Fortinová), 33. Heffordová (Poulinová), 36. Poulinová (Heffordová, Bonhommeová), 43. Agostaová-Marcianová (Wakefieldová), 43. Johnstonová (Wardová, Mikkelsonová) – 31. Tkačjovová (Burinová, Lebeděvová)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Rougeauová, Mikkelsonová, Fortinová, Wardová, Birchardová, Bonhommeová, Larocqueová – Heffordová, Jennerová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Irwinová, Vaillancourtová – Johnstonová, Wakefieldová, Spoonerová – Appsová, Ouelletteová, Bramová – Wickenheiserová „C“. Trenér: Dan Church.
    Rusko: Prugovová (41. Leskinová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinová, Lebeděvová, Skibová – Gavrilovová, Smolencevová „C“, Sosinová – Pavlovová, Paškevičová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová – Solovjovová. Trenér: Michail Čekanov.

    Rozhodčí: Høveová (NOR) – Novotná, Svobodová-Arazimová (obě CZE).
    thejrc.org