Bayern – Norimberk 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Mohuč – Hamburg 1:2 (kon.)
Fürth – Dortmund 1:6 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:2 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
1:6 (0:5)
Borussia Dortmund
Sobota 13.04.2013, 15:30 • Trolli Arena, Fürth • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše, budu se těšit na počtenou v 18:30 u zápasu Schalke 04 – Leverkusen. (17:21:36)
     
    Pro oba týmy se v tabulce nic nemění. Dortmund zůstává stále na druhém místě a minimálně do večera navýšil svůj náskok na třetí Leverkusen. Fürth je pořád beznadějně poslední a sestup ho zřejmě nemine.
     
    Dortmund splnil ve Fürthu roli favorita a rozstřílel svého soupeře 6:1. Rozhodnuto o osudu utkání bylo už v první půli, kterou Borussia ovládla v poměru 5:0. V druhém dějství už došlo pouze ke kosmetickým změnám a hosté nehráli v takovém nasazení.
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Dva hráči Fürthu se teď drali za míčem, ale opět byl u míče dříve brankář Weidenfeller. Azemi si zpracoval míč nohou a pak chtěl dát hlavičku, Byl však zasáhnut Großkreutzovou kopačkou, nepískalo se však.
     
    88
    Dobrý pas Djurdjiće za obranu, ten byl přihrávkou poněkud překvapený, i proto vystartoval za míčem o trochu později. To byla možnost pro brankáře Weidenfellara, aby byl dříve u míče.
     
    87
    Těsně před Djurdjićem teď musel sebrat míč brankář Weidenfeller, jinak by z toho pro Dortmund rezultovali potíže.
     
    86
    Hummels poslal dlouhý nákop dopředu, tam si však obrana Fürthu počínala dobře a dalekonosný centr odvrátila.
     
    85
    Zápas už se pravděpodobně bude pouze dohrávat. Do konce základní hrací doby zbývá pět minut a oba týmy už čekají na závěrečný hvizd.
     
    83
    První kontakt Azemiho rozhodně nebyl špatný. Azemi se dostal do zakončení a míč po jeho střele jen těsně minul levou tyč. Weidenfeller se jen ohlédl.
     
    82
    Fürth naposled střídá ze hry odchází Sercan Sararer a na hřiště vstoupí Ilir Azemi.
     
    81
    Je to takový střelecký souboj na dálku mezi Dortmundem a Bayernem. Bayern vede nad Norimberkem 4:0.
     
    81
    Dortmund právě vstřelil branku!

    ROBERT LEWANDOWSKI (22) se konečně dočkal. Blaszczykowski si připisuje další asistenci, táhl míč po pravé straně a následně přihrál před bránu, kde byl právě úplně volný Lewandowski, který zamířil do prázdné brány..
     
    78
    José Mourinho už není na stadiónu, zřejmě mu to už stačilo a portugalský trenér opustil tento zápas.
     
    77
    Blaszczykowski posílal míč do vápna, na jeho přihrávku však nikdo ze spoluhráčů nereagoval, Lewandowski byl skrytý daleko za obránci.
     
    75
    Dortmund se však rozhodně nemusí ničeho obávat, má náskok, který je pro Fürth nedostižný. Je ale škoda, že Dortmund ve druhé půli výrazně polevil. Teď dostal žlutou kartu Felipe Santana (DOR). Vůbec první karta v tomto utkání.
     
    74
    Domácí samozřejmě gól povzbudil a tak podnikají další útoky, rozhodně by chtěli před domácími fanoušky trochu zmírnit těch pět branek ve své síti.
     
    73
    Standardní situace, kterou nyní zahrávali domácí nebyla vůbec špatná. Na centr si nabíhali hned dva hráči, ale přece jen jim nějaký kousek k míči chyběl.
     
    71
    Fürth právě vstřelil branku!

    Domácí zaznamenávají čestný úspěch. EDGAR PRIB (3) dostal na levé straně do vápna míč od Thomase Pledla. Protáhl se mezi dvěma protihráči a dokázal prostřelit brankáře Weidenfellera kolem jeho levé ruky.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 71. Prib – 12. Götze, 15. Gündogan, 29. Blaszczykowski, 33. Gündogan, 45. Gotze, 81. Lewandowski

    Karty:   75. Santana (DOR)


    SpVgg Greuther Fürth: (4 – 2 – 2 – 4) Hesl – Varga (46. Geis), Sobiech, Kleine, Baba (38. Pledl) – Fürstner, Petsos – Klaus, Prib – Sararer (82. Azemi), Djurdjić
    Trenér: Frank Kramer.

    Borussia Dortmund: (4 – 2 – 3 – 1) Weidenfeller – Piszczek, Santana, Hummels, Großkreutz – Kehl (61. Schieber), Sahin – Blaszczykowski, Gündogan (68. Leitner), Götze (46. Bittencourt) – Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Fritz – Wezel, Kempter – Kampka

    Diváci: 18000
    thejrc.org