Bayern – Freiburg 1:0 (kon.) | Leverkusen – W. Brémy 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 3:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 1:2 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
3:1 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 27.04.2013, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Wolfsburg tedy vítězí na domácím hřišti skoro přesně po třech měsících, když v na pohled pěkném utkání plném šancí poráží Borussii Mönchengladbach 3:1. Domácí celek šel sice po prvním poločase do kabin jako vedoucí celek, jenže v 52. minutě srovnal Mlapa a utkání bylo naprosto otevřené. Duel tak rozhodl Diego. Brazilec nejprve vysunul na pravou stranu Oliće, jehož pokus ter Stegen nezastavil, a poté v protiútoku do otevřené obrany proměnil krásnou nabídku Oliće. Wolfsburg tak zvítězil o dvě branky a dostal se tak na desátou příčku. Bundesligu si tak na 100% zahraje i příští rok. Mönchengladbach dnes ztratil velmi důležité body v boji o pohárovou Evropu a po svém zaváhání je zatím na místě sedmém. Zítra ho však může přeskočit Hamburger SV. (17:24:34)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    A v ní se ještě bude střídat. Maximiliana Arnolda vymění Schäfer.
     
    90+1
    I druhý poločas je nastaven o pouhou jednu minutu.
     
    90
    O pár vteřin později zachraňuje hosty opět stejná dvojice. Centr Arnolda hledal Vieirinhu, jenže nepřesně.
     
    89
    Vieirinha na pravé straně hledal Hasebeho, jenže toho předběhl Daems, který složitou situaci vyřešil nahrávkou na ter Stegena, jenž odvrací.
     
    87
    A málem tu byla jejich čtvrtá branka. Vieirinha našel z pravé strany v pokutovém území Base Dosta, který se i přes dobrou pozici neukvapil a ještě nahrál na Diega. Brazilcovu prudkou ránu zastavuje na čáře jeden z hostujících obránců!
     
    86
    Utkání 31. kola už se více méně pouze dohrává. Pro Wolfsburg to bude zřejmě první domácí výhra po více než třech měsících. Za dnešní výkon si ji ale svěřenci Dietera Heckinga více než zaslouží.
     
    84
    Unikajícího Younese na levé straně zastavuje dobrým obranným skluzem Medojević. Gladbach však i přesto po pár vteřinách opět na míči.
     
    83
    Arango vysunul na levé křídlo de Jonga, jehož však nejprve zastavil Naldo a následně musel novic v hostujícím dresu faulovat unikajícího Vieirinhu. Jelikož hrál v souboji svou roli i loket hostujícího útočníka, tak tu máme první žlutou kartu utkání.
     
    81
    VfL následně podruhé střídá. Christiana Träsche nahrazuje na trávníku bývalý hráč Vojvodiny Novi Sad Slobodan Medojević.
     
    81
    Arango posunul na Younese, jenže toho na levé straně pohodlně zastavil dobrým obranným zákrokem Jan Polák.
     
    79
    Hostům se nepovedla útočná akce po levém křídle, když Daems odcentroval pouze do zámezí. Wolfsburg tak využívá přestávku pro střídání. Ivicu Oliće nahradí Bas Dost.
     
    76
    Ve hře už nepokračuje ani Mike Hanke, jehož nahradil Luuk de Jong.
     
    76
    Gladbach následně mění své hráče na trávníku. Odchází Patrick Herrmann, místo něj se na hřiště podívá Amin Younes.
     
    75
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Skvěle provedený brejk domácích znamená zvýšení vedení na dvě branky. Protiútok tří hráčů na dva provedla dokonale dvojice Olić – DIEGO. Prvně jmenovaný navedl míč z pravé strany do středu hřiště aby nahrávkou pod sebe skvěle uvolnil svého kolegu. Brazilec následně snadno obešel vyběhnuvšího ter Stegena a pohodlně rozvlnil síť.
     
    75
    Pěkně to na pravé straně vykombinoval Arnold s Vieirinhou. Diego následně našel vlevo Rodrigueze, jehož ránu však na ter Stegena nepustil jeden z obránců.
     
    74
    Nordtveitův rohový kop z pravé strany se moc nepovedl. Norský defenzivní štít poslal míč do zámezí, a tak rozehrává Benaglio. Na lavičce hostí se již připravuje dvojnásobné střídání.
     
    72
    Arnolda trefil s míčem při snaze o odkop Arango, a tak se hra na malou chvíli přerušila. Domácí mladík v ní bez ošetření následně bude pokračovat.

    Martin Mišovec

    Branky: 34. Brouwers (vla.), 61. Olić, 75. Diego – 52. Mlapa

    Karty:   83. de Jong (MNC)


    VfL Wolfsburg: (4-2-3-1) Benaglio – Hasebe, Naldo, Knoche, Rodriguez – Träsch (81. Medojević), Polák – Vieirinha, Diego, Arnold (90+1. Schäfer) – Olić (79. Dost).

    Trenér: Dieter Hecking

    Borussia Mönchengladbach: (4-4-2) ter Stegen – Jantschke, Brouwers, Domínguez, Daems – Herrmann (76. Younes), Nodtveit, Xhaka, Arango – Hanke (76. de Jong), Mlapa (70. Hrgota).

    Trenér: Lucien Favre

    Rozhodčí: Stieler – Steuer, Assmuth
    thejrc.org