Francie – Rakousko 3:1 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 4:3 (kon.) | Německo – Rusko 1:4 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 3:2 (2:1 po s.n.) | Lotyšsko – USA 1:4 (kon.) | Norsko – Dánsko 3:2 (kon.)
konec
Bělorusko
4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Slovinsko
Neděle 05.05.2013, 12:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ze Stockholmu vše. Opět se vám ozveme při odpoledním utkání Kanada – Švýcarsko. (14:30:28)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni dva hokejisté s číslem 22 na zádech – obránce OLEG GOROŠKO (Bělorusko) a útočník MARCEL RODMAN (Slovinsko).
     
    Závěrečná část nabídla opravdu drama. Slovinci dokázali dvakrát vyrovnat, ale Bělorusku se vždy podařilo odpovědět a po těžké bitvě si tak odnáší tři body. Slovinci nepředvedli špatný výkon, ale dnes jim chybělo i trochu štěstí. Na první body v turnaji si tak budou muset ještě počkat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Nyní si vybrali oddechový čas i Bělorusové. Trenér Skabelka chce nechat odpočinout klíčové hráče.
     
    59:28
    Je tomu tak, Slovinci hrají v šesti. Dokázali vyhrát vhazování, ale střela Robara byla příliš slabá a jen zaduněla o Bělinského betony.
     
    59:17
    Slovinský trenér Matjaž Kopitar si bere oddechový čas, Slovinci nejspíše odvolají brankáře.
     
    58:49
    Bělorusko vyhrálo vhazování v útočném pásmu, po němž bleskově pálil Stefanovič. I když nebyl v nejlepším úhlu, Kristana pořádně vystrašil. Možná střela i trochu lízla břevno.
     
    58:13
    Žiga Jeglič dostal puk kousek od modré a ačkoliv měl prostor pro střelu, nestřílel a ještě vymýšlel přihrávku, což se ukázalo jako špatná varianta.
     
    57:26
    Slovinci to ale nevzdávají a teď pálil z pravého kruhu David Rodman, na brankáře Bělinského si však nepřišel. Slovinci alespoň zůstávají v útočné třetině.
     
    56:28
    Poslední branka Bělorusů představuje dost možná klíčový moment celého utkání, tohle může Slovince definitivně zlomit.
     
    55:19
    Bělorusko právě vstřelilo branku!

    Blesková běloruská odpověď. ALEXEJ UGAROV (1) si vyjel zpoza brány až před brankoviště a pak zavěsil přes roztáhnutého Kristana pod břevna. Asistence: Ilja Kaznaděj, Jevgenij Kovyršin.
     
    54:52
    Slovinsko právě vstřelilo branku!

    Kaznaděj si svůj trest celý neodsedí. Slovinsko totiž využívá přesilovou hru. Jeglič našel zpětnou přihrávkou v mezikruží ROBERTA SABOLIČE (1), který z mezikruží prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Žiga Jeglič, Rok Tičar.
     
    53:49
    Slovinci zahájili přesilovou hru závarem, který však běloruská obrana ustála a po chvíli se dokonce dokázala osvobodit. Byla to zajímavá situace Bělinskij už byl v podstatě překonán, ale puku zabránil v cestě do sítě rukavicí jeden z běloruských hráčů.
     
    53:21
    Slovinsko si zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Ilja Kaznaděj (BLR), který dostal dvě minuty za hákování.
     
    52:37
    Alexej Jefimenko předvedl pěknou individuální akci, zbavil se dvou protihráčů, dostal se do pásma, ale další klička už mu nevyšla a nemohl tak přetavit svůj původní záměr v realitu.
     
    52:00
    Slovinci vytvořili před běloruskou brankou pořádný závar. Puk se dostal na modrou ke Kovačevičovi. Bělinský měl úplně zakrytý výhled, takže vůbec nic neviděl. Střela však nakonec mířila nad bránu.
     
    51:30
    Dnešní utkán sleduje 1411 diváků. Zatím nejnižší návštěva ze všech dosavadních zápasů tady v Globenu.
     
    50:58
    Tak až teď tu máme přerušení poté, co šanci Kolcova zlikvidoval lapačkou Kristan. Vhazovat se bude v obranném pásmu Slovinska.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 18. Kaznaděj (Kitarov, Kulakov), 30. Kitarov (Meleško), 44. Filičkin (Stas), 56. Ugarov (Kaznaděj, Kovyršin) – 14. Razingar (Pajič, G. Kopitar), 42. M. Rodman (D. Rodman), 55. Sabolič (Jeglič, Tičar)


    Bělorusko: Bělinskij (Milčakov) – Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kulakov, Meleško, Kitarov – Stefanovič, Kolcov (C), Kovyršin – Ugarov, Jefimenko, Stas – Andrjuščenko, Solomonov, Demkov, Kislyj.
    Trenér: Andrej Skabelka.

    Slovinsko: Kristan (Hočevar) – Gregorc, Robar, Kranjc, Kovačevič, Tavželj, Pavlin, Pretnar – Jeglič, Tičar, Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Razingar (C), G. Kopitar, Pajič – Mušič, Pance, Goličič, Bašič.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Lars Brueggemann (GER), Vjačeslav Bulanov (RUS) – Pierre Dehaen (FRA), Miroslav Valach (SVK)
    thejrc.org