Německo – Slovensko 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 5:2 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.)
Švédsko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Česko
Pondělí 06.05.2013, 16:15 • Hala Globen, Stockholm • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z jedné z nejkrásnějších hal na světě, švédské multifunkční haly Ericsson Globe, vám přejeme příjemný podvečer a při sledování dalších přenosů z letošního mistrovství světa na počtenou. (19:21:33)
     
    Na střely vyhráli Češi ve třetí třetině 10:7, na góly však třetinu prohráli 0:3. Celkově Češi Švýcary přestříleli 39:31.
     
    Českou republiku teď po dvou dnech volna čekají Dánové a hned poté Slovinci. Věřme, že se Češi oklepou a připíší si povinná vítězství. Pokud se tak nestane, může se zapsat Stockholm 2013 jako historicky první šampionát, na kterém Češi nepostoupí do čtvrtfinále.
     
    Zatímco Švýcaři po výhrách nad Švédy a Kanaďany zdolali i třetí hokejovou velmoc a radují se z nejlepšího startu do šampionátu v historii, Češi zklamali. Chyběl jim tah na branku a soupeř je zejména ve třetí třetině k ničemu nepustil. Příslibem byl dobrý výkon Jiřího Hudlera, který vstřelil dvě branky, na druhou stranu zápas nedohrála hvězda extraligového play-off Jan Kovář, kterého trenér stáhl. Kovářovi evidentně pozice mimo dva elitní útoky nesvědčí. Švýcaři se prosazovali z brankoviště, kde byli důraznější a vstřelili z tohoto prostoru tři z pěti branek. Po třetím zápase se Češi dostávají do složité pozice, kdy ani zdaleka nemají zajištěn postup do čtvrtfinále.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Pátou branku přidává do opuštěné české klece RETO SURI. Asistence: Julian Walker, Julien Vauclair.
     
    58:48
    Michálek vystřelil od modré čáry, puk jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    57:40
    Českému týmu se v power play zatím na šampionátu vůbec nedaří. Ještě nevystřelili na branku, stejný obrázek už jsme viděli v závěru utkání se Švédskem.
     
    57:05
    Přechod do útočného pásma se jim přesto nevydařil, nepohlídali si ofsajd.
     
    56:44
    Salák zůstává na střídačce, Češi hrají v šesti!
     
    56:44
    Český tým si zažádal o oddechový čas.
     
    54:46
    S Čechy už to začíná pět minut do konce třetí třetiny vypadat hodně špatně. Švýcaři nevypadají na to, že by si nechali třetí vítězství nad favoritem jen tak utéct mezi prsty.
     
    53:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A nyní mají Švýcaři k radosti ještě o důvod více. Po sérii náhodných odrazů puku ve střední pásmu přistrčil nedůrazně bráněný Hollenstein jednou rukou puk na najíždějícího SIMONA BODENMANNA, který z hranice brankoviště doklepl puk za Saláka. Asistence: Denis Hollenstein, Luca Cunti.
     
    52:42
    Halou zní švýcarské zvonce. I když je diváků málo, tak příznivci soupeře dokáží vytvořit poměrně bouřlivou atmosféru.
     
    52:04
    Plüss se málem řítil sám na branku, ale na útočné modré čáře ho Češi stihli zastavit.
     
    51:00
    Utkání sleduje pouze 3537 diváků.
     
    49:51
    Hanzal se srazil v útočném pásmu s Michálkem a utekl jim puk. Toho se zmocnil Vauclair právě vyjíždějící z trestné lavice a Salák měl co dělat.
     
    49:11
    Češi se dobře rozestavili, ale střelba chybí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 18. Ambühl (Gardner, Josi), 27. Niederreiter (Moser, Plüss), 46. Moser (Plüss), 54. Bodenmann (Hollenstein, Cunti), 60. Suri (Walker, Vauclair) – 34. Hudler (Tlustý, Voráček), 40. Hudler (Irgl)


    Švýcarsko: Berra (Gerber) – Vauclair (A), Seger (C), Blindenbacher, Furrer, Von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson.
    Česko: Salák (Francouz) – Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Tlustý, Hudler, Voráček – Fleischmann, Vrbata (A), Hanzal – Kovář, Tenkrát, Hertl – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Vrána. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Croft (USA), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Woodworth (USA)

    Diváci: 3537
    bahis siteleri