Perm – Rostov 3:2 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
3:2 (2:0)
FK Rostov
Pátek 17.05.2013, 15:00 • Stadion Zvezda, Perm • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Amkar Perm i přesto, že vedl už 3:0, měl pořádné štěstí. Jeho třetí branka totiž přišla z poměrně přísně nařízeného pokutového kopu a dost možná nebýt jí, Rostov by dokázal i srovnat. To se mu ale ani přes první dvě branky Jevgenije Starikova v sezoně nepodařilo a před posledním kolem se propadl na třináctou, tedy barážovou, pozici. Z té naopak unikl Perm, jenž se přiblížil záchraně. Sledujte i nadále naše přenosy z ruské nejvyšší fotbalové soutěže. Já vám děkuji za pozornost a přeji pokud možno bezpečný pátek. (16:57:11)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Amkar v posledních vteřinách drží míč daleko od své branky.
     
    90+3
    Rostov právě vstřelil branku!
    Toto střídání se Miodragu Božovićovi opravdu povedlo. JEVGENIJ STARIKOV si nikým nehlídán naběhl na Polozem přistrčený centr Kangy od rohového praporku a překonal Geruse.
     
    90+2
    Rohový kop pro Rostov.
     
    90+1
    Rostov dostává na zázrak čtyři minuty.
     
    90
    Začala poslední řádná hrací minuta utkání.
     
    88
    Rostov se teď přitlačil na útočnou polovinu, ani jednou ale Geruse neohrozil a nevypadá to, že by to do konce utkání ještě stihl. Stát se sice může cokoliv, hosté by ale k tomu potřebovali velice rychlý gól.
     
    87
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Blagoj Georgijev, přichází Sergej Volkov.
     
    87
    Georgijev zul kopačku a kráčí do kabin. Amkar bude za chvíli střídat, Rostov v útoku.
     
    86
    Georgijev za velkého aplausu opustil hřiště na nosítkách.
     
    85
    Přese všechno má trenér Amkaru Rustem Chuzin k dispozici ještě jedno střídání a možná jej využije právě teď, kdy to nevypadá dobře se strůjcem vítězství jeho týmu Georgijevem.
     
    84
    I když při pohledu na dlouhé nákopy a snahu rozhodnout čtvrtým gólem to tak nevypadá.
     
    82
    Gerus dobře pošetřil čas a místo chycení míče si vybral odkop. Perm teď bude kouskovat hru a co nejvíce natahovat prodlevy.
     
    81
    Alexandr Gaţcan doprovodil jeden z výroků hlavního arbitra párem ostřejších slovíček a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    81
    Georgijev se opět opakoval s centrem na přední tyč, Pletikosa tentokrát mohl zůstat v klidu – míč letěl jen do boční sítě.
     
    80
    Pikuščak malou chviličku po svém příchodu na hřiště mohl definitivně rozhodnout o výsledku, Xulu ale před ním Sirakovův centr posunul na roh! Nechybělo málo a byl by z toho vlastní gól.
     
    79
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Martin Jakubko, přichází Igor Pikuščak.
     
    78
    Obrana Amkaru se bez svého vůdce rozestoupila a nedokázala zareagovat na nezištnou přihrávku ze středu pole, která byla nakonec příliš dlouhá pro Holendu. Jeden z jeho spoluhráčů se totiž zapomněl v ofsajdu, on sám ale vybíhal z dobré pozice a dezorientovaná obrana domácích tak měla velké štěstí.

    Daniel Polách

    Branky: 17. Kolomejcev, 23. Jakubko, 55. Georgijev (pen.) – 64. Starikov, 90+3. Starikov

    Karty:   33. Kanunnikov (AMP) – 27. Kisenkov (RTV), 81. Gaţcan (RTV)


    FK Amkar Perm: Gerus – Sirakov, Bělorukov, Semjonov, Čerenčikov – Vassiljev, Georgijev (87. Volkov), Kolomejcev – Kamešs, Kanunnikov (60. Burmistrov), Jakubko (79. Pikuščak)
    FK Rostov: Pletikosa – Djakov (46. Xulu), Kisenkov, Beljajev, Margasov – Šešukov, Kanga, Cociş (55. Starikov), Gaţcan – Poloz, Lazović (61. Holenda)

    Rozhodčí: Nikolajev – Mosjakin, Děušev
    thejrc.org