Real Madrid – Atlético 1:2 (po pr.)
po prodl.
Real Madrid
1:2 (1:1)
Atlético Madrid
Pátek 17.05.2013, 21:30Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost při sledování online reportáží z letošních zápasů španělského poháru Copa del Rey a při zápasech v následujícím ročníku napočtenou.. (00:17:37)
     
    Zatímco hosté křepčí na hrací ploše a radují se ze zisku trofeje, hráčům Realu zbyly pouze oči pro pláč.
     
    Zápas byl především v samotném závěru napěchovaný emocemi. Vedle tří branek jsme totiž viděli celkem třináct žlutých karet a k tomu ještě dvě červené. Trenér Mourihno byl navíc v průběhu druhé půle vykázaný na tribunu.
     
    Sledovali jsme skutečný vrchol této soutěže. Do vedení se dostali již ve 14. minutě domácí, když se prosadil po rohu hlavou Ronaldo. Hosté ale ještě v prvním poločase srovnali Diegem Costou a následně trefil v 99. minutě vítězný gól Miranda. Největším smolařem zápasu byl bezpochyby Mesut Özil. Ten za stavu 1:1 po parádní střele trefil tyč, ve druhém poločase pak jednu jeho ránu z brankové čáry vyrazil Juanfran a poté proti jeho další gólové střele předvedl zákrok večera Courtois.
     
    Je tu konec zápasu, po kterém se radují fotbalisté Atlética Madrid. Ti dokázali vyhrát dnešní finále španělského poháru Copa del Rey a radují se ze zisku pohárové trofeje.
     
    Konec zápasu.
     
    120+5
    Druhou žlutou a následně červenou nyní dostal také hostující Gabi. To ale již nic nezmění na tom, že Atlético vyhraje dnešní zápas!
     
    120+4
    Nyní byly v jednu chvíli na hrací ploše hned tři míče. Samozřejmě se takto nemůže pokračovat ve hře a čeká se, až bude na trávníku pouze jeden balon.
     
    120+4
    Domácí očividně nemají již dostatek morálních sil na to, aby s výsledkem něco udělali. Zdá se, že hosté si své vedení pohlídají.
     
    120+3
    S důrazem to nyní při hlavičkovém souboji přehnal na hranici vápna soupeře Khedira a je opět pískáno. Znovu se hodně diskutuje a nehraje se.
     
    120+2
    Sledujeme doslova válku obou celků. Realu se rychle krátí čas a navíc hraje o deseti.
     
    120+1
    Nastavovat se bude ještě pět minut.
     
    120
    Normální hrací doba prodloužení je u konce. Dá se ale očekávat dlouhé nastavení.
     
    119
    Další emoce. Domácí di iMaría se prokličkoval až do vápna soupeře a dožadoval se pokutového kopu za ruku. Místo toho ale vyfasoval jen žlutou za protesty.
     
    118
    Konečně se pokračuje ve hře. Do konce zápasu chybí pár desítek vteřin, přesto budeme asi sledovat velice vyhrocenou podívanou.
     
    117
    Gabi byl dlouze ošetřovaný. Nyní se již ale vrací na hrací plochu.
     
    116
    Mezitím se u brány k zemi skácel k zemi i brankář Courtois, kterého patrně trefili domácí fanoušci nějakým předmětem do zátylku. Za faul na Ronalda před červenou kartou dostal žlutou kartu také Gabi.
     
    115
    Následovala velká strkanice mezi střídačkami obou celků. Hodně vidět byl trenér Atlética Simeone a také již vystřídaný Diego Costa.
     
    114
    Velká komplikace pro domácí tým. Ronaldo byl sice faulovaný Gabin, jenže při pádu se ohnal nohou po svém protivníkovi a dostává červenou kartu!

    Petr Bílek

    Branky: 14. Cristiano Ronaldo – 35. Diego Costa, 99. Miranda

    Karty:   54. Fábio Coentrão (REA), 65. Khedira (REA), 72. Özil (REA), 75. Sergio Ramos (REA), 101. Essien (REA), 119. di María (REA) – 37. Turan (ATM), 69. Diego Costa (ATM), 100. Mario Suárez (ATM), 105. Koke (ATM), 116. Gabi (ATM)   120+5. Gabi (REA)   114. Ronaldo (REA)


    Real Madrid: Diego López – Essien, Albiol, Sergio Ramos, Fábio Coentrão – Özil, Khedira, Modrić, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo – Benzema
    Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis – Koke, Mario Suárez, Gabi, Turan – Diego Costa, Falcao

    Rozhodčí: Clos – Aguilar, Cebrián
    thejrc.org