Ostrava – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Jihlava – Slovácko 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Jablonec 1:1 (kon.)
Slavia – Č. Budějovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Plzeň 0:1 (kon.) | Brno – Sparta 3:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
3:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Středa 22.05.2013, 18:00 • Eden Arena, Praha - Vršovice • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    83
    Poslední střídání zápasu přichází na straně Českých Budějovic. Pavel Novák nahrazuje Filipa Rýdela.
     
    81
    Třígólového Mičolu vystřídal domácí miláček Skácel.
     
    80
    Slávisté šli od poloviny do přečíslení tří na jednoho. Kisel před vápnem oslovil Dávida Škutku, jehož bombu však dokázal Daněk skvěle vytěsnit nad svoji branku.
     
    79
    Kisel po českobudějovickém faulu nečekal na pokyn od rozhodčího a chtěl vyslat do šance Zmrhala. Sudí mu za nedočkavost udělil žlutou kartu.
     
    76
    Koreš napřáhl z dvaceti metrů a Daněk měl co dělat, aby pumelici střídajícího záložníka vyboxoval.
     
    72
    Vošahlík pro dnešek dohrál, na trávníku ho vystřídá Koreš.
     
    68
    Hodně sporná situace. Ivo Táborský poslal míč na rozběhnutého Benáta, který udělal Čontofalskému kličku a zakončil do prázdné brány. Již však bylo kvůli ofsajdu pískáno. Benát však vybíhal z neofsajdové pozice, praporek pomezního tak vylétl nad hlavu kvůli Horovi, jenž se ale do hry vůbec nezapojil.
     
    63
    Slavia právě vstřelila branku!

    TOMÁŠ MIČOLA si na hranici ofsajdu odstrčil Lengyela, a přestože byl po souboji trochu rozhozen, dokázal zamířit přesně do šibenice! Mičola tak dovršil hattrick.
     
    60
    Milan Škoda musí střídat, na hrotu slávistického útoku ho nahradí Dávid Škutka.
     
    56
    Další pohromu vezl kapitán Kisel, jeho rána z patnácti metrů však českobudějovickou bránu těsně přeletěla.
     
    55
    Slavia právě vstřelila branku!

    Po přihrávce z levé strany se za obranu dostal TOMÁŠ MIČOLA, jenž z mírného úhlu propálil Daňka! Sešívaní tak zužitkovali obrovský tlak z posledních minut.
     
    53
    Dynamo neví, kde mu hlava stojí! Po centru z pravé strany střílel zcela neobsazený Mičola, hosté jeho pokus vychýlili na roh.
     
    53
    A opět Vošahlík. Tentokrát se dostal k míči uvnitř pokutového území, balón však napálil jen do boční sítě.
     
    51
    Českobudějovičtí hrozivě propadli na středu hřiště. Gecov tak mohl vyslat do samostatného úniku Vošahlíka. Ten však tváří v tvář Daňkovi neuspěl, hostující brankář ho bravurně vychytal.
     
    49
    Aleš Hanzlík přehnal důraz v napadání a bolestivě nakopl domácího kapitána Kisela. Hanzlík za své počínání vidí žlutou kartu.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vystřídali. V šatně zůstal Petr Javorek, místo něj si zahraje Wermke.
     
    44
    Čontofalský hodně váhal s odkopem a nevšiml si napadajícího Táborského. Hostující útočník pak skutečně balón zasáhl, k jeho smůle ho ale odrazil jen do autu.
     
    36
    V Edenu vidíme jednu šanci za druhou. Škoda si teď narazil s Kiselem, ale z dvaceti metrů vypálil daleko vedle Daňkovy brány.
     
    34
    Aktivní Linhart zřejmě kvůli zdravotním problémům střídá. Na hřiště místo něj jde záložník Benát, který se pokusit rozbít nadvládu Slavie ve středové řadě.
     
    33
    Ty přišly až o chvíli později! Petr Javorek využil zaváhání v domácí defenzívě a z pravé strany orazítkoval Čontofalského tyč. Míč se ještě odrazil na malé vápno k Táborskému, ten byl ale natolik zaskočen, že už nedokázal balón poslat do brány. Na brankové čáře pak míč definitivně odkopl Hubáček.
     
    32
    První střela na slávistickou bránu. Vypadalo to, že Linhart je po pasu Hory v ofsajdu, hra ale pokračovala. Zdeněk Linhart pak z těžkého úhlu prověřil Čontofalského, jenž střelu vyrazil na roh.
     
    26
    Slavia právě vstřelila branku!

    Vysoký centr do vápna sklepl Jan Vošahlík pro TOMÁŠE MIČOLU, na jehož umístěnou střelu k tyči Daněk nemohl dosáhnout!
     
    25
    Po Kiselově rohu, který prošel celým pokutovým územím, se míč dostal až k Gecovovi. Ten tentokrát mířil přesněji, Daněk se ale dobře natáhl a míč konečky prstů vytlačil mimo tři tyče.
     
    22
    Dostál nacentroval z pravé strany do chumlu těl. Nejvýše vyskočil hostující Machovec, balón ale odvrátil jen na hranici velkého vápna k Gecovovi. Jeho technický pokus ale skončil dva metry nad brankou.
     
    16
    Kisel prošel středem hřiště, jako by měl magnet na míč v kopačce. U pokutového území pak balón poslal doleva na Mičolu, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle Daňkovy brány.

    Václav Baumann

    Branky: 26. Mičola (Vošahlík), 55. Mičola (Zmrhal), 63. Mičola (Škutka)

    Karty:   79. Kisel (SLA) – 49. Táborský (CEB)


    SK Slavia Praha: Čontofalský – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík (72. Koreš), Zmrhal, Gecov, Kisel, Mičola (81. Skácel) – Škoda (60. Škutka)
    SK Dynamo Č. Budějovice: Daněk – Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík – Hora, Javorek (46. Wermke), Rýdel (83. Novák), Sandro – Táborský, Linhart (34. Benát)

    Rozhodčí: M. Paták – Moláček, J. Paták

    Diváci: 6456
    thejrc.org