Standard – Gent 7:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
7:0 (4:0)
KAA Gent
Neděle 26.05.2013, 14:30 • Stade Maurice Dufrasne (Liège (Luik)) • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Dvě penalty, jedna červená karta, hodně šancí, mnoho gólů. Takové bylo dnešní odpoledne v Lutychu, který může začít slavit nejen tuto výhru, ale zasloužený postup do Evropské ligy. To je poslední informace, kterou z toho zápasu přináším, hezkou neděli a na počtenou. (16:25:18)
     
    Je hotovo. Evropská liga putuje do Lutychu, který si dnešním výkonem jasně řekl, že do ní patří. Hosté do utkání nevstoupili vůbec dobře a už prakticky po prvním poločase bylo jasno, že jsou venku ze hry. Sice se ve druhé části zlepšili, měli i šance, ale góly dával pouze soupeř. Do otevřené obrany se řítila jedna akce za druhou a nakonec se výsledek zastavil na čísle 7:0.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodčí ani nenastavuje a každou chvíli ukončí zápas. Hosté už se na to i docela těší.
     
    88
    Netřeba hovořit, jaká nyní panuje na stadionu atmosféra. Kdo dnes přišel, rozhodně nemůže litovat.
     
    85
    V prvním poločase čtyři góly, nyní tři. I když se hosté výrazně zlepšili a měli šance, nebylo jim to nic platné. Střílel pouze Lutych.
     
    84
    Poslední střídání v tomto zápase. Autora hattricku nahrazuje Tucudean.
     
    82
    Standard právě vstřelil branku!
    Totálně rozložení hosté už rezignovali a v jejich vápně se dějí věci. Spíše to připomíná hokejový zápas a ani v něm někdy nevidíme tolik gólů. Dnes jich tedy už padlo. Dalo by se říci ono známé klíše – sedm kulí jako v Sarajevu. Dlouho na hřišti nebyl a přesto už dává druhou branku. Sám před Boeckxem přidává již sedmou branku REZA GHOOCHANNEJHAD.
     
    79
    Standard právě vstřelil branku!
    Dnešní druhou penaltu dává PAUL – JOSE M´POKU naprosto s jistotou. Dovršil tak svůj výborný výkon hattrickem. Hosté už totálně odpadli a jsou zralí na ručník.
     
    78
    Penalta pro domácí. Ghoochannejhad byl zastaven ve vápně nedovoleně Marévalem, který musel faulovat a inkasuje rovnou červenou kartu, protože překazil šestou branku v síti Boeckxe. Nicméně pouze na chvíli.
     
    74
    Vzápětí poslední změna. Do závěrečného mače sezóny nastupuje López, ze hry jde Van der Bruggen.
     
    73
    Druhé střídání v mužstvu hostů. Dohrál Brüls a na zelený pažit vstupuje dohrát utkání Coulibaly.
     
    72
    Standard právě vstřelil branku!
    Střídající Ono poslal přesný pas na hranici ofsajdu pro REZU GHOOCHANNEJHADA, který pádil zcela sám na bránu a udělal to parádně. Brankáři udělal hokejový blafák a do opuštěné klece docílil "bůra" v síti Gentu, který si tedy na cestu domů poveze pořádný náklad.
     
    71
    Výborně hrající Ezekiel, jenž dnes připravil dva góly, střídá. Na jeho místo jde další japonský fotbalista Ono.
     
    70
    Velký závar před domácí bránou vyprodukoval Renato Neto. Nejprve vypálil z levé strany vápna a Kawashima jeho pumelice vyrazil nad bránu. Po rohu se dostal následně i k hlavičce, avšak přestřelil. Dobré šance Gentu tak zůstávají stále neproměněny.
     
    68
    Čas se hráčům v modrých dresech ukrutně krátí, dát tři góly, to už by byl snad zázrak.
     
    66
    48:52% pro hosty ve statistice držení míče, jasný důkaz o tom, že chtějí alespoň snížit, domácí ale dobře brání a hrají s naprostou jistotu a klidem.
     
    65
    Ve druhém poločase se KAA dostává do slibných šancí, jen tomu chybí přesnost a kvalita. Snaha je očividná, ale bohužel není nic platná.

    Roman Zajíček

    Branky: 5. Batshuayi, 14. Bulot, 36. M´Poku, 40. M´Poku (pen.), 72. Ghoochannejhad, 79. M´Poku (pen.), 82. Ghoochannejhad

    Karty:   28. Buyens (STA), 33. M´Poku (STA) – 21. Cendrós (GNT), 38. Nahayo (GNT)   78. Maréval (GNT)


    Standard Lutych: Kawashima – Diabaté, Kanu, Opare, Arslanagič – Vainqueur, Buyens, Bulot, M´Poku (85. Tucudean) – Ezekiel (71. Ono), Batshuayi (60. Ghoochannejhad). Trenér: Mircea Rednič.
    KAA Gent: Boeckx – Maréval, Cendrós (46. Soumahoro), Nahayo, Zukanovič – Hubert, Brüls (73. Coulibaly), Neto, Van der Bruggen (74. López), Kage – Mboyo. Trenér: Victor Fernández.

    Rozhodčí: Gumienny – Meers, Vromans
    thejrc.org