Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo (kon.)
konec
Tisková konference 1.SC Znojmo

Středa 17.07.2013, 15:00Tiskové konference
     
    Tisková konference 1.SC je u konce. Já se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek středečního dne. (15:39:28)
     
    Kapitánem Znojma zůstává dle Leoše Kalvody i pro premiérovou sezónu v Gambrinus lize Todor Yonov.
     
    Karel Hodák: Pro fanoušky plánujeme vypravovat autobusy ze Znojma i z okolních obcí. Domluvili jsme se s dopravcem, že to uděláme za symbolickou cenu 150 kč (80 Kč autobus, 70 Kč lístek), což myslím, že je pro fanoušky velmi lukrativní. Na venkovní zápas s Duklou budeme také vypravovat autobus, už teď je třicet míst zaplněných. Dále budeme s marketingovým manažerem klubu Michalem Bělákem připravovat určité akce pro fanoušky i v Brně.
     
    Leoš Kalvoda o trénincích v Brně: S Brnem jsme domluveni, že tam budeme absolvovat jeden předzápasový trénink.
     
    Hráči o "domácím" prostředí v Brně

    Vlastimil Hrubý: Těšíme se hodně. Bohužel je to takhle dané a my se s tím musíme poprat. Musíme udělat co nejvíce bodů, abychom na jaře mohli hrát ve Znojmě v klidu.

    Todor Yonov:Je to velká škoda, že nezačneme ve Znojmě, ale s tím se počítalo. Chceme hrát co nejdříve ve Znojmě, abychom divákům ukázali, že ligu zachráníme.

    Marek Heinz: Mě spíše zaráží to, že jsem hráli druhou ligu a málem jsem nedostali licenci pro první. Myslím, že někteří lidé nejdou vstříc českému fotbalu. Proč se tedy druhá liga hraje?
     
    Karel Hodák o zabezpečení zdravotní péče na stadionu: Na stadionu typu A, který budeme stavět, musí být na toto myšleno. Takže budeme mít ošetřovnu pro hráče, i pro diváky.
     
    Ota Kohoutek o rekonstrukci stadiónu: Probíhají projekční práce. Podle harmonogramu počítáme s tím, že v průběhu září bychom mohli docílit prvního stavebního povolení. Nejpozději do listopadu bychom chtěli mít i další stavební povolení, tak abychom mohli na jaře hrát ve Znojmě.
     
    Ota Kohoutek o rozpočtu: FNL jsem hráli s rozpočtem 15 miliónu, v Gambrinus lize navýšíme rozpočet o 10 miliónů.
     
    Marek Heinz: Není vůbec náhoda, že jsem do první ligy postoupili. Samozřejmě, že vstupujeme do soutěže jako outsider, Bude záležet na tom, jak se uvedeme v prvních utkáních a od toho se můžeme odrazit. Soutěž bude hodně dlouhá a v každém utkání budeme muset podat maximální výkon. To, že budeme outsiderem, může být i naše výhoda.
     
    Prezident klubu Ota Kohoutek o spolupráci se Sigmou Olomouc: Spolupráce se Sigmou Olomouc bude pokračovat i nadále. Pracujeme ještě na jednom příchodu hráče z Olomouce.
     
    Todor Yonov o přípravě: Příprava pod trenérem Kalvodou byla náročná (s úsměvem). Příprava byla sice krátká, ale velice kvalitní.
     
    Trenér Leoš Kalvoda o sestavě a Dukle Praha: Se sestavou problémy nejsou. Zbývá dořešit ještě technické administrativní věci. Dukla bude určitě patřit k těm lepším týmům Gambrinus ligy. Hraje kombinační, kompaktní fotbal.
     
    Trenér Leoš Kalvoda: Byla krátká doba na zkoušení hráčů, spolupracovali jsme hlavně s hráči, které jsem již znali např. ze Sigmy Olomouc. Jestli se tým zkvalitnil ukáží až mistrovské zápasy.
     
    Prezident klubu Ota Kohoutek o sponzorech: Hlavní partneři klubu se nemění.. S dvěma až třemi subjekty jednáme. Jsou to částky v řádech miliónů.
     
    Prezident klubu Ota Kohoutek: Velmi jsme se snažili docílit toho, abychom ligu mohli hrát a velmi se nám podařila spolupráce s městem a Jihomoravském kraji. To byly hlavní body, proč jsme se rozhodli do Gambrinus ligy vstoupit. Dalším bodem je stadión, na kterém už se projektově intenzivně pracuje.
     
    Všichni aktéři už jsou připraveni u stolu. Úvodní slovo si vzal technický manažer Znojma Karel Hodák. Ten v prvé řadě omlouvá starostu města Vlastimila Gabrhela, který se zdržel na radnici a dorazí v průběhu konference.
     
    Tisková konference nabrala menší zdržení, trenér Leoš Kalvoda, který již sedí u stolu, z legrace svolává ostatní ke stolu.
     
    Na tiskové konferenci budou účastni – starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel, prezident klubu Ota Kohoutek, technický manažer klubu Karel Hodák, sportovní manažer klubu Michal Sobota a trenér Znojma Leoš Kalvoda. Z hráčů budou přítomni znojemský kapitán Todor Yonov, Marek Heinz a brankář Vlastimil Hrubý.
     
    Pěkný den ze Znojma. Hlásíme se vám ze znojemského hotelu Prestige, kde se uskuteční oficiální tisková konference fotbalového klubu 1.SC Znojmo před startem Gambrinus ligy.

    Zdeněk Plánka

    bahis siteleri