Srbsko – Turecko 2:1 (kon.) | Litva – Nizozemsko 2:3 (kon.) | Gruzie – Francie 0:0 (kon.)
Španělsko – Portugalsko 1:0 (kon.)
konec
Litva
2:3 (1:2)
Nizozemsko
Sobota 20.07.2013, 17:30 • Dariaus ir Girėno stadionas, Kaunas (LTU) • Mistrovství Evropy U19
Předzápasové kurzy
     
    Dnes jsme sledovali velmi zajímavé utkání, ve kterém padlo celkem pět branek. Z výhry se radovalo Nizozemsko, které v posledních vteřinách vstřelilo vedoucí branku, a připsalo si tak 3 body. Litva prohrávala ve 29. minutě už 0:2 a vypadalo to, že je o utkání rozhodnuto, jenže ve 38. minutě snížil na 1:2 Artimavičius a 7 minut před koncem utkání vyrovnal na 2:2 Sirgedas. Běžely poslední vteřiny a Nizozemsko zahrávalo poslední standardní situaci, ze které vytěžilo maximum a díky gólu Vloeta zvítězilo. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:29:26)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Hráči v oranžových dresech podnikli útočnou akci, ze které vytěžili rohový kop. Ten si vzal na starost Basacikoglu a balon odcentroval ke vzdálenější tyči, kde do balonu vlítli hlavičkující RAI VLOET a nechytatelnou střelou poslal Nizozemsko, v posledních vteřinách, do vedení.
     
    90+3
    Aleksandravičius napálil do brankové konstrukce, ale je v pořádku.
     
    90+3
    Nizozemsko to zkouší dlouhými nákopy za obranu, ale tato taktika jim nevychází, protože Litva se velmi pozorně brání.
     
    90+1
    Slivka zahrával rohový kop a prezentoval se velmi nebezpečným centrem, který však Van der Hart vyboxoval do bezpečí a svůj tým ochránil.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Yassine Ayoub, přichází Huseyin Dogan.
     
    89
    Nepřesnou střelu ze své kopačky vyslal Ayoub, a stav skóre se tak nezměnil.
     
    86
    Vloet zahrával rohový kop a centrovaným míčem našel Woudenberga, který mohl poslat Nizozemsko do vedení, ale brankář Švedkauskas zaznamenal výtečný zákrok a stoprocentní gól zneškodnil.
     
    86
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Anass Achahbar, přichází Danzell Gravenberch.
     
    84
    Poslední střídání Litvy. Ze hry odchází Deimantas Petravičius, nahrazuje ho Justinas Januševskis.
     
    83
    Litva právě vstřelila branku!
    GRATAS SIRGEDAS předvedl výbornou práci s míčem a prokázal své kvality. SIRGEDAS totiž podnikl výborný sprint, ve kterém stihl obehrát dva protihráče, připravit si míč na pravačku a přesnou střelou k tyči vyrovnat. Brankář Van der Hart se natahoval marně, protože SIRGEDASOVA střela byla technická a velmi přesná.
     
    80
    Nizozemsko zahrávalo další rohový kop, protože Achahbarova střela byla nakonec tečována protihráčem. Nicméně z tohoto rohového kopu žádné nebezpečí Litvě nehrozilo.
     
    79
    Achahbar odcentroval míč ke vzdálenější tyči, ale jeho spoluhráč se prezentoval nepřesnou střelou, která se do branky vůbec nevešla.
     
    78
    Švedkauskas si připsal parádní zákrok a zlikvidoval stoprocentní gól, který měl na kopačce Basacikoglu. Nizozemský hráč obdržel přihrávku do uličky a postupoval sám na brankáře, nicméně neprosadil se. Následuje rohový kop ve prospěch Nizozemska.
     
    75
    Po delší době jsme viděli další střelu na branku a opět byla z kopačky nizozemského hráče. K odraženému balonu se dostal Achahbar, který to zkusil z větší vzdálenosti, ale míč mu sklouzl po kopačce a střela se mu vůbec nepodařila.
     
    69
    Obrana Litvy zaspala a do střelecké pozice pustila Chacona, který se však prezentoval nepřesnou střelou, a tak se stav skóre nezměnil. Brankář Švedkauskas dal svým spoluhráčům najevo, že takhle by to určitě nešlo.
     
    67
    Anass Achahbar se provinil nedovoleným zákrokem a sudí ho potrestal žlutou kartou.

    Lucie Rapantová

    Branky: 38. Artimavičius, 83. Sirgedas – 10. Achahbar, 29. Achahbar, 90+5. Vloet

    Karty:   19. Čerkauskas (LIT) – 67. Achahbar (NED)


    Litva: Švedkauskas ─ Petrauskas, Artimavičius, Aleksandravičius, Čerkauskas (20. Baravykas) ─ Narbutas, Slivka, Stankevičius, Petravičius (84. Januševskis) ─ Spalvis (61. Sirgedas) ─ Kazlauskas.
    Nizozemsko: Van der Hart ─ Tete, Van Beek, Kongolo, Woudenberg ─ Chacon, Ayoub (90. Dogan) ─ Basacikoglu, Mahi, Darri (61. Vloet) ─ Achahbar (86. Gravenberch).

    Rozhodčí: Martin Strömbergsson (SWE) ─ Derya Oguz (DEN), Leif Erik Opland (NOR)
    bahis siteleri