Česko – Kanada 8:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (5:1, 3:1)
Kanada
Neděle 21.07.2013, 02:15Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kapitán českého výběru Martin Vozdecký pozvedl nad hlavu vítěznou trofej. Dál už budou na ploše stadionu v Huntington Beach probíhat pouze oslavy a hromadná focení, já se s Vámi tak už můžu rozloučit. Děkuji za pozornost u zlatého šampionátu našich inline hokejistů a někdy příště se těším na shledanou! (04:05:36)
     
    Teď už je tady chvíle pro hráče českého národního týmu, kteří dostávají na krk zlaté medaile a do toho zpívají hymnu. No, sluší se dodat, že pokud kdysi váhali mezi hokejem a zpěvem, vybrali si v životě dobře...
     
    Americká hymna hraje do předávání medailí ženskému mistrovi. To tu ještě nebylo.
     
    Organizátoři si týmy postavili do špalírů. Oceňovat se budou všichni medailisté mužského i ženského turnaje.

    Medailové pořadí MS FIRS mužů:
    1. Česká republika
    2. Kanada
    3. Švýcarsko

    Medailové pořadí MS FIRS žen:
    1. USA
    2. Kanada
    3. Nový Zéland

    Do ženského turnaje Česká republika svou reprezentaci nevyslala.
     
    Čeští hokejisté odjeli do útrob stadionu, pořadatelé je už ale zavolali zpět. Na plochu pricházejí také další účastníci a účastnice, teď vidím zlaté hokejistky domácích Spojených států.
     
    Zlaté medaile se do našeho držení vrací po dvou letech. Kanadu jsme ve finále doslova zašlapali do hrací plochy, takovéto představení asi nečekal ani ten největší optimista.
     
    Hotovo. Mistři světa v inline hokeji organizace FIRS pro rok 2013 jsou z České republiky! Naše výprava dokonala v Anaheimu mistrovský double, po juniorech se radují také muži. A nutno dodat, že naprosto zaslouženě!
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mistři chtějí, aby poslední úder šampionátu patřil jim! Dalekonosnou střelou se v závěrečné minutě prosazuje PATRIK ŠEBEK a stvrzuje fantastické české vítězství – 8:2! Bez asistence.
     
    38:22
    Ještě vytáhl ze své torničky pár kouzel Lukáš Cik, nicméně protihráč ho vyhnal až za bránu.
     
    37:36
    Zrovna teď působí Kanada v útoku sympatickým dojmem, ale to už je trochu pozdě. Hra se díkybohu uklidnila a už nám snad nic nebrání v pozvolném dohrání posledních minut.
     
    36:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přece je tu druhá čestná radost kanadských hokejistů. V zadním poli posunul Thomas Woods puk DAVIDU HAMMONDOVI, který možná využil trochu zakrytého výhledu Brabce a snižuje na 7:2. Asistence: Thomas Woods.
     
    36:35
    Vyloučený Marek Loskot je už zpátky na hrací ploše, ale následuje ho další hokejista z českého týmu. Ještě jedno oslabení.
     
    36:06
    Patrik Šebek v oslabení vystihl přihrávku soupeře a hasil si to dopředu sám. Na blafák však už času nezbývalo a střelu zastavil brankář Jensen.
     
    35:14
    Moc jim ke druhému úspěchu nechybělo, skrytou střelu Druryho odrazila tyč.
     
    34:34
    Po dlouhé době přichází vyloučení na naší straně. Schválně, zda ještě Kanaďané dokáží něco předvést v tomto jednostranném finále.
     
    34:12
    Z plochy nyní odkulhal také Jan Besser, to ale Kanaďanům za vinu dávat nemůžeme. Drury ho totiž nešťastně napálil kamsi do brusle.
     
    33:35
    Bohužel jsem neviděl, o kterého našeho hokejistu šlo, ale rovnou opustil hrací plochu. Jinak už hrajeme proti kompletnímu soupeři.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Šimo), 6. Vozdecký (Veselý), 15. Kafka, 17. Loskot, 19. Kafka (Strýček), 23. Veselý (Vozdecký), 27. Loskot, 40. Šebek – 1. Woods (Boyes), 37. Hammond (Woods)


    Česko: Brabec (Handl) – Tvrzník, Strýček, Vozdecký, Šebek, Cik, Bernad – Besser, Veselý, Loskot, Kafka, Šimo, Přibyl, Jiřík, Fiala.
    Kanada: Topping (Jensen) – Drury, Corbeil, Allan, Nishio, Rhodes – Woods, Lorito, Barrett, Pryde, Frank, Boyes, Boudreault, Roeszler.
    thejrc.org