Švédsko – Island 4:0 (kon.) | Itálie – Německo 0:1 (kon.)
konec
Itálie
0:1 (0:1)
Německo
Neděle 21.07.2013, 18:00 • Vaxjo Arena • Mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Ano. Německé fotbalistky byly jednoznačně lepším týmem a nepovolily italským soupeřkám ani ohrozit branku Angererové. Naopak svěřenkyně trenérky Neidové mohly zvítězit výraznějším rozdílem. Důležité však je, že po Švédsku se druhými semifinalistkami ženského EURA staly hráčky Spolkové republiky Německo. Ode mě je to dnes vše, přeji vám hezký večer. (19:53:52)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    D'Addaové centr Němky odvrátily a to bude už asi vše.
     
    90+4
    Bartusiaková faulovala, ještě tu bude dlouhý nákop do vápna Německa. Takřka z půlky.
     
    90+3
    Maroszánová to nyní trochu přehnala a utopila se v až příliš vlažné kombinaci s Kesslerovou. Brejk Itálie se však nekoná. Míč mají po chviličce znovu Němky.
     
    90+2
    Bartusiaková jako papír odfoukla dotírající Maurovou a nechala míč doskákat do zámezí. Angererová bude vykopávat.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty, Němky i nadále útočí.
     
    90
    Iannellaová kopla roh mizerně a protiútok musela hasit faulem Di Crisciová, za což dostala žlutou kartu.
     
    90
    Vhazování Italek daleko na polovině Německa a následně i rohový kop pro Squadru. Jedna z posledních šancí udělat něco se zápasem.
     
    89
    Překrásná střela Maroszánové končí na břevně! Ještě Kesslerová poté zkoušela dorážet, ale rychlý odraz od horní tyče ji překvapil!
     
    87
    Maroszánová si chytře došla pro faul. Pro její kličku na střed neměla pochopení Stracchiová a dostává za to žlutou kartu. Němky budou navíc kopat přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů.
     
    86
    Až teď se tým v modrém definitivně ubránil a Marchitelliová bude vykopávat. Italkám už moc času nezbývá.
     
    85
    Němky i nadále útočí a nyní mohly potvrdit své vedení! Krahnová jen těsně nedosáhla na rohový kop, Laudehrová poté z nulového úhlu trefila tyč! Po další teči bude následovat znovu roh.
     
    84
    Maroszánová u koncové lajny doslova vykoupala Di Crisciovou, kterou ale zastoupila velice důrazná D'Addaová, která míč odkopla a kdyby si Maroszánová ještě míč popíchla, nemusela by její noha dopadnout vůbec dobře.
     
    83
    Až nyní se Italky dostaly do ofenzivy, Manieriová poslala svůj centr zleva až za branku a rozzlobila tak nabíhající Panicovou.
     
    82
    Italky by se měly snažit o vyrovnání a trochu zvýšit aktivitu, nemají to ale jednoduché. Německý tým se řídí heslem nejlepší obrana je útok a na pozoru se tak musí mít spíše Marchitelliová v brance.
     
    81
    No, kdyby byla maďarská rozhodčí přísnější, Gabbiadiniová mohla dostat hned druhou žlutou kartu. Stejně jako před chvílí Maierovou nyní dojela i Krahnovou. Píská se však pouze faul.
     
    80
    Lotzenová prolétla podél pravé lajny až do střelecké pozice, míči ale nedala žádnou rotaci a ten letěl vedle. Kdyby jej nabrala více placírkou, mohl by se stočit i do branky.
     
    79
    Gabbiadiniová si nyní možná trochu vybila frustraci na Maierové a zbytečně ji dohrála u lajny. Dostává za to žlutou kartu.

    Michal Šíma

    Branky: 26. Laudehrová

    Karty:   27. Tuttinová (ITA), 39. Parisiová (ITA), 63. Salvaiová (ITA), 79. Gabbiadiniová (ITA), 87. Stracchiová (ITA), 90. Di Crisciová (ITA)


    Itálie: Marchitelliová – Bartoliová, Salvaiová (69. Di Crisciová), D'Addaová, Manieriová – Tuttinová, Stracchiová, Parisiová (75. Maurová) – Gabbiadiniová, Panicová, Camporeseová (46. Iannellaová)
    Německo: Angererová – Maierová, Krahnová, Bartusiaková, Cramerová – Lotzenová, Kesslerová, Mittagová (52. Maroszánová), Goesslingová, Laudehrová – Da Mbabiová (68. Dabritzová)

    Rozhodčí: K. Kulcsárová – J. Kulcsárová (obě Maďarsko), Steinlundová (Norsko)
    thejrc.org