Plzeň – Ostrava 4:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:0 (3:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 03.08.2013, 18:00 • Doosan aréna, Plzeň • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní duel třetího kola Gambrinus ligy skončil podle očekávání. Rozjetá Viktoria Plzeň smetla Baník, když dokázala vyhrát 4:0. O branky se postarali v prvním poločase Kovařík, Wágner a Hořava, v tom druhém se pak trefil Michal Ďuriš. Hosté příliš šancí neměli a když už se dostali do zakončení, stál jim v cestě za čestným úspěchem výborný Kozáčik. Ze dvou domácích zápasů v novém ročníku tak má Plzeň výborné skóre 9:0 a plný počet bodů.

    Pro dnešek se s vámi loučím a těším se u odvety třetího předkola Ligy mistrů, která je tady v Plzni na programu ve středu od 20:15. (19:53:47)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Vomáčka měl zřejmě poslední šanci hostujícího týmu, když se dostal k voleji uvnitř vápna Plzně. Kozáčik ale zůstal v pozoru až do samého konce a pohlídal si čisté konto.
     
    90
    Ostrý centr do vápna nakonec hosté dokázali odvrátit.
     
    89
    Tecl sklepl balon pro Kovaříka, jehož ránu vyráží na roh dobře stojící Frydrych.
     
    88
    Řezníkova centru do vápna se nikdo z viktoriánů neujal, a míč tak končí v náruči brankáře Bárty.
     
    87
    Fantišova střela zpoza vápna nemohla Kozáčika v žádném případě vystrašit. Rychlostí běžné přihrávky se dokutálela za brankovou čáru několik metrů vedle pravé tyče plzeňské branky.
     
    86
    Po delší době se dostávají ke kombinaci na útočné polovině také hosté.
     
    85
    Do třetice Petržela a do třetice bez úspěchu! Kovařík mu poslal z levé strany z prvního doteku výborný centr do nohy na zadní tyč, rychlonohý záložník Plzně ale nedokázal dostatečně sklopit svoji nohu a balon poslal vysoko nad břevno.
     
    85
    Tentokráte Petrželovi narazil Tecl, ale ani nyní celá akce nekončí úspěchem. Sražená střela znamená jen další roh pro Viktorii.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 11 108 diváků.
     
    83
    Na druhé straně pro změnu centroval Dedić a Fantiš hlavičkoval velmi zajímavě vstříc brance Plzně. K jejímu ohrožení mu ale přece jen nějakých dvacet centimetrů chybělo.
     
    82
    Petržela si teď ve vápně hostů narazil s Ďurišem a z velké blízkosti zkoušel propálit ostravského brankáře. Ten ale výborně zasáhl a balon chytá.
     
    81
    Kombinace Baníku kolem branky Viktorie neskončila zakončením. Teď má šanci zase domácí tým.
     
    80
    Petržela dlouhý balon za obranu ještě dostihl na hrací ploše a dokázal jej i celkem dobře odcentrovat do vápna hostů, žádný z jeho spoluhráčů ale nenabíhal v dostatečné rychlosti, aby se dostal k případnému zakončení.
     
    78
    Poslední střídání domácího týmu. Vladimíra Daridu nahradí na posledních zhruba deset minut Pavel Horváth.
     
    78
    Kovařík posílal z levé strany na malé vápno střílený centr, ten ale jen prosvištěl do zámezí, aniž by jej někdo tečoval.
     
    77
    Fantiš hledal při rychlém brejku Rolince, který si sbíhal na malé vápno. Toho ale nakonec dokázali domácí ubránit.

    Marek Kratochvíl

    Branky: 26. Kovařík, 28. Wágner (Rajtoral), 45. Hořava, 56. Ďuriš (Hořava)

    Karty:   73. Hejda (PLZ) – 25. Vomáčka (OVA), 34. Kukec (OVA)


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (73. Petržela) – Rajtoral, Darida (78. Horváth), Ďuriš, Hořava, Kovařík – Wágner (64. Tecl)
    FC Baník Ostrava: Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš, Droppa, Kukec (67. Holzer), Engelmann (46. Milosavljev) – Fantiš, Rolinc

    Rozhodčí: Franěk – Kovařík, Vlasjuk

    Diváci: 11 108
    thejrc.org