Galatasaray – Porto 1:0 (kon.) | Arsenal – Neapol 2:2 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
1:0 (0:0)
FC Porto
Sobota 03.08.2013, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • Emirates Cup
Předzápasové kurzy
     
    Sudí zadul do píšťalky a končil utkání, na jehož konci se z výhry raduje celek z Turecka v poměru 1:0.

    K vidění byly hned tři penalty, ale pouze jedna byla proměněna. Porto zahodilo dvě z nich a střelecká impotence mu zůstala i po zbytek hrací doby.
    Penalty neproměnili: Jackson Martínez a Lucho González.
    Naopak gólový zářez z penaltového puntíku zaznamenal Felipe Melo.

    Největší šance zápasu, pomineme-li penalty, měli Didier Drogba a Silvestre Valera. Drogba měl hned dvě: ta první měla podobu nekompromisní dalekonosné bomby, kterou Fabiano vyrazil. Ta druhá byla po jeho doběhnutí do vápna a rychlého přízemního zakončení, které šlo nakonec vedle. Silvestre Valera, útočník z Porta, dostal naservírovanou loženku přímo k pokutovému puntíku, odkud pálil. Trefil však pouze stojícího obránce... (16:55:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Posléze se skvostně blýskl i trenér Galatasaraye Fatih Terim, který parádní ,,zadovkou'' vrátil míč na hrací plochu. Zaslouženě sklidil ovace fanoušků.
     
    90
    Tak pozor! Divočák Jackson Martínez vyskočil nejvýše a po rohovém kopu vypálil hlavou. Muslera byl tam, kde měl být. A míč bez problémů chytil.
     
    88
    Hru nezrychlí ani drobnější zdravotní komplikace Ebouého, kvůli kterému byla hra na chvíli přerušena. Zdá se, že bude v pořádku.
     
    88
    Galatasaray byl obrán o míč a Porto se snaží co nejrychleji přelít hru na polovinu soupeře. Nutno dodat, že zcela neúspěšně.
     
    87
    Semih Kaya nahradil střelce jediné branky – Felipe Mela.
     
    87
    Hra se začala kouskovat všemožnými střídáními a výhra tureckého klubu se blíží...
     
    86
    Střídání. Emre Čolak nahradil kapitána Nordina Amrabata. (Galatasaray)
     
    85
    Do konce základní hrací doby nezbývá příliš času a na úkor střelecké impotence hostujících borců se zdá, že se už skóre měnit nebude.
     
    83
    Střídání na straně Galatasaraye. Didier Drogba opouští hřiště a nahradí jej Umut Bulut.
     
    82
    Kdosi v modrém dostal míč na střed hřiště, udělal dva tři kroky a vypálil. Gólman Muslera neměl s lapením míče žádné problémy a předvedl fantastický zákrok proti skvělé ráně.
     
    81
    Galatasaray po úspěšném presinku ukradla míč soupeři a dostala se do protiútoku. Na konci akce byl sice k vidění střelecký pokus, gól z toho však nebude.
     
    80
    Hráčům portugalského týmu se dnes nejspíše skórovat nechce a po zahození dvou pokutových kopů a pohledu na hodinky je jasné, že se šance na výhru Turků zvyšují. Hra se mírně zpomalila a Porto má problémy s rozehrávkou.
     
    77
    Tak tomu říkám smůla! Lucho González sice parádně poslal gólmana Musleru na párek, ale míč orazítkoval břevno! Hráči Porta tak neproměnili ani druhou penaltu.
     
    77
    Na Emirates Stadium je dnes opravdu veselo. V tomto utkání je to již třetí penalta, tentokráte druhá pro hráče Porta. Přijde vyrovnání?
     
    76
    Dlouhý nákop Fabiana – tak ani to nebyl recept na pokoření soupeřovy defenzivní linie, jejíž základy jsou opravdu pevné.
     
    74
    Muslera uťal soupeřovu snahu o průniku, když lapil po zemi kutálející míč, jež měl být dokonalou přihrávkou na útočníka Porta.
    Scénář hry se ale nikterak zásadně nemění, Galatasaray lze stále považovat za mírně aktivnější celek.
     
    71
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Skóre utkání je otevřeno! Eboué se prosmýkl kolem dua protihráčů a zjevil se ve vápně, čehož si všiml obránce a nedovoleně jej zastavil. Po utnutí této zběsilé cesty sudí foukl do píšťalky a ukázal jasně – penalta!
    FELIPE MELO si postavil míč a po mírném ústupu od něj se rozeběhl – prásk! Vedoucí gól je na světě. Gólmana Fabiana poslal napravo, přičemž míč, který letěl opravdu pomalu, spadl do opačného kouta branky.

    Dario Becci

    Branky: 71. Melo (pen.)

    Neproměněná penalta: 19. Jackson (PRT), brankář Muslera zneškodnil, 77. Lucho (PRT), mimo


    Galatasaray Istanbul: Muslera – Eboué, Noukeu, Chedjou, Balta – Melto, Altintop, Amrabat, Inan – Sneijder, Drogba
    FC Porto: Fabiano – Danilo, Sandro, Abdoulaye, Maicon – Lucho, Castro, Varela, Defour – Kelvin, Jackson
    bahis siteleri