TPS – Tappara 1:2 (0:1 po s.n.) | Linköping – HV71 4:5 (po pr.) | Ingolstadt – IFK Helsinky 5:2 (kon.)
Mannheim – Jokerit 1:2 (po pr.) | Fribourg – Bern 5:3 (kon.)
po prodl.
Linköpings HC
4:5 (1:1, 2:2, 1:1)
HV71
Čtvrtek 05.09.2013, 19:00 • Cloetta Center, Linköping. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Parádní zápas je u konce. Hosté v závěru přišli o těsný náskok, ale dvoubodové vítězství nakonec vybojovali v prodloužení. Vyrovnaný duel dokazuje i statistika střel na branku – 29:29. Přeji příjemný zbytek večera. (21:22:22)
     
    Konec zápasu.
     
    61:25
    HV71 právě vstřelili branku!
    ANDREAS JÄMTIN dokonale smazal svůj předchozí prohřešek. V závěru třetí třetiny odešel na trestnou lavici a domácí z přesilovky vyrovnali. Nyní sám svoji druhou trefou v utkání rozhodl. A to dokonce v oslabení! Holzapfelovu střelu tečoval mimo gólmanův dosah. Asistence: Riley Holzapfel, David Petrasek – 4:5.
     
    60:32
    Oddechový čas si vyžádali také hosté, jelikož se budou bránit. Salmonsson vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění, Linköping má před sebou přesilovku čtyři na tři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, po krátké pauze bude hra pokračovat pětiminutovým prodloužením.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:49
    Linköping právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Engstrand opustil brankoviště, domácí hráli přesilovku v šesti proti čtyřem a kotouč se štěstím došťouchali za brankovou čáru. Autorem trefy je CHAD KOLARIK, pro amerického útočníka je to už druhá branka v dnešním utkání. Asistence: Mattias Sjögren – 4:4.
     
    58:18
    Jämtin oslabí svůj tým, provinil se sekáním. Domácí střídačka si ve stejný čas vyžádala time-out.
     
    57:45
    Linköping si zahraje znovu v přesile! Zatím má ponechanou výhodu, Engstrand ihned odjel na střídačku a domácí posílají přes mantinel šestého hráče.
     
    55:24
    HV71 je v pěti, obránce Petrasek je zpět na ledě.
     
    54:42
    Salmonsson dobře hlídkoval před brankovištěm, jenže kotouč na jeho hůl nedoputoval. Domácím se příliš nedaří, hosté včas přistupují k hráčům s pukem.
     
    53:24
    Petraskovo sekání bylo oceněno dvěma minutami. Šance pro domácí, v pásmu už mají své elitní přesilovkové komando.
     
    52:03
    Larsson se rozhodl podpořit útok. Nevedl si špatně, po kombinaci se dostal ke střeleckému pokusu, kterému chyběla pouze větší přesnost. Kotouč prolétl těsně nad brankou.
     
    51:30
    Linköping usiluje o protiúder, leč zatím neúspěšně. HV71 brání pečlivě, spolehlivě. Hosté si jsou vědomi, že pokud udrží neprostupnou defenzivu, tak v zápase uspějí.
     
    49:00
    Dnešní utkání sleduje v Cloetta Center 3 487 diváků.
     
    48:08
    HV71 právě vstřelili branku!
    Hosté střílí druhý přesilovkový gól! Necelých jedenáct minut před koncem základní hrací doby vedou 4:3, uhájí náskok až do úplného konce? Engstranda pokořil ANDREAS JÄMTIN. Asistence: Marcus Nilson – 3:4.
     
    47:33
    Přesilovka pro HV71. S přibývajícími minutami už může každá početní převaha rozhodnout. Trest za hákování si odsedí Karlsson.
     
    45:27
    Domácí teď měli štěstí. Bäckman tečoval letící puk a Engstrand několik vteřin netušil, kde kotouč je. Nakonec se zjevil kousek od jeho tyčky, další nebezpečí už hokejisté Linköpingu zažehnali.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 9. Salmonsson (Kolarik, Vrána), 26. Hjalmarsson (Johansson), 32. Kolarik (Rohdin, Rygaard), 59. Kolarik (Sjögren) – 18. Bengtsson (Strandberg), 23. Fälth (Krog), 30. Strandberg (Petrasek, Johansson.), 49. Jämtin (Nilson), 62. Jämtin (Holzapfel, Petrasek)


    Linköpings HC: Engstrand (Andersson) – Bäckman, Johansson, Junland, Rahimi, Hultström, Lorentzon, Pettersson – Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt – Rygaard, Karlsson, Rohdin – Salmonsson, Kolarik, Vrána – Hagelin, Lindhagen, Fish.
    HV71: Wesslau (Gunnarsson) – Fantenberg, Fälth, Johansson, Petrasek, Pilut, Larsson – Jämtin, Holzapfel, Nilson – Carlsson, Karlsson, Sterling – Gagnon, Brithén, Krog – Strandberg, Bengtsson, Sandberg – Lindström.

    Diváci: 3 487
    bahis siteleri